Home sweet home

Home sweet home

IMG_0091Ik ben weer terug uit Spanje! En wat heb ik een leuke tijd gehad.. Naast het lekkere eten en de heerlijk warme zon zag ik ook mijn vriend Tim weer na 3 maanden alleen te hebben gesproken via Skype en de telefoon. Over een paar dagen komt hij zelf ook terug naar Nederland, dus ik hoef hem niet meer zo lang te missen!

De eerste paar dagen bleven we in Madrid, waar ik nog nooit eerder was geweest! Het lijkt erg op Barcelona, al vind ik zelf Barcelona een mooiere stad met alle prachtige werken van Gaudi en Dali. In Madrid zijn was ook een erg leuke ervaring: raciones (grotere schaaltjes tapas) en paëlla eten, de WK-wedstrijden kijken in Spaanse barretjes, en we zagen de eerste avond al een heuse mariachi band op het bovenstaande plein! IMG_0092Ze hadden ook bubble tea, wat ik helemaal niet verwacht had. Bubble tea is een zoet drankje uit Taiwan, en je hebt het in allerlei verschillende smaken! Ik koos mijn favoriet: kokos! Deze smaakte zelfs beter dan de bubble tea die ik in China dronk, er zat namelijk echte kokosrasp in, mmm..IMG_0171De laatste paar dagen verbleven we in Cuenca, waar mijn vriend nog iets moest regelen voor zijn baan daar. Ondertussen konden we ook even lekker toeristisch genieten van het leuke stadje, beroemd om zijn ‘hangende huizen’. Ook waren er van die leuke gekleurde huisjes naast elkaar, dat vind ik zo typisch voor mediterraanse landen! IMG_0144 IMG_0145We maakten een tussenstop bij dit prachtige meertje verscholen tussen de bomen, even lekker gezwommen! Ik vond het wel een beetje eng want er waren ontzettend veel nieuwsgierige vissen, haha. 
IMG_0233De omgeving rond Cuenca is best bergachtig, en je ziet het vaak dat er kleine stroompjes langs de wegen zijn, die helemaal uit de bergen komen. Best koud water dus, maar om even te pootjebaden is het wel fijn verfrissend. Bij dit riviertje waren er ontzettend veel bosbeekjuffers, prachtig blauw en zwart gekleurd. Na een tijdje kwamen ze op mijn hand zitten, zoals hierboven op de foto! Even een ‘Tarzan en Jane’ momentje met de beestjes.
IMG_0088Wat ik ook erg grappig vond, was dat ik mijn naam overal tegen kwam! Overal was er wel een plein, straat of kerk die mijn naam droeg, en hier zelfs geborduurd. Tims Spaanse vrienden waren bij het horen van mijn naam ook allemaal erg verbaasd dat ik Nederlands was, ze bleven maar vragen of mijn ouders dan toevallig de Spaanse opera Carmen zo mooi vonden, maar dat was volgens mij niet zo, haha.

De komende paar dagen zal ik jullie nog wat meer vertellen over mijn Spaanse avonturen. Jullie dachten toch niet dat ik uit Spanje was vertrokken zonder wat crafty aankopen te doen, of wel soms? Binnenkort dus meer!

Support me by sharing with friends!
Previous post
Tapas Time!
Next post
Handicrafts in Spain

8 Comments

 1. Lisanne
  July 15, 2014 at 5:05 pm — Reply

  Ahh kokos is ook mijn favoriete smaak bubbletea! Ik neem die altijd bij Yoyo en dan natuurlijk met tapioca, mmm. Trouwens, die foto van je jane-momentje in het beekje is heel mooi! xx

  • July 15, 2014 at 6:10 pm — Reply

   Dankjewel 🙂 hihii
   Jaa Yoyo bubble tea is erg lekker! xx

 2. July 16, 2014 at 12:02 pm — Reply

  Leuke vakantie foto’s Carmen ^___^ ik wil ook die bubble tea
  met kokos rasp proberen! Xx

 3. July 17, 2014 at 10:39 pm — Reply

  mooie foto zeg bij dat beekje! Ziet er echt top uit, fijn dat je hebt genoten! En bubble thee? hihi
  X Lisanne

  • July 17, 2014 at 10:48 pm — Reply

   Dankjewel! Haha ken je bubble tea nog niet? Je hebt nu steeds vaker bubble tea shops in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam in ieder geval.. De liefde voor bubble tea komt met de Aziatische studie denk ik 😉 Niet veel mensen vinden het meteen lekker hihi, ik zelf ook niet! Echt iets wat je moet leren drinken 😛 xx

 4. July 18, 2014 at 8:01 pm — Reply

  Heerlijk om weer met je vriend tijd te kunnen doorbrengen. Wat een leuke blog en mooie foto’s. Liefs Chantal

  • July 21, 2014 at 12:03 am — Reply

   Dankjewel Chantal! Inderdaad heerlijk om hem weer te zien! 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Home sweet home