Finally.. I can relax

Finally.. I can relax

Eindelijk weer een dag waarop niets hoeft! Ofja, bijna niets dan. Eergisteren en gisteren was ik al op een onmogelijk tijdstip op de fiets om gastdocenten van Schiphol op te halen. Ze kwamen beide dagen om 05:40 aan.. Dit semester heb ik namelijk een baantje als studentassistent bij de Universiteit Leiden, en moet ik ervoor zorgen dat de gastdocenten uit China en Taiwan goed op hun kamer aankomen, weten hoe ze met de trein moeten, zijn ingeschreven bij de gemeente, de tuberculosetest hebben gedaan bij de GGD, een emailadres hebben van de universiteit en het gaat zo maar door.. De afgelopen twee dagen was ik de leraren aan het rondleiden door Leiden. Leiden is dan wel een kleine stad, maar we waren de hele dag op de been. En er komt zoveel meer bij kijken dan ik dacht.. Met de bus kunnen ze lastig alleen omdat alles in het Nederlands is, en in alle winkels en restaurants is ook er nergens Engels te bekennen. Ook moet ik bijvoorbeeld uitleggen dat je afbakbroodjes niet zomaar kan eten, en dat op zondag maar heel weinig winkels geopend zijn.
Vandaag dus even een dagje helemaal voor mezelf, al merk ik wel dat ik me constant zorgen maak over de nieuwe docenten. Zouden ze wel weten hoe het gas van het fornuis aanmoet? Ze worstelen zelfs met sleutels, omdat Chinese voordeuren blijkbaar op slot gaan als je ze dichttrekt. En dan denk ik, toen ikzelf in China zat heb ik me ook prima gered, en dat zonder iemand die me de eerste dag begeleidde. Al hielp het wel dat ik de taal sprak 😉
Morgen komen de laatste twee docenten aan, beide uit Taiwan. Zij landen gelukkig pas om kwart over 9, dan heb ik iets meer slaap.
Ik vind het trouwens wel heel leuk werk om te doen, dat moet ook gezegd worden. Het is weliswaar zwaar en ik denk constant dat ik weer iets vergeet te vertellen, maar het is wel supergoed voor mijn Chinees (opeens 7 talenpartners erbij!), en het is leuk om iemand een nieuwe stad te laten ontdekken. En niet alleen een nieuwe stad, een hele nieuwe cultuur! Eten met mes en vork, mooie bloemen buiten, thee in zakjes in plaats van los, zelf eten koken, schone lucht, allemaal nieuw voor ze!
Oh en trouwens, dit schiet me even te binnen, weten jullie nog dat ik het had over die vogel ontwerp wedstrijd? Toen ik de blogpost daarover schreef was de winnares al bekend! Staat nu al meer dan een week op de Facebook pagina van Freubelweb, maar niet op Freubelweb zelf.. Ik heb jammer genoeg niet gewonnen, maar er is altijd een volgende keer 😉 Ik blijf gewoon doorgaan met leuke dingen maken en dan komt mijn dag vast nog wel. Felicitaties aan Ioana van Deurzen, die dit leuke vogelhuisje maakte!
CIMG2810Vandaag heb ik dan ook eindelijk tijd om jullie te vertellen over mijn vorige weekend! Zondag ging ik op bezoek bij mijn nichtje Anna, die de dag van tevoren naar haar kamer in Amsterdam was verhuisd. Ze heeft echt geluk gehad met haar kamer! Ze was namelijk nog aan het wachten op de propedeuse van haar vorige opleiding, dus had ze zich nog niet op een wachtlijst gezet voor een kamer. Ik voelde al aan dat dat ook niet meer ging lukken, en vroeg ik aan mijn vrienden in Amsterdam of ze nog iets wisten. Binnen twee minuten had ik een antwoord, want nu bleek dat een vriend van mij zelf een huis beheert in Amsterdam! En toevallig kwam er weer een kamer vrij. Ik vertelde het goede nieuws meteen aan Anna! Later werd het zelfs nog beter, want er kwam nog een kamer vrij in hetzelfde huis, en dit weekend trekt een goede vriendin van mijn nichtje daar in. Haar schooljaar in Amsterdam kan niet leuker beginnen! Goede kamer en dan ook nog een vriendin dichtbij. Afgelopen weekend ging ik dus kijken hoe ze haar kamertje had ingericht, en het ziet er zo leuk uit! Het kamertje is redelijk klein, maar heel knus. Er staat een bed in dat een lid van de familie zelf heeft gemaakt, een tafeltje met een schattig kleedje erop, een mooi kastje, en leuke schilderijtjes. Er is ook nog een berging waar ze al haar kleding en ander spullen heeft neergezet.
CIMG2806 CIMG2809 CIMG2811CIMG2812 CIMG2813Ziet er leuk uit, niet? Ik had die dag niet mijn goede camera bij me, dus de foto’s zijn niet zo goed als jullie gewend zijn, maar ik wilde ze toch graag laten zien! Na even wat te hebben gedronken en gekletst gingen we de fietsroute naar haar nieuwe universiteit alvast fietsen. En wat een mooie route was het! Door mooie wijken, langs het Vondelpark, langs de letters van I Amsterdam en door het Rijksmuseum heen!
CIMG2820 CIMG2815We fietsten een paar keer fout, maar uiteindelijk vonden we haar school, en bleek het toch een makkelijke fietsroute te zijn. En haar school lag vlakbij de Kalverstraat, dus gingen we toen lekker shoppen! In Amsterdam zijn de winkels dan wél weer op zondag open! (note to self: alweer iets dat ik aan de docenten moet vertellen!) Na wat te hebben gegeten liet ik Anna Chinatown zien. We kochten wat Chinese kruiden en kokosolie bij de toko. En we vonden een Bubble Tea kraam! Anna kende Bubble Tea nog niet, dus ik moest en zou het haar laten proeven.
CIMG2822 CIMG2823We waren bij YoYoFresh teabar, en we hadden Coconut Milk Tea en Jasmine Green Tea. Allebei erg lekker, hier gaan we nog vaker terugkomen! Vaak is het zo dat de bubble tea niet zo lekker smaakt als in China. Deze smaakte weliswaar anders, maar niet minder lekker! Hmmm.. Nu alleen nog wachten op een teabar die ook milk tea heeft met rode bonen-smaak.. Dat was mijn favoriet! Ik weet dat het raar klinkt, maar deze soort boon is zoet en erg lekker dus in een dessert of drankje.
Hierna gingen we nog boodschappen doen en koken, en het lukte ons meteen om een lekker gerecht op tafel te zetten. *Pauze voor applaus* Danku, danku!
Al veel te snel was het weer tijd om te gaan, en ging ik weer met de trein terug naar mijn eigen kamer. Ik ben benieuwd hoe ze het in haar eentje red! Maar als ik dat heb gekund, dan kan Anna dat ook. In ieder geval beter dan de Chinese en Taiwanese docenten, haha.
Morgen weer een drukke dag dus ik neem het ervan nu het nog kan! Fijn weekend iedereen!

Support me by sharing with friends!
Previous post
W.I.P. Wednesday #4
Next post
Dots and knots

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Finally.. I can relax