Tuesday Goodies – Lint Remover

Tuesday Goodies – Lint Remover

IMG_6147

Het is weer dinsdag, wat betekent dat ik voor jullie weer een leuke gadget heb die helpt bij het handwerken! Deze keer een handige tool om je handwerk netjes te houden als je het al lang in gebruik hebt. Een pluisjesverwijderaar, pluistondeuze, ontpluizer, pluisjesdief, ontpiller.. hoe je deze gadget ook noemt, het blijft een top dingetje!

It’s Tuesday again, which means I’ll show you a handy gadget for crafting! This time: a lint remover, one item I’m really happy with!

IMG_6146

Toen ik de pluisjesverwijderaar een paar weken geleden kreeg was ik wel een beetje huiverig om hem meteen op mijn haakwerkjes te gaan gebruiken.. Wat als hij de wol kapot maakt? Dus mag ik even voorstellen, mijn proefkonijn! Dit schattige beursje – later kwam ik erachter dat het een brillenetui is – kocht ik op een Rotterdamse rommelmarkt voor maar 1 euro! Ik natuurlijk superblij, al zag het er wel uit alsof het zijn beste tijd al gehad had. Tadaah, een prachtige kans voor mijn nieuwe pluizendief!

When I got it a few weeks ago I was kind of scared to use it on my handmade stuff, what if it eats the yarn?! So let me introduce you to my guinea pig, this cute embroidered purse! I bought it at a market in Rotterdam for just 1 euro, woop woop! It’s so fluffy from all the wear and tear, time for a makeover. Enter the lint remover!
IMG_6151

Het werkt eigenlijk als een soort scheerapparaatje. Hij werkt op batterijen en vangt de pluisjes op in een klein reservoir, heel makkelijk te legen. Doe dit natuurlijk wel voorzichtig, anders ben je daarna weer aan het stofzuigen.

It uses batteries and catches the lint in this see-through reservoir. It’s very easy to use!

IMG_6152

En kijk eens wat een topresultaat! Ik ben helemaal tevreden met mijn nieuwe gadget. Rond de naden moet je een beetje oppassen, daar begon het bij mij wat te rafelen, maar verder verliep alles goed.

Ta-dah, just like it’s new! I’m very happy with the result, and will be less scared to use the lint remover on my handmade items now. I did have to be careful around the seams, there was some fraying! So still, pay attention if you’re using this. 
IMG_6156Het is dan wel een mooie brillenetui, maar aangezien ik geen bril draag gaan er fijn breinaalden in die van mij! 😉 Heb jij wel eens een pluisjesverwijderaar gebruikt?

I use my purse for keeping my interchangeable knitting needles now 🙂 Have you ever used a lint remover? 

Previous post
A burst of sunshine
Next post
Furniture Hacks - a Review!

No Comment

 1. August 4, 2015 at 12:35 pm — Reply

  Weer een handige goodie. De toerenteller van laatst is echt super bij het haken van amigurumi. Voor het verwijderen van pluizen, bijvoorbeeld op kleding, had ik een speciale borstel. Mijn dochter vond hem zo handig, dat zij hem nu in gebruik heeft. Misschien is dit apparaatje een goede vervanging voor de borstel.
  Dank je voor de tip.

  Groetjes, Margaret

 2. Maria
  August 4, 2015 at 12:56 pm — Reply

  Waar heb je die gekocht?

  • August 5, 2015 at 7:58 pm — Reply

   Hoi Maria, ik heb deze gekregen van iemand! Maar als je bij Google zoekt op pluizenverwijderaar vind je al een paar winkels waar je ze kan halen. Groetjes!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Tuesday Goodies – Lint Remover