Breien met kleur

Breien met kleur

Breien met Kleur | Knitting with Colour

Ik mag het eindelijk vertellen, in oktober komt mijn allereerste boek uit! Mijn boek heet Breien met kleur en komt uit op 16 oktober, nog iets minder dan twee maanden dus! Je kunt het boek zelfs nu al voorbestellen in mijn webshop, zodat je het direct in huis hebt als het beschikbaar is. Bestel je het in mijn webshop, dan krijg je natuurlijk een gesigneerde versie! Koop je het boek als een cadeautje? Zet dan de naam van de ontvanger in de notities bij de bestelling zodat ik de goede naam erin kan zetten.

I can finally share that my very first book Breien met kleur is coming out in October! This book will be in Dutch, but hopefully it will be available in more languages in the future. The title Breien met kleur means ‘Knitting with colour’.

Breien met kleur Pre-order

Voorproefje van de ontwerpen | Design previews

In Breien met kleur staan twintig jacquard breipatronen, waarmee je prachtig bijpassende sets kunt maken. Er zijn vijf verschillende sets van mutsen, colsjaals, wanten en sokken. Maak je een volledige set, of ga je creatief mixen en matchen?
Hierboven links op de foto zie je een voorproefje van de Heerlen set. Op de foto staan de muts en colsjaal, en hier hoort ook nog een paar wanten bij. Ook kun je sokken breien met hetzelfde motief. Op de rechterfoto zie je een deel van de Haelen set, waar ook nog een muts en een paar sokken bij hoort.
Alle motieven zijn vernoemd naar Nederlandse dorpen en steden waar ik heb gewoond: Wessem, Haelen, Leiden, Heerlen en Urmond.

Breien met kleur contains twenty stranded colourwork patterns which are designed to match together in sets of hats, cowls, mittens and socks. Knitters can make a full set or mix and match! In the photos above you see part of the ‘Heerlen’ set on the left, and part of the ‘Haelen’ set on the right. 

Breien met kleur voorbestellen

Jacquard leren breien | Learning stranded colourwork

Voor de ontwerpen uit Breien met kleur hoef je nog geen ervaring te hebben met jacquardbreien, dat kun je uit het boek leren! Omdat ik zo’n fan ben van filmpjes maken vind je in het boek ook QR codes waarmee je bij mijn Nederlandse instructievideo’s komt. Zo kun je deze leuke techniek leren met mijn begeleiding door middel van de filmpjes.

If you have been following me for a while you know I love to provide videos to go with my designs. I love that we can now include QR codes in books that can take you to online videos! I’ve prepared helpful videos for my book Breien met kleur as well, so that knitters can learn how to knit stranded colourwork with my book. 

Garens | Yarns

Alle ontwerpen in dit boek heb ik gemaakt met mijn favoriete garen Scheepjes Metropolis. Scheepjes heeft alle garens voor het boek gesponsord, waar ik ze enorm dankbaar voor ben! Scheepjes Metropolis is een fijn zacht garen dat je zowel voor truien, sokken, sjaals, mutsen, knuffels, kussens en nog veel meer kan gebruiken. Het bestaat in 80 kleuren dus was het weer een feest om kleurencombinaties samen te stellen voor Breien met kleur.

All designs for Breien met kleur are made with my favourite yarn Scheepjes Metropolis. Scheepjes has sponsored all yarns for this book and I’m so grateful for that! Scheepjes Metropolis is a super soft yarn that can be used for sweaters, hats, scarves, socks, toys, pillows, and much more. They have 80 colours so it was a treat to choose colour combinations for these designs. 

Kleuren leren kiezen | Choosing colours

In Breien met kleur deel ik niet alleen mijn passie voor het jacquardbreien, maar leer ik je ook hoe je kleuren kunt combineren. Speel het veilig en ga voor een van de genoemde kleurencombinaties, of laat je creativiteit de vrije loop en stel zelf je palet samen! De ontwerpen uit het boek zie je ook in een aantal alternatieve kleurstellingen die je hopelijk veel inspiratie geven.

In my book I don’t just share my passion for stranded colourwork knitting, but I’m also giving some tips on how to choose and combine colours. Play it safe and go for a mentioned colour combination, or let your creativity loose and create your own colour palette. Many of the designs in the book also show alternative colourways.

Bestel hier je boek

De fotoshoot | The photoshoot

Ik kan niet wachten om je de foto’s uit het boek te laten zien, ze zijn zó prachtig geworden. Hierboven zie je Kim Roufs aan het werk, van Kim Fotografeert. Kim heeft een geweldige creatieve stijl en een van haar krachten is dat ze de modellen op hun gemak laat voelen. De modellen in mijn boek zijn allemaal familieleden en vrienden van mij, wat het boek nóg bijzonder-der maakt.

I can’t wait to show you the pictures from the actual book, they are so beautiful. In the picture above you can see the photographer Kim Roufs at work. Kim has an amazing creative style and one of her strengths is to put the models at ease. The models from my book are all family members and friends of mine! This made the whole experience even more special. 

Voor beginners én gevorderden | Skill level

Een van mijn voornaamste wensen voor Breien met kleur was dat het toegankelijk zou zijn voor meerdere breiniveaus. Er staan makkelijkere patronen in zoals de mutsen en colsjaals, maar ook meer uitdagende patronen zoals de wanten en sokken. Zo kun je als beginnende breier eerst beginnen met een gemakkelijk project. Sommige jacquardmotieven in het boek zijn ook eenvoudiger dan andere. Zo kun je de volgende stap nemen en een paar wanten breien, en tegelijkertijd kiezen voor een makkelijker jacquardmotief zodat de overstap niet te groot is.

One of the key things for me was that I wanted to make the book accessible for beginner knitters as well as more experienced knitters. There are easier patterns such as hats and cowls, and more advanced patterns such as mittens and socks. This way you can start with an easier project and grow your skills with the book. The featured colourwork motifs have different difficulty levels as well, so that you can try a more advanced pattern while keeping the colourwork motif simple.

Persoonlijke tintjes | Personal touch

In het hele boek zitten persoonlijke tintjes verstopt. We hebben bijvoorbeeld een aantal fournituren uit mijn oma’s naaikistje gebruikt als decoratie, en de fotolocaties zijn ook heel speciaal voor mij. Hier vertel ik in het boek meer over. Door deze persoonlijke elementen toe te voegen voelt het boek nóg meer van mij, echt heel speciaal.

I’ve been so lucky that I was able to add lots of personal touches to the book. For example, we used some items from my grandma’s sewing supplies as photo props, and the photoshoot locations are dear to my heart as well. By adding these personal elements it has made the book even more memorable to me.

Breien met kleur Pre-order

Support me by sharing with friends!
Previous post
Summer Sock-a-Long Week 3
Next post
Summer Sock-a-Long Week 4

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Breien met kleur