My DIY apartment – Part 1!

My DIY apartment – Part 1!

diyhome1Zoals jullie misschien weten, ben ik de afgelopen maand verhuisd! Ik heb dan wel 5 jaartjes als student op kamers gezeten, maar nu heb ik écht mijn eigen plekje. Geen huisgenootjes of gedeelde ruimtes, hoera! Nouja, het blijft een appartementcomplex dus ik deel natuurlijk de gang, de lift etc.. Maar dat mag de pret niet drukken 😉

Het is een oud gebouw en de meeste faciliteiten zijn op zijn zachtst gezegd retro. Maar er zijn ook een hele hoop pluspunten! De woonkamer is heel ruim en licht, door de hele lichte vloer en het kamer-brede raam! Ik heb een prachtig uitzicht vanaf mijn balkon en op een mooie dag stroomt er enorm veel zonlicht de kamer binnen. Ik ben er helemaal happy mee!

Maar het verhuizen ging niet al te gemakkelijk, eerst moest ik namelijk nog mijn meubilair bij elkaar sprokkelen! Tijdens mijn studententijd had ik het geluk een gemeubilairde kamer te huren, dus nadat ik daar weg verhuisde had ik niks, nada, noppes.. Ach, ik had een bijzettafeltje en een nachtkastje, maar dat is natuurlijk niet genoeg! Dus ik ging op zoek naar een bed, een bank, tv-kast, eettafel, stoelen, salontafel, nog meer stoelen, een kledingkast, een bureau… Na een tijdje was dat gelukkig allemaal geregeld! Veel kreeg ik van thuis of van collega’s, echt super hoe iedereen zijn of haar steentje bijdroeg!

En dan pas als de verhuizing echt helemaal rond is, besef je opeens dat er nog zóveel dingen zijn waar je niet aan had gedacht.. Ik had nog geen prullenbak, kaasschaaf, internet (!), koekenpan.. Vooral ook zo’n onbenullige dingen, zoals handdoekhaakjes en zo’n plastic bol waar je het wasmiddel in doet.

Maar goed, alles komt zo langzamerhand op zijn pootjes terecht, en ik kan ook nog wel een paar dagen zonder een dunschiller, garde of deurmat.

In mijn appartementje ga ik het een en ander een makeover geven, en vandaag deel ik het eerste voorwerp met jullie! Ik had echt zin om mijn appartement met behulp van een beetje DIY helemaal naar mijn stijl te maken. Kijken jullie mee?

IMG_5848

Deze stoeltjes heb ik van mijn moeders werkplek, jazeker! Op haar kantoor wilden ze deze (wel 8 stuks!) wegdoen, en ze vroegen of ik ze wilde hebben. Graag! Ik vind ze er zo schattig uitzien, alleen wilde ik ze nog verven. Ik weet dat velen rode stoeltjes heel mooi vinden, maar het is gewoon niet mijn kleur. En nou had ik ook nog het geluk dat ze op het kantoor van mijn moeder ook nog allerlei kleuren verf hadden staan! Paars, licht-lila, babyblauw, petrolblauw, beige.. Precies kleuren die ik zo mooi bij elkaar vind staan.

diyhome2

Eerst even een grondlaagje, en toen kon ik aan de slag! Bij de meeste stoeltjes heb ik uit luiheid overigens geen grondlaagje gedaan, zelfs niet geschuurd. De verf pakte namelijk zo goed (was al best oud, dus erg ingedikt), dat het zonder grondlaag ook perfect dekte. Nog een tip: gebruik een roller in plaats van een kwast, dat gaat stukken beter én sneller! 

IMG_5910

Tadaa, dit zijn ze geworden! Plus nog het stoeltje van de allereerste foto van deze blogpost. Hoe vinden jullie ze? De tafels heb ik overigens ook geschuurd en geverfd. Ik vind het heerlijk hoe alles een andere kleur is, maar toch matcht!

