Handicrafts in Spain

Handicrafts in Spain

IMG_0087In Spanje is handmade helemaal hot, zoals ik vorig jaar ook al merkte toen ik in Barcelona rondliep. Er zijn zó veel breiwinkeltjes! Daarover later meer 😉 In de straten zag ik ook de bovenstaande vrouw mooie waaiers beschilderen, een kunstvorm die ik nog nooit in het echt had gezien, heel bijzonder!

Handmade is hot in Spain, I noticed this last week in Madrid as well as last year in Barcelona. There are so many yarn stores! More about those later 😉 I also saw this woman painting fans, so pretty! I had never seen this kind of handicraft being practiced before.IMG_0166In het stadje Cuenca vond ik dit leuke kraampje met allemaal gehaakte kettingen, zo inspirerend! De vrouw bij het kraampje was er op het moment zelf weer eentje aan het maken. Ik wilde eigenlijk even stoppen om te praten, maar durfde het niet in het Spaans! De minuut dat ik wegliep had ik al spijt. De volgende keer als ik zo’n kraampje zie blijf ik zeker even staan om te praten, ook al praat ik dan half met handgebaren.

In Cuenca I saw these beautiful textile yarn necklaces, so cool! I wanted to stop and chat with the crocheting lady, but I wasn’t feeling confident enough in my Spanish.. Oh well, I’ll chat next time I see a crafty person 😉 IMG_0129Dit telt ook wel als handgemaakt, toch? In ieder geval erg mooi, deze schalen en potjes. Altijd vind ik het leuk om te kijken, hoewel ik nog nooit zo’n mooie creatie mee naar huis heb genomen.

This is handmade too, right? They’re pretty in any case, I love looking at all the colours! IMG_0093Om de wol maar niet te vergeten.. En ik ben zeker niet met lege handen weg gegaan! Binnenkort laat ik jullie mijn aankopen zien 😉

And the yarn.. the yarn! I sure didn’t leave with empty hands, I’ll show you my treasures soon!Molliemakes spaansIn de boekenwinkels spotte ik dit pareltje, het Spaanse Mollie Makes boek! Zelfs Mollie Makes is vertaald, hihi, ‘Mollie Hace’!

To top it off, I saw this Spanish version of the crochet book by Mollie Makes, or rather Mollie Hace! Lol 😛 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Home sweet home
Next post
How to shop for yarn in Spain

2 Comments

  1. maria
    July 18, 2014 at 12:32 pm — Reply

    Geweldig, ik wil ook naar Barcelona….jammer dat je vriend terug is, ik zou je een retoutje aanbieden om mee te reizen.

    • July 21, 2014 at 12:03 am — Reply

      Hoi Maria! Ja Barcelona is echt geweldig.. De foto’s van deze blog waren trouwens van Madrid, Barcelona is veel mooier! 😉

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Handicrafts in Spain