Vloggen, multitasken en mindfulness

Vloggen, multitasken en mindfulness

De laatste tijd ben ik helemaal fan van vlogs bekijken en podcasts luisteren, vooral op creatief gebied natuurlijk. Ik luister ze het meest tijdens het breien of haken – het moet wel een makkelijk patroon zijn dan, anders ga ik de fout in! – of tijdens het sporten.

Dat ik het leuk vind om podcasts te luisteren komt denk ik uit mijn oerdrang om multitasker te zijn. Ik zeg het al heel lang van mezelf: ik ben geen monotasker. Van maar 1 ding tegelijk doen word ik vaak heel gestresst. Ik KAN meer doen, en als ik bijvoorbeeld alleen maar zit te haken zonder er een TV-serie bij te kijken of de was ophang zonder een achtergrondmuziekje heb ik een gevoel van nutteloosheid. Ik weet dat dit niet echt een goede eigenschap is, het is niet heel ‘mindfull’ namelijk, je bent nooit met je volle concentratie met 1 taak bezig. Ik vind het vaak dan ook wel fijn om even af te schakelen en even alleen maar in de zon te liggen zonder iets anders te doen, of een bad te nemen, of gewoon rustig blogs te lezen.

IMG_8365

Maar bij ‘saaie’ dagelijkse taken geeft zo’n tweede bezigheid mij juist extra voldoening, en ook motivatie! Ik heb namelijk nooit zin om af te wassen, of om te gaan sporten.. dit zijn taken die me altijd redelijk wat tijd kosten, en als ik eraan denk dat ik dat nog moet doen, denk ik alleen maar aan de tijd die ik ‘verlies’ met deze activiteit – en die ik liever aan iets anders wil besteden! De mogelijkheid om dan tegelijkertijd een podcast te luisteren werkt heel motiverend voor mij, misschien wel belonend. “Als ik ga sporten, kan ik weer een uurtje luisteren naar A Playful Day podcast!”

Kortom, ik ben heel blij met deze gesproken verhalen van mede-creatievelingen, maar ik heb helaas nog maar een paar leuke vlogs ontdekt! Ik luister graag naar A Playful Day, die niet altijd over garen-gerelateerde dingen gaat maar ook over tuinieren of jams maken bijvoorbeeld. Ik vind het wel jammer dat dit alleen audio is, ik ben namelijk best visueel ingesteld. Vlogs kijk ik dan ook liever, vooral de vlogs van de garenwinkel Knit Nottingham! De shop eigenaresse heeft altijd superveel energie, ze kletst en lacht het hele filmpje door.

Hebben jullie nog leuke vlog/podcasts om aan te bevelen? Deel het in de reacties!

Previous post
Blogtalk : A personal victory
Next post
Breien! Expositie in het Fries Museum

No Comment

 1. August 22, 2016 at 2:58 pm — Reply

  Super leuk deze blog, kga zo gelijk een vlog kijken van haar. Fijne dag..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 2. August 22, 2016 at 3:22 pm — Reply

  Je bent niet de enige die van multitasken houdt. En even als vrouwen onder elkaar: wij vrouwen vinden dat we ook goed zijn in multitasken, want het geeft ons een goed gevoel en de vervelende klusjes voelen er iets lichter door.
  Vloggen geeft soms energie zoals bij het Knit Nottingham vlog (zij past goed bij jouw eigen ideeën en energie!), maar helaas trekken deze vlogs echt mijn aandacht en dan komt er van het multitasken niets meer terecht. Geeft niet, maar dan heb ik dagen van 48 uur nodig om alles te doen wat een mens moet en wil doen.

  Veel vlogplezier, Margaret

 3. August 22, 2016 at 8:45 pm — Reply

  Wat herkenbaar. Ik kan ook slecht 1 ding tegelijk doen. Bij huishoudelijke klusjes heb ik dat, maar ook met haken of breien. Ik ben dan eigenlijk altijd ook tv aan het kijken, of aan het kletsen met iemand. Terwijl het inderdaad juist zo goed schijnt te zijn om je te richten op 1 ding. Misschien moet ik dat toch maar eens proberen… 😉

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Vloggen, multitasken en mindfulness