New Magazine: Handmade Living! + *GIVEAWAY*

New Magazine: Handmade Living! + *GIVEAWAY*

handmadeliving02

Mag ik jullie voorstellen aan een geweldig nieuw DIY magazine: Handmade Living! Een tijdschrift, spiksplintertjenieuw van de drukker, met wel 120 pagina’s bomvol DIY inspiratie, patronen, lifestyle en zelfs lekkere recepten!
A wonderful new DIY magazine has just hit the stores here in the Netherlands: Handmade Living! It has a whopping 120 pages of lovely crafty goodness, home deco inspiration, lifestyle and even recipes!

En dit is niet zomaar een tijdschrift, het is de tot realiteit geworden droom van welbekende blogger Lisanne van Draad en Praat! Zoals ze zelf verwoordde: “Ik ben echt helemaal in de GLORIA. Het is zo bizar om je droom eindelijk uit te zien komen.” En dat geloof ik zeker!
This is not just any craft magazine, it is the dream come true of a wellknown Dutch craft blogger – and also my dear friend – Lisanne from the blog Draad en Praat! (=”Thread and Talk”) She is totally over the moon with her new magazine and I can see why!

Ik weet nog goed toen ik pakweg 3 jaar geleden Lisanne voor het eerst ontmoette tijdens een van haar blogger meet-up workshops bij het Wolcafé in Schoonhoven. We zaten toen allebei ongeveer in dezelfde fase, we waren volop aan het bloggen en aan het ontwerpen, en klaar voor de volgende stap! We kletsten over onze dromen en ideeën.. Beiden hebben we ondertussen veel leuke projecten gedaan, Lisanne heeft zelfs al haar eerste boek uitgebracht! Maar niet dat je denkt dat Lisanne nu een stapje terug heeft gedaan met een tijdschrift in plaats van een boek, ze geeft zelf aan dat het nóg meer werk was dan het maken van een boek! En nu ik ‘Handmade Living’ in handen heb, zie ik zeker waarom: het tijdschrift bestaat niet alleen uit prachtige patronen, maar ook tips over interieurstyling, shop inspiratie, recepten (zoete aardappelsoep!), uithaalbare posters en interessante interviews.
I remember very well when I met Lisanne, about 3 years ago, at a workshop she had organised. We were both really into blogging about our crafty adventures, but also ready for the next step in designing. We brainstormed about our new ideas and we were so excited for each other, and we still are! Meanwhile Lisanne has even published her first crochet book! But even with this experience under her belt, publishing a magazine was far from easy, it was even more work than the book! And with the magazine in my hands I understand why, it contains so much more than ‘just’ patterns. It includes tips on how to style your home with handmade items, there’s some shop inspiration, recipes (sweet potato soup!) and great interviews.

handmadeliving03b

Een van mijn favoriete haakpatronen uit het tijdschrift is het oversized vest van hierboven op de foto. In een woord práchtig! En het lijkt me super warm en knuffelig.. mmm! Maar er staan niet alleen haakpatronen in het tijdschrift, ook breipatronen, macramé, naaipatronen, borduren, papierknutsel en zelfs iets wat je met leer kan maken!
One of my favourite projects in this magazine is this beautiful oversized crochet cardigan! Must be so warm and snugly.. Alongside crochet, the magazine also contains patterns for knitting, sewing, macramé, embroidery and papercraft!

Er is ook een grote variatie aan wat je kunt maken met de patronen. Van kleding en home déco tot amigurumi en accessoires, dit tijdschrift heeft echt voor ieder wat wils!
From amigurumi to home deco items, Lisanne has done her very best to create great patterns for crafters of every level. 

Benieuwd naar nog meer sneak peeks van het tijdschrift? Bekijk dan mijn allernieuwste vlog (in het Engels) waar ik over Handmade Living vertel, samen met nog véél meer andere leuke onderwerpen.
Curious to see more about this magazine, amongst other fun topics? Be sure to watch my latest episode of my podcast on Youtube.

En nu heb ik nog een leuke verrassing voor jullie, ik mag namelijk één exemplaar weggeven van het tijdschrift Handmade Living! Wil jij kans maken op dit geweldige tijdschrift? Vertel dan hieronder in de reacties wat jouw favoriete handwerkbezigheid is, en wat je dan het liefste maakt. Je hebt tot 21 September de tijd mee te doen, daarna ga ik een winnaar kiezen!
*Giveaway only for Dutch-speaking subscribers*

Kun je niet wachten? Kijk dan snel hier voor online én offline verkooppunten.

