W.I.P. Wednesday #36

W.I.P. Wednesday #36

IMG_9486Het is woensdag, wat betekent dat ik jullie mijn works in progress ga laten zien! Ik ben met zoveel tegelijkertijd bezig nu, maar allemaal even leuk! Allereerst wat foto’s van mijn nieuwste borduurwerkje. Ik had een oude doily met vlinders gevonden bij de kringloopwinkel, en die besloot ik wat op te leuken. Zie hier trouwens hoe hij er van tevoren uitzag. Ik had wat gezocht naar plaatjes van geborduurde vlinders, maar de meeste waren zo kunstig allemaal, dat zou ik nog zeker niet kunnen. Dus heb ik gewoon wat simpele steken gebruikt. IMG_9487 IMG_9488Het gele rondje is geborduurd met de satijnsteek, een lastige steek vind ik, dus dit is een goede oefening. Verder nog de kettingsteek in mintgroen, franse knoopjes in het rood, en verder nog wat simpele steekjes op stukjes vilt. Mijn favoriet is de kettingsteek, simpel en je vult er snel een grote leegte mee op! Hebben jullie wel eens geborduurd? Vertel het me hieronder in de reacties!
IMG_9489Ook heb ik nog wat uiltjes gemaakt in nieuwe kleuren, met het patroon dat ik eerder deze week plaatste. Meestal ben ik meer van de pastelkleurtjes, maar deze uiltjes vind ik toch ook goed gelukt! De rechtse is lekker Nederlands met rood-wit-blauw, maar toch subtiel zodat je niet meteen heel patriottisch bent. Hebben jullie nog ideetjes voor leuke kleurcombinaties? Wat vinden jullie trouwens van mijn nagellak? Hihi, ik zag laatst dit leuke idee om geen basiskleur op je nagels te doen, maar alleen stipjes! Supersnel en je ziet het niet zo snel als de nagellak afbladdert. Een uitkomst in deze drukke studietijd als je het mij vraagt! De stipjes maak je simpel met een nail dotting pen, ik heb de mijne van de HEMA.
IMG_9496 IMG_9493In de Engelse Simply Crochet (nummer 15) stond dit leuke patroontje voor een gehaakte ketting. Meestal vind ik de patronen in de Simply Crochet wat oubollig, of je hebt er veel garen voor nodig. Maar deze sprong er voor mij meteen uit! De rondjes haak je met borduurgaren, en laat ik nu net nog een behoorlijke voorraad over hebben van een keer kringloopshoppen in Rotterdam met medeblogger Mei (lees hier alles over ons shoptripje!). In het patroon stond dat je de strengen borduurdraad dubbel moet nemen, maar dat vond ik wel erg zonde! Sowieso is een streng borduurgaren na 2 rondes al op. Dus toen maar met een enkele streng gedaan (let wel: van 6-dradig borduurgaren), en ik vind het er zo ook prima uitzien! Het randje eromheen haakte ik met 2 borduurdraadjes en een dunne katoendraad. IMG_9497De rondjes maak je met sieraad-ringetjes (in het Engels jumprings) aan elkaar, ik had er precies genoeg! Nu nog even naar de hobbywinkel voor een schakelketting, die had ik namelijk alleen nog in het goud, wat ik niet zo vond passen.
IMG_9498Dit patroon stond alweer een tijdje geleden in dit tijdschrift, inmiddels staat hij ook gratis op de website van de designer, Maya Kuzman, Little Treasures. Volg de link naar het patroon. Hij staat er niet in dezelfde kleuren, maar het is exact hetzelfde patroon!IMG_9491Dit kleine appeltje haakte ik als cadeautje voor een terugkerende klant van mijn Dawanda winkeltje! Ik vond het zo leuk om weer een bestelling te krijgen van dezelfde persoon, dat ik bedacht iets leuks in de envelop erbij te stoppen. Ik heb op de achterkant een pinnetje vastgemaakt zodat het een broche kan zijn! Het patroon voor het appeltje kun je trouwens vinden op deze blog. Je kunt hier ook veel andere fruit-appliques vinden, leuk als broche of bijvoorbeeld een magneetje.
Zijn jullie de laatste tijd ook nog heerlijk crafty bezig geweest?

Previous post
Hoot hoot! - Free Crochet Pattern
Next post
Crossing things off my list

5 Comments

 1. May 7, 2014 at 7:58 am — Reply

  Wat een leuke dingen allemaal! Ben dol op je uiltjes, en je nagellak is ook te leuk! Allemaal vrolijke dingen. Groetjes Lisanne

  • May 7, 2014 at 5:50 pm — Reply

   Dankjewel Lisanne! ^^ Ik word zelf ook heel blij van alle uiltjes hier op mijn bureau, zo verslavend is het ook om ze te maken! xx

 2. May 7, 2014 at 9:34 am — Reply

  Hi Carmen!
  Your doilies look perfect and I am so happy you made it! Thank you for writing to me – I love seeing what people do with my patterns! It gives me such a pleasure 🙂

 3. May 7, 2014 at 9:36 am — Reply

  Sorry, I didn’t see you use wordpress – so I commented through my daughters account!

  • May 7, 2014 at 5:48 pm — Reply

   No problem! Thank you for visiting 🙂 I bought the chain necklace today so I will be finishing it soon, can’t wait to wear it!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

W.I.P. Wednesday #36