Edward's Menagerie: Birds!

Edward's Menagerie: Birds!

Edwards_Menagerie_birds_kerry_lord

Een tijdje geleden werd ik gevraagd of ik het nieuwe boek Edward’s Menagerie: Birds van Kerry Lord wilde reviewen. Het eerste deel van deze reeks (Edward’s Menagerie) was ook al zo leuk, dus natuurlijk zei ik ja! Er staan wel 40 patronen in voor leuke vogelknuffels, zoals een flamingo, eend, ooievaar, penguin… noem maar op! En allemaal met hun eigen persoonlijkheden, beschreven in een kort verhaaltje naast het patroon.

A while back I was asked if I would like to review the new book Edward’s Menagerie: Birds by Kelly Lord. Since I loved the first book (Edward’s Menagerie) it didn’t take me long to say yes! There are over 40 patterns of feathered friends in this book, like a flamingo, peacock, penguin, stork.. you name it! And they all have their little story with a profound personality, I love that! They are all very very cute and wellmade!

Edwards menagerie birds duck

Ik koos voor de eend! Ik vind eenden nou eenmaal leuke beestjes, en liet ik nu ook nog de goede kleuren garen in mijn kast hebben. Net als bij het vorige boek zijn de patronen niet zo standaard geschreven. Na de inleiding etc. vind je eerst een hoofdstuk met standaardvormen. Het lijfje, hoofd, verschillende soorten poten en vleugels. De patronen voor de vogels komen daarna, en zien er bijvoorbeeld zo uit: “Werk standaard lijfje tot toer 18 in grijs, ga daarna over in groen”, en je leest of je bijvoorbeeld flipper-pootjes of klauwtjes moet haken. Aan de ene kant snap ik heel goed dat het ruimtebesparend is om zo patronen te schrijven, maar zelf vind ik het best vervelend om het patroon voor één vogel op wel drie verschillende pagina’s te moeten vinden.

I chose the duck! Ducks are such funny creatures I think, and I had the right colours in my stash! When I read the patterns, I noticed that they are written in a similar way to the first book. After the introduction etc. you’ll find a chapter with ‘standard forms’, like the body, head, several kinds of feet and wings. The individual patterns for the birds follow afterwards. The patterns are like this: “work standard body up to row 18 in grey, then continue in green from row 19 onwards”, and it mentions whether you should be making flappy feet for this particular bird or claws, for instance. I do get why the layout of the patterns is like this, it saves a lot of space and time! But I have to say, I did find it a bit annoying to have to switch between three different sections for the same pattern.

Edwards_Menagerie_birds_kerry_lord2
picture from http://ideas.stitchcraftcreate.co.uk/crochet-birds-sneak-peek/

De patronen zijn goed verdeeld in drie verschillende niveaus. Sommige vogels zijn moeilijker omdat er bijvoorbeeld meer van kleur wordt verwisseld, meer onderdelen zijn of moeilijkere steken worden gebruikt. De beginnerpatronen zijn erg toegankelijk, terwijl de gevorderde patronen voor wat meer uitdaging zorgen.

The patterns are divided into three different sections which indicate the level (beginner, intermediate and advanced). Some birds are harder because of frequent colour changes, more parts or more difficult stitches. The beginner patterns are very suitable for novice crocheters while the advanced patterns will even teach the experienced crafters a technique or two. 

Ter conclusie: ik vind het een heel leuk boek met ontzettend leuke patronen erin die zeker in de smaak zullen vallen bij kinderen. Er is gedacht aan zowel beginners als gevorderden dus blijft het voor iedereen leerzaam. Het boek is vormgegeven met prachtige foto’s en er zijn uitgebreide instructies. Het enige minpuntje is dat je het patroon voor één vogel niet op dezelfde pagina vindt, maar in ruil daarvoor krijgen we wel 40 (!) patronen. Als je die allemaal naast elkaar uit zou moeten schrijven zou het boek een stuk dikker zijn en was de productie door de hoge kosten misschien niet mogelijk geweest. Dus dat neem ik graag voor lief!

All in all I think this is a great book, I simply adore all the patterns and can’t wait to make them all. I’m sure kids will love the cuddly birds! Since there are patterns for every level of crochet this is a very accessible book for everyone. The pictures are great which makes the book an eyecather in the bookcase too! The only shortcoming for me is the scrambled patterns, it’s not fun if you have to flick between pages every few rows, although I do get why this is the best solution. The book contains 40 patterns, and if they would write every single one of them completely it would probably be a very big and costly book, so I’m quite happy with this compromise! 

Edwards_Menagerie_birds_kerry_lord3
picture from http://madepeachy.com/creative-reading-edwards-menagerie-birds-giveaway/

Ik ga snel verder met mijn eendje 😉 Mocht je nu ook zelf zo’n leuke vogeltjes willen haken, kijk dan eens hier of hier. Welke zou jij eerst maken?

Time to finish my little duckling! If you’d fancy having a copy of your own, check here or here. Which one would you make first?

Don’t miss any more posts! Subscribe to my blog on Bloglovin’

Support me by sharing with friends!
Previous post
How to join Sunburst Squares together
Next post
Crochet Rib Turban Headband - Free Pattern!

6 Comments

 1. October 9, 2015 at 12:03 pm — Reply

  Echt een leuk boek. Weer eens iets anders dan de veel voorkomende beestjes. Ik denk dat ik zou beginnen met de struisvogel of dat grappig eendje. Ik ben benieuwd naar jouw eendje.

  Groetjes, Margaret

  • October 11, 2015 at 11:03 pm — Reply

   Hoi Margaret! Ja, echt leuk hoe ze ook de wat onbekende vogelsoorten hebben gehaakt. Fijne avond! Groetjes, Carmen

 2. October 9, 2015 at 12:57 pm — Reply

  Oh briljant! Dit lijk me een fantastisch boek, ik heb tegen mezelf gezegd dat ik voorlopig geen nieuwe boeken mee mag kopen maar dit is toch wel een must have! Misschien ga ik ‘m wel voor de kerst vragen :-D. Tegen een cadeau kan je geen nee zeggen 😉

  • October 11, 2015 at 11:02 pm — Reply

   Hihi goed idee! Haakboeken zijn altijd leuk onder de boom (of in de schoen). Groetjes!

 3. October 9, 2015 at 7:09 pm — Reply

  Ik begrijp volkomen dat je daar geen `nee` tegen zegt. Ik zou voor de flamingo gaan. 🙂

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  • October 11, 2015 at 11:01 pm — Reply

   De flamingo is inderdaad ook super leuk! Had niet genoeg roze garen in die kleur, anders was ik daarvoor gegaan 😉 Groetjes! Carmen

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Edward's Menagerie: Birds!