Support me by sharing with friends!
Previous post
Scheepjes Bloggers Days 2017
Next post
Fluffy like clouds

29 Comments

 1. Jovita Peeters
  September 14, 2017 at 10:20 pm — Reply

  Mijn favoriete knutselbezigheid is haken! Zodra ik even niks te doen heb (of soms ook als ik eigenlijk wel wat moet doen…oeps!) Lekker aan de hak. Van tassen en knuffels tot sjaals en dekens. Heerlijk!

 2. September 14, 2017 at 10:57 pm — Reply

  Wat super tof om je review lezen! Word alleen maar nog nieuwsgieriger naar het blad!!
  Zelf haak ik veel (het liefst dekens en sjaals/omslagdoeken), maar heb sinds kort ook het bestempelen van stof uitgevonden. Dát is gaaf, zelf je eigen stempels bedenken en maken!! 😍 Ik ben nog zoekende naar de allerleukste projecten, maar ben nu begonnen aan kookschorten voor mijn jongens. 😉
  Daar volgt vast meer!

 3. September 15, 2017 at 4:55 am — Reply

  Oh WoW, er staat ook een vest in!!! Dat had ik nog niet gezien van alle sneak peaks die voorbij komen.
  Haken doe ik het liefst, sinds mijn georganiseerde cal uit 2014 en 2015 ben ik totally hooked.
  Deze magazine heb ik nog niet en ik zou er heeel blij van worden dus ik doe graag met je give away mee!
  Groetjes Tertia

 4. Gaby
  September 15, 2017 at 6:20 am — Reply

  Wauw ben ik de eerste die reageert😊
  Mijn favo handwerk bezigheid is momenteel breien. En dan sokken en truien voor de family. Ook haken doe ik nog graag en borduren… of papier knutsels met mijn dochters kortom genoeg

 5. Michelle (ShelllyAussie)
  September 15, 2017 at 6:37 am — Reply

  Wat leuk een give away! En natuurlijk is je enthousiasme over Lisanne van draadenpraat heel begrijpelijk! Bedankt voor je vlog, ik heb ervan genoten. En nu even wat ik leuk vind op handwerkgebied, op het moment haak ik veel en wat haak ik het liefst? Nu op het moment ben ik the hotel of bees sjaal aan het haken. Een erg leuk project. Maar ik vind van alles zelf maken erg leuk, nu moet ik alleen nog de moed bijelkaar rapen om sokken te breien….. Succes met je nieuwe logo verder uit te werken en met je vogelpakketjes. Leuk idee!

 6. September 15, 2017 at 8:59 am — Reply

  Haken.. haken en nog een haken.. we haken alles bij elkaar! We zijn reuze benieuwd naar dit prachtige magazine.. zin in!

 7. September 15, 2017 at 9:17 am — Reply

  Ik haak en naai het liefst babyaccesoires zoals mandjes, dekentjes …

 8. Roelien
  September 15, 2017 at 9:27 am — Reply

  Mijn favoriete bezigheid is breien en ik wil echt alles maken haha. Mijn favoriet op het moment is stranded colourwork, maar ik wil ook heel graag veeeeel truien en vesten breien 😉 (en tussendoor wat sokken, sjaals, de club geluk boxer staat nog op het lijstje en hopelijk wat zomerbreisels binnenkort ;))

 9. Josine
  September 15, 2017 at 9:59 am — Reply

  Ik ben wel heel benieuwd naar dit nieuwe magazine. Ik heb de tijdschriftenshops hier in de buurt in de gaten gehouden maar die verkopen het (nog?) niet. Dus ik doe graag mee.
  Ik wissel af tussen naaimachine, breinaald en haaknaald ☺️ Maar het vaakst ben ik bezig met haken en dan het liefst dekentjes met niet al te ingewikkelde patronen zodat ik ook nog tv kan kijken. Ik hou er wel van om met de kleuren te spelen zodat het er ondanks een simpel patroon wel interessant uit ziet.

 10. September 15, 2017 at 10:09 am — Reply

  Wat een mooi blogbericht! Ik kan mij inderdaad ook voorstellen dat een tijdschrift meer werk is, maar ook zo leuk dat er ook meer onderwerpen in worden besproken!

  Wat wil ik dit tijdschrift dan ook graag winnen! Want wat ik graag HAAK? Kleding, van die mooie vesten zoals afgebeeld op de foto! Dus als ik hem win: ga ik die absoluut haken!

  Lieve groet,
  Marijke

 11. Tamara
  September 15, 2017 at 4:21 pm — Reply

  Haken is mijn hobby! Alles vind ik leuk tot heden en ik heb nog een hele lijst met wat ik wil maken. Sleutelhangers maken vind ik erg leuk, maar ook een mooie omslagdoek is favoriet ! Maar met 2 knullen in huis word er van alles gemaakt, dieren,traktaties, sleutelhangers voor aan de schooltas etc. En altijd in voor iets nieuws.

