Wolspektakel: wie komt er dit jaar?

Wolspektakel: wie komt er dit jaar?

Dit jaar op 7 mei is er weer een nieuwe editie van het Wolspektakel in Kerkrade! Vorig jaar was ik er ook, zie mijn blog erover hier, en ik vond het superleuk. Het was toen de eerste editie dus het was begrijpelijk nog heel klein, maar wel een hele ‘huiselijke’ sfeer bijna en hele leuke standhouders. Er werd ook gesponnen en er werden schapen geschoren! Bovendien hadden we een héérlijk weertje, hopelijk dit jaar weer!

In de komende weken zal ik steeds wat standhouders aan jullie voorstellen. Bovendien stellen sommigen wat leuke prijzen beschikbaar die te winnen zijn op de beurs zelf.

Chefwol

Als eerste wil ik graag aan jullie voorstellen: Chefwol.nl!

Chefwol bestaat sinds september 2015 en is gevestigd in Bleiswijk (ZH). Op de website vind je leuke brei- en haakpakketten. Het doel is om ‘de mensen te verrassen’, zegt Bianca. ‘Onder meer met de Mini Mysteries en de Sokkenclub – waarbij het dus een verrassing is wat je precies in je mailbox ontvangt! Verder vinden we het belangrijk om plezier te hebben in je hobby.

Chefwol is een echt familiebedrijf! Boven op de foto’s zie je Bianca (links) en haar dochter Alexa (rechts). Bianca verzorgt het verzenden van de pakketten, klantenservice en het onderhouden van de website, waarin dochter Alexa haar steunt. Bianca heeft erg veel ervaring als handwerker, ze haakt en breit al meer dan 40 jaar! Sinds 2009 doet ze dit professioneel voor binnen- en buitenlandse bladen.

Dochter Alexa (Alexandra) is ook al goed op weg, onder de naam Amilishly (vind haar ook als @amilishy op Instagram) ontwerpt ze talloze amigurumi’s met zelfs een hele eigen garderobe.
Bianca’s man Johan helpt waar hij kan, bijvoorbeeld met het wegbrengen van de bestellingen of helpen met kleurkeuze voor bepaalde pakketten. Dit doet hij naast zijn baan als planner/beveiliger.

Ik vroeg Bianca ook nog wat leuke persoonlijke vragen:
Ideale dag? “Vroeg opstaan, ontbijt en lunch regelen voor de werkende mannen (vader en zoon), en dan een stukje breien. De jongste is meestal rond 7 uur wakker, en krijgt dan zijn ontbijt. Daarna gaat Spotify aan, waar ik een enorme muzieklijst heb staan. Dan start mijn dag, met het inplannen van berichten op Facebook, het bestellen en nalopen van orders en het inpakken. Op dagen met mooi weer neem ik tussen de bedrijven door de tijd om nieuwe kleuren garens te verven.  Het liefste droog ik die buiten – dat gaat het fijnst. Eigenlijk ben ik altijd bezig.”
Favoriete vezel?Wol. Ik ken het proces, van schaap tot draadje.”
Favoriete film?Dat is lastig. Wij hebben op dat gebied een hele brede smaak, wat ook niet in een genre valt te vangen. Actie, sci fi, soms een beetje gek (Quentin Tarantino is op dat gebied geniaal) . Daarnaast kijken wij ook graag series en Scandinavische detectives.”
Welke techniek zou je nog wel eens willen leren?De meeste technieken beheers ik. Sommige technieken kunnen beter. (zoals het haken van de hiel in sokken) Die dingen die beter kunnen, daar puzzel ik graag mee. Net zolang tot ik de voor mijn gevoel perfectie heb bereikt. Daar is geduld voor nodig, en oefening.”

Sieraden Enzo

VWBUS

‘Sieraden Enzo’ is ook een van de standhouders dit jaar. Het bedrijf bestaat nu 10 jaar en is gevestigd in Lelystad. Nu zal je denken, sieraden op een wolmarkt? Ja, die ‘enzo’ staat namelijk voor ontzettend leuke garens, handwerkbenodigdheden en garenpakketten! Vind ze op Facebook als ‘Desiree Sieradenenzo’.

Eigenaresse Desiree (53) werkt bijna de hele werkweek voor haar eigen bedrijf Sieraden Enzo, twee dagen in de week werkt ze nog elders. Samen met haar man Aad (57) -die ernaast nog fulltime werkt – staat ze vaak op beurzen, bijna elk weekend! Zoon Nick (29) is ook actief betrokken. Desiree haakt linkshandig; Nick haakt rechtshandig, samen een ideale combinatie!

Leuke weetjes over Desiree:
Ideale dag?Mijn ideale dag, lekker op de beurs staan, nieuwe mensen ontmoeten met de mooiste creatie’s die ze maken, mensen iets heel simpels leren een haak tecniek en dat ze met een grote smile weg gaan, terug kerende klanten die super tevreden zijn met de garen en nog een keer wat komen kopen.”
Favoriete vezel?Ik werk graag met Papatya batik, dat is een 100% acryl garen maar ik vind Ribbon (100% katoen) ook heerlijk werken, er is niet echt iets wat ik niet fijn vind.”
Favoriete film?Eigenlijk een serie, de Black List! Daar kan ik echt van genieten.”
Welke techniek zou je nog wel eens willen leren?Ik zou heel graag een de Crochet Cruise met Mikey willen maken, die man heeft zoveel technieken en steken.. noem het maar op! Het is een cruise van 7 dagen en elke dag een workshop van 2 uur.”Sieraden enzo

Sieraden Enzo stelt bovendien nog een prijs beschikbaar die te winnen is op de beurs: 1 bol naar keuze van Papatya Cake, een mooi verloopgaren van 540 en wel 150 gram op 1 bol! Het bestaat uit 80% acryl, 20% merinowol, heerlijk! In de webshop kost hij €6,95.

Wil je kans maken op deze bol? Als je op de komende editie van het Wolspektakel een aankoop doet, kun je je bonnetje inleveren bij mij – jazeker, ik sta er ook met een kraampje! – en ik doe het vervolgens in een grote pot. De komende weken worden er nog meer prijzen aan toegevoegd, iedereen die meedoet maakt kans op een van de prijzen! Die worden dan na afloop van het Wolspektakel toegestuurd.

Benieuwd wie er nog meer komen naar het Wolspektakel? Kijk dan op de website, en houd mijn blog de komende weken in de gaten voor meer weetjes!

Wolspektakel Kerkrade – Alle gegevens op een rijtje:


Wanneer?
6 mei 10:00 – 17:00 Sokkenbreimachine Treffen
7 mei 10:oo – 17:00 Garenmarkt, demonstraties, workshops..

Locatie:
Markt 1, Kerkrade (Limburg)

Support me by sharing with friends!
Previous post
Crochet Rabbithole Cardigan - Free Pattern!
Next post
Knit en Knot: de Buit!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Wolspektakel: wie komt er dit jaar?