Furniture Hacks – a Review!

Furniture Hacks – a Review!

IMG_6390

Zoals de meesten van jullie weten ben ik verzot op DIY. Ik hou ervan om dingen zelf te maken in plaats van te kopen, en als ik dan toch iets koop vind ik het leuk om mijn persoonlijke touch eraan toe te voegen. Dat is precies de gedachte achter dit nieuwe boek ‘Furniture Hacks’ van Hester van Overbeek. Het idee is dat je nog steeds een uniek thuis kunt creeëren met meubels van grote bekende warenhuizen zoals IKEA. Deze week vind de blogtour van dit boek plaats, elke dag van de week staat er een review online ergens op het web. Scroll naar onderen om de andere blogs te zien. Vandaag deel ik een paar ideeën uit het boek met jullie!

As most of you know, I’m all about DIY! I love making things instead of buying them, and if I do buy something I always look for ways to add my own personal touch. That’s exactly what this new DIY book ‘Furniture Hacks’ by Hester van Overbeek is about; the idea is that you can still create a unique home with storebought items, even if they’re from big chain stores like IKEA. This week is the official blogtour for this book, which means that every day of this week a review will be posted! Scroll down to see the participating blogs. I’m very excited to share this book with you today! 

IMG_6398

In het boek vind je wel 35 (!) DIY projecten! Ze zijn gecategoriseerd op de verschillende kamers in je huis. Je hebt bijvoorbeeld keukenprojecten maar ook voor buitenshuis. Bij elk project zijn er stap voor stap foto’s, ik stond te kijken van het detail! Je kunt duidelijk zien dat er een hoop werk in dit boek heeft gezeten!

The book is jam-packed with 35 (!) DIY ideas. They are categorized by living area, so you have a Kitchen section, Outdoors, etcetera. There are step by step pictures for every DIY project, I was amazed by all the detail! You can clearly see this book was put together very carefully.

IMG_6396

Sommige projecten zijn echt voor gevorderden, zoals dit keukeneiland. Er is zelfs een DIY project waarbij je je eigen bed maakt! Een beetje te ver gegrepen nog voor mij 😉

Some of the projects are really advanced like this one. There’s even a DIY project which shows you how to build your own bed! A bit out of my comfort zone at the moment, but I’d love to try it someday.

IMG_6397

Maar gelukkig zijn er ook zat leuke kleine projectjes zoals deze schattige kandelaars.

Luckily there are lots of tiny projects too such as the ‘Quirky Candlesticks’.
IMG_6393 IMG_6394

Dit lijkt mij persoonlijk een hele coole DIY! Ik werk graag met T-shirt garen maar was er nog niet op gekomen om ermee te weven, laat staan om er een kruk mee te customizen!

This is my personal favourite from the book, I love the use of T-shirt yarn! I use it a lot but hadn’t thought of this yet.

MyDIY apartment2

In het kader van dit boek vond ik het leuk om nog even terug te blikken op mijn eigen Furniture Hacks! Zoals deze makeover van een letterbak met behangpapier. In het boek vind je ook leuke DIY’s met behangpapier!

I thought it would be fun to share a few furniture hacks of my own! Like this shadowbox I customized with a bit of wallpaper. You’ll also find fun DIY’s with wallpaper in the book!

MyDIY apartment3

Of de lamp die ik laatst een gehaakte hoes gaf met Scheepjes Catona.

Or the lamp I crocheted a new lampshade cover for with Scheepjes Catona. 

MyDIY apartment4

En nu ben ik bezig aan mijn grootste DIY: de makeover van een kledingkast met deze grannies!

Now I’m working on my biggest DIY so far: a wardrobe closet makeover with crochet squares! 
Furniture+Hacks+Blog+Tour

Wil je graag meer weten over het boek? Hester heeft een leuk achter de schermen filmpje geplaatst op haar blog! Check de rest van haar blog trouwens voor nog meer leuke DIY ideeën!

Would you like to know more about this book? Hester posted a fun behind the scenes film on her blog! Be sure to check her blog for more DIYs too. 

Ik vond het heel leuk om aan deze blogtour deel te nemen! Bezoek ook zeker de andere blogs:
It was so much fun to be a part of this blogtour! Visit the other blogs as well:

Makelight
Decor Art UK
Claireabelle Makes
Growing Spaces
Little Green Shed

Published by Cico Books – On sale for  £14.99
Gepubliceerd door Cico Books – Verkoopprijs £14.99 (op het moment nog niet verkrijgbaar in Nederlandse winkels)

Support me by sharing with friends!
Previous post
Tuesday Goodies - Lint Remover
Next post
Circles turning into squares

No Comment

 1. rubystar2014
  August 7, 2015 at 5:26 pm — Reply

  Als je het niet erg vindt, de diy ideetjes van jou zijn heel erg leuk, kijk liever bij jou waar jij mee bezig bent 😉 en hoop dat je er snel nog meer mee doet! Op een blog is het actueel, een boek vind ik altijd maar zo zo omdat je er a. voor moet betale b. ik liever diy van mensen zie die er spontaan mee komen en het actueel is!

  Klinkt stom, maar waarom moet je nog een boek kopen als het overal kan googlen (bij wijze van dan he) of zelf met ideeen kan komen die voor jou op dat moment noodzakelijk zijn, is een leuk hebbedingetje dit boek, maar voor spontaan en actueel diy daar mag je me eerder wakker voor maken als dit boek 😉

  (al is het boek volgens mij wel weer leuk om als hebbedingetje en leuk blader gehalte in huis te hebben, en misschien tips, wat weer scheelt met googlen 😉

  • August 14, 2015 at 10:34 pm — Reply

   Hoi! Ik kan me helemaal voorstellen waarom je liever op internet naar patronen zoekt, maar ik vind het persoonlijk ook heel fijn om dingen in mijn handen te hebben, en bovendien steun ik een mede crafter hiermee! Ik heb natuurlijk ook veel gratis patronen maar uiteindelijk betaal ik daar mijn boodschappen niet mee, dus veel ontwerpers doen een mix van gratis en betaalde patronen/tutorials. Hester heeft ook een heleboel op haar website! Vind je misschien ook leuk 🙂 Groetjes! Carmen

   • rubystar2014
    August 20, 2015 at 11:09 pm — Reply

    DAnk je wel 😉 je hebt wel gelijk om een medecrafter te steunen, soms vergeet je dat dit ook belangrijk is!

 2. August 8, 2015 at 12:03 am — Reply

  Dit boek lijkt me voor de lifhebbers van home-makeovers en DIY’s geweldig. Thanks voor de tip.

  Groetjes, Margaret

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Furniture Hacks – a Review!