 12. Carna
  September 15, 2017 at 4:24 pm — Reply

  Wat een leuk magazine! Ik kan geen keus maken tussen haken en breien. Het liefst van allebei iets in de maak en veel verschillende projecten. Sokken,dekens, knuffels, sjaals maakt niet uit🤗

 13. September 15, 2017 at 5:24 pm — Reply

  Wat ik het liefst doe is breien. Dit jaar zijn dat vooral sokken, shawls, een cowl en een aapje. Ik begin ‘s ochtends al vroeg met werken. Daardoor ben ik vaak redelijk op tijd thuis. Het is heerlijk om eerst een uurtje te breien met een kopje thee om daarna rustig te gaan koken. Ik ben heel benieuwd naar dit tijdschrift. Helaas heb ik het nog nergens zien liggen.

 14. Ingrid ten Hove
  September 15, 2017 at 6:37 pm — Reply

  Heerlijk haken, is wat ik het liefst doe….. Vaak worden het sjaals of omslagdoeken, kleine projecten waarbij je eindeloos kunt experimenteren met technieken en garens. Het mooie kussen uit Handmade Living lijkt mij ook een leuk project. Maar jouw favoriet, het oversized vest, vind ik ook prachtig. Hoe meer ik voorbij zie komen uit dit mooie magazine van Lisanne, hoe groter mijn nieuwsgierigheid! Wat zou het heerlijk zijn weg te dromen bij dit magazine…….

 15. September 15, 2017 at 7:19 pm — Reply

  Dit lijkt me een fantastisch tijdschrift! Lisanne is echt tof op haar blog, ze maakt hele mooie dingen dus haar tijdschrift moet geweldig zijn.

  Mijn favoriete handwerkbezigheid was haken, en dan vooral het haken van sjaals en omslagdoeken. Maar ongeveer een half jaar geleden heb ik leren breien en ik moet zeggen dat ik dat ook fantastisch vind, het resultaat is veel gelijkmatiger en soepeler dan bij haken en dat vind ik vooral voor kledingstukken erg mooi. Bovendien is het leuk om iets nieuws te leren om jezelf uit te dagen! Ik ben nu bezig met mijn eerste sok, aan de hand van jouw sokkenbrei tutorials. Superleuk!

  groet,
  Annette

 16. Corinne
  September 15, 2017 at 11:29 pm — Reply

  Ik ben een echte haakster. Onder het genot van jouw podcast heerlijk bezig zijn met mooie haakwerkjes. Maar…..toodn zag ik jouw instructievideo voor het breien van sokken. Dat zag er leuk uit!!! Na een eerste ‘proefpaar’ (ik had nog nooit eerder gebreid) volgde al gauw een tweede. En nu ben ik net aan een derde paar begonnen…. Zou ik van een haakster nu opeens een sokken-breister zijn geworden? 😞
  Ik ben benieuwd wat er allemaal voor een maak-het-zelf hobby’s in het magazine staan waar ik ook nog verslaafd aan kan worden…..!!!

 17. Madhurya
  September 16, 2017 at 8:04 am — Reply

  Ik zie steeds meer goeie reacties over het magazine, dus het lijkt me superleuk om te winnen via jou. Mijn grootste hobby is haken maar sinds kort brei ik ook regelmatig (nu ben ik mutsjes aan het breien voor de goedgemutste breicampagne van Innocent). Maar ik vind eigenlijk alles leuk om te doen zolang het creatief is: haken, breien, naaien, sieraden maken…
  Groetjes Madhurya

 18. September 16, 2017 at 10:58 am — Reply

  Hie kan ik nu toch zeggen wat mijn favoriete handwerk is? Ik vind zo veel leuk, té veel eigenlijk. Op dit moment vind ik spinnen en (misschien nog wel meer)weven erg leuk. Maar dat komt vooral omdat het nieuwe technieken voor me zijn 😉.
  Als ik echt één techniek moet kiezen dan is het toch wel breien: dat doe ik het meest . Wát ik brei maakt me dan weer niks uit, hihi er is gewoon zó veel leuk! (en wat boffen we toch dat we ons dus nooit hoeven te vervelen!).
  Groetjes weer
  Marjan

 19. Jenny
  September 16, 2017 at 11:02 am — Reply

  Het lijkt me een super gevarieerd blad met allemaal leuke ideeën en natuurlijk super om evt. te winnen.. Mijn grootste hobby is handwerken (hoe verrassend…) maar dan wel heel ruim gezien.. Borduren, haken, breien, naaien, spinnen, knopen en kantklossen. Heb niet echt een voorkeur maar de rode lijn is dus wel draadjes of lapjes. Het leukst vind ik om te combineren. zoals een genaaide blouse met geborduurde details of geklost kant. Ideeën zat maar tijd te weinig maar dat zal ook wel bekend klinken.