IMG_5908

Mijn favoriet is de licht-lila kleur, die vind ik zo mooi! Nog een crafty top-tip voor jullie: als je stoelen gaat verven, gebruik dan lakverf, en geen verf op waterbasis. Die laatste vind ik persoonlijk veel fijner om mee te werken, omdat je kwasten en handen zo onder de kraan zuiver kunt afspoelen. Daarentegen krijg je met de waterbasis verf wel een korrelig oppervlak, wat niet zo fijn is als je op dat oppervlak moet zitten. Daarom, liever even handschoenen aan en verven met lakverf!

Heb jij thuis ook geklust aan je woonplekje? Wat heb je toen geklust en hoe ging het?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Oranje boven
Next post
My DIY apartment - Part II

No Comment

 1. April 26, 2015 at 6:23 pm — Reply

  Mooi geworden zeg! Ik vond die rode kleur mooi, maar deze combi is ook heel gaaf! Ik ben benieuwd wat je nog meer gaat veranderen. Ik ben zelf 6 maanden terug verhuisd van semi-zelfstandig appartement naar eigen flatje. Heb niet zoveel gedaan behalve alle muren wit schilderen… Toen was ik er even helemaal klaar mee, ben ik op de bank geploft en heb niets meer gedaan. Er liggen nu nog steeds dingen in de verpakking die eigelijk opgehangen moeten worden. Wie weet krijg ik aan de hand van jouw posts de spirit weer terug 😉

  • April 26, 2015 at 8:00 pm — Reply

   Bedankt voor je bericht Kirsten! Haha, ik was het klussen na een tijdje ook even zat! Een klok op de kast staat ook wel leuk, niet? 😉 Had ik nou maar een boormachine.. achja! Komt wel goed 🙂 Ik hoop dat ik je misschien nog wat ideetjes kan geven!

 2. Sandra
  April 26, 2015 at 8:07 pm — Reply

  wat mooi!! gefeliciteerd met je nieuwe woning 🙂

 3. Clothilde
  April 26, 2015 at 8:45 pm — Reply

  Hallo Carmen! Ik spreek niet nederlands… but I still like to follow your blog, and sometimes I read and try to understand, I swear I’ll try to learn Dutch someday!
  I really like how you decorated your home! The colors are so pretty, and I LOVE that pillow on the chair! Everything matches everything 🙂
  Have a great day!
  Clothilde.

 4. sylvia
  April 26, 2015 at 10:06 pm — Reply

  ohh heel erg leuk! dit soort artikelen vind ik echt top om te lezen dus hoop dat er meerdere volgen 🙂

 5. April 27, 2015 at 10:22 am — Reply

  Wat leuk zeg. Gefeliciteerd met je nieuwe plekje. Toevallig hebben we gisteren mijn kamer afgemaakt. Mijn broer ging uit huis, mijn broertje verhuisde naar de zolder en ik kreeg zijn kamer erbij. Er werd alvast een nieuw bed gekocht en een nieuw bureau stond al 2 jaar te wachten. Ook twee nieuwe kledingkast waren al gekocht. Eerst hadden we bedacht dat er een doorgang kon worden gemaakt tussen de twee kamers in, ik natuurlijk helemaal blij. haha. maar het was nog heel veel werk en heel veel rotzooi. Nu is dat af en heeft mijn vader gisteren de laatste kledingkast opgezet en heb ik mijn kasten en bureau etc. ingepakt. Helemaal happy natuurlijk. Ik wil er nog zelf een blogje over schrijven maar ben er nog niet aan toe gekomen haha. Fijne koningsdag en geniet van je nieuwe huisje (appartement 😉 )

  Lieve klusgroetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 6. April 27, 2015 at 4:17 pm — Reply

  Really lovely. The chairs are great.

 7. May 1, 2015 at 12:52 pm — Reply

  Oh wat mooi! Ik vind die verschillende kleuren heel speels en toch rustig. Goed gekozen.

  • May 6, 2015 at 9:13 pm — Reply

   Dankjewel! Ik ben ook blij dat het niet te druk is, ik heb alles zo neutraal mogelijk gehouden zodat ik het op kan fleuren met accessoires 🙂

 8. May 2, 2015 at 7:12 pm — Reply

  Ik vind dat je prachtige kleurtjes gekozen hebt. Ziet er zo mooi uit!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

My DIY apartment – Part 1!