A burst of sunshine

A burst of sunshine

IMG_6387

Weer een nieuwe maand is aangebroken! Heerlijk met tot nu toe alleen maar stralende zon. Hier in mijn projectmand schijnt ook het zonnetje.. Met mijn Linen Soft haakte ik deze vierkantjes, ze heten Sunburst squares. Ik vind ze zo leuk! Ze gebruiken wat leuke technieken zoals de Puff stitch en clusterstokjes – geen idee of hier Nederlandse namen voor zijn.

August has begun! And what a lovely weather so far, so much sunshine! Speaking of sunshine, I made these sunburst squares – see what I did there? 😉 – with the Scheepjes Linen Soft I got last week. It’s such a fun pattern! I love the combination of puff stitches and cluster-dc’s. 

IMG_6388

Ik heb eentje gemaakt volgens het patroon – de linker, en eentje ietsje groter – de rechter. Nu na het blocken moet ik even zien welke maat het handigst is.

I made one according to the pattern – the one on the left, and one with an extra round to make it bigger – the one on the right. Now I’ve blocked them it’s time to see which one fits best. 

IMG_6389 IMG_5871

Ik ga er namelijk deze kledingkast een make-over mee geven! Zie je die raampjes? Toen ik deze kast zag bij de kringloop wist ik meteen wat ik ging doen: granny squares voor in de raampjes maken! Ik zie het al helemaal voor me, al moet ik natuurlijk nog bekijken welke lijm ik moet gebruiken en dergelijke. Eerst de vierkantjes maar eens afmaken! Ben zo benieuwd hoe het eruit gaat zien.. Ik moet wel een beetje oppassen dat niet álles straks een gehaakt randje heeft, hihi, maar ik vind het zo leuk! Hebben jullie wel eens iets een haak-makeover gegeven? Vertel me erover in de reacties!

I’m going to give this wardrobe closet a make-over with the squares! See those tiny windows? When I bought this closet at a thriftstore I knew instantly what I wanted to do with it: make granny squares for the windows! I can envision it already, so excited to find out if it looks the same in real life! But first I have to finish the squares, and find out which kind of paste I can use. I do have to be careful to not make a crochet embellishment for everything in my house 😉 But I like it so much! Have you ever given your furniture a make-over with yarn? I’d love to hear about it! 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Lacy squares top - it's finished!
Next post
Tuesday Goodies - Lint Remover

No Comment

 1. August 3, 2015 at 7:31 am — Reply

  Ik kijk al uit naar hoe die kast er zal uitzien na je haak-make over! Leuk idee!
  Zelf heb ik eens een oude stoel gepimpt met kruissteek en gehaakt zitje.
  En ook een versleten poef omhaakt, maar nog nooit een kast.
  Ik zit er nu wel over te denken om iets te doen met onze boekenkast…
  Bedankt voor de inspiratie!

  • August 3, 2015 at 10:38 pm — Reply

   Dankjewel Sigrid! Wat een leuk idee ook om te borduren op meubilair.. Ik ben zelf ook heel benieuwd hoe het eruit zal zien als het af is!

 2. Clothilde
  August 3, 2015 at 7:28 pm — Reply

  You always have wonderful DIY ideas! Can’t wait to see how this will turn out 🙂

  • August 3, 2015 at 10:37 pm — Reply

   Thanks Clothilde, that’s so nice to hear 🙂

 3. August 3, 2015 at 9:31 pm — Reply

  Hi Carmen,

  What a cool idea!!
  And I love your squares with the linnen soft. 😉
  I started using it for the crochet CAL flights of fancy shawl … but haven’t got very far yet.
  Too busy with my #rusticlacesquares project!!!
  Have a nice week,
  Ingrid xx
  Myfunkycrochet.blogspot.be

 4. August 4, 2015 at 12:55 pm — Reply

  Wat en prachtige vondst bij de kringloop. Een makeover van deze mooie kast. Zelf denk ik bij deze kast meteen aan mooie verf en leuke gehaakte hangers.
  Grappig dat jij meteen aan granny’s denkt. Geef tien mensen zo’n kast om op te knappen en je krijgt vast tien heel verschillende kasten. De kleuren waarmee je haakt zijn mooi en de granny’s ook.

  Veel succes met de metamorfose, Margaret

 5. August 6, 2015 at 4:57 pm — Reply

  Wat een leuk idee!!! Ben benieuwd!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

A burst of sunshine