 20. Chantal Ooijendijk
  September 16, 2017 at 4:12 pm — Reply

  Mijn favoriete bezigheid.
  Mag je er ook meer kiezen?
  Een aantal jaar geleden begonnen met haken, daarna het breien weer opgepakt.
  Sinds kort ook aan de slag met de naaimachine en ben ik aan het wol spinnen geslagen.
  Wat ik het liefste doe, eigenlijk een combi van dit alles.
  Met haken en breien maak ik het liefst kledingstukken vooral vesten maken vind ik erg leuk.

 21. Jose'
  September 16, 2017 at 4:22 pm — Reply

  Haken is mijn favoriete hobby en dan het liefst mooie woonaccesoires en omlagdoeken. Maar ik vind veel leuk om te doen; breien, sieraden maken en ik zou graag het handletteren willen leren…
  Ik ben heel nieuwsgierig geworden naar het tijdschrift Handmade Living en het lijkt me geweldig om het te winnen!
  Groetjes Jose’ (IG madebyjosina)

 22. September 16, 2017 at 5:32 pm — Reply

  Vroeger ( dan heb ik het over pakweg 40 jaar geleden !) was ik heel druk met allerlei soorten handwerken. Haken, breien, borduren, naaien, frivolité, smyrna knopen enz. Nu ben ik bijna uitsluitend aan het haken, alhoewel de breinaalden ook weer af en toe opgenomen worden ( en weer neergelegd). Ook wil ik weer gaan borduren: heb nu een ledlamp met vergrootglas. Oftewel ik wil veel doen maar dat lukt niet altijd. Maar ik verveel me nooit 🙂

 23. Christine Westerhof
  September 16, 2017 at 9:11 pm — Reply

  Eind vorig jaar heb ik het kantbreien ‘ontdekt’. Zo mooi om daarmee aan de slag te zijn. Hoewel ik ook nog steeds graag een haaknaald in handen heb en dit jaar mijn eerste sjaal ontworp.

 24. September 18, 2017 at 9:46 am — Reply

  Haken en breien, moet ik echt kiezen? Ik heb veel omslagdoeken gemaakt, alleen omdat ze zo mooi zijn. Maar ik draag ze bijna niet. Daarom ben ik nu met sokken begonnen, hopelijk gaat dat beter. En ik ga weer terug naar truien en vesten, die heb ik in het verleden ook veel gemaakt.
  Groetjes Monique

 25. Caecilia Koopman
  September 18, 2017 at 9:58 am — Reply

  Amigurumi zijn zooo leuk om te maken (en weg te geven).
  Verder maak ik graag vesten en omslagdoeken.
  Ik zou het prachtige tijdschrift heel graag willen winnen.
  Groetjes, Caecilia

 26. Thyra
  September 18, 2017 at 12:09 pm — Reply

  Oef, lastig kiezen! Ik ben enorm fan van haken; dekens, knuffels, sjaals.. Maar nu ik het breien heb ontdek ben ik helemaal los! Truien, kussens, nog meer sjaals 🙂 Alles wat ik met mijn handen en mooie wol maar kan maken.

 27. Marian
  September 18, 2017 at 2:07 pm — Reply

  Hoi Carmen, leuke actie om zo’n mooi magazine weg te geven. Ik doe graag mee want ik ben verslaafd aan haken en ook aan kleur. Dat gaat hier perfect samen!
  Dankjewel, met haakgroetjes, Marian

 28. Nelleke van Driel
  September 18, 2017 at 5:33 pm — Reply

  Haken is mijn favoriete hobby! Op dit moment zijn amigurumi’s mijn favoriet, maar woonaccesoires vind ik ook altijd erg leuk om te haken! Dit mooie creatieve blad lijkt me erg leuk om te hebben om weer nieuwe inspiratie op te doen!

 29. September 19, 2017 at 6:18 am — Reply

  Mijn favoriete bezigheid is het ontwerpen en haken van mutsjes voor de Goedgemutste Breicampagne! Daarnaast vind ik het ook leuk om dekens, knuffeltjes en kraamcadeautjes te maken.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

New Magazine: Handmade Living! + *GIVEAWAY*