W.I.P. Wednesday #36

W.I.P. Wednesday #36

IMG_9486Het is woensdag, wat betekent dat ik jullie mijn works in progress ga laten zien! Ik ben met zoveel tegelijkertijd bezig nu, maar allemaal even leuk! Allereerst wat foto’s van mijn nieuwste borduurwerkje. Ik had een oude doily met vlinders gevonden bij de kringloopwinkel, en die besloot ik wat op te leuken. Zie hier trouwens hoe hij er van tevoren uitzag. Ik had wat gezocht naar plaatjes van geborduurde vlinders, maar de meeste waren zo kunstig allemaal, dat zou ik nog zeker niet kunnen. Dus heb ik gewoon wat simpele steken gebruikt.

It’s work-in-progress over here, which means I’m going to show you what I’ve been up to! I’m working on so many things at once, but all of them are fun. First off, some more pictures of my latest embroidery project. I found an old doily with butterfly motif at the thrift store, and I decided to jazz it up a little bit. If you’re curious, check out this post to see what it looked like before. For inspiration, I searched for pictures of embroidered butterflies, but they were all so amazing and looking very complicated. So instead, I’m using a couple of simple stitches. 

IMG_9487 IMG_9488Het gele rondje is geborduurd met de satijnsteek, een lastige steek vind ik, dus dit is een goede oefening. Verder nog de kettingsteek in mintgroen, franse knoopjes in het rood, en verder nog wat simpele steekjes op stukjes vilt. Mijn favoriet is de kettingsteek, simpel en je vult er snel een grote leegte mee op! Hebben jullie wel eens geborduurd? Vertel het me hieronder in de reacties!

The yellow circle uses satin stitch which I think is still a bit difficult. Good practice for me! You’ll see the chain stitch in mint green, french knots in red, and some simple stitches on pieces of felt. My favourite is the chain stitch since it’s very easy to do and it fills up a large surface. Have you embroidered before? Let me know in the comments!IMG_9489Ook heb ik nog wat uiltjes gemaakt in nieuwe kleuren, met het patroon dat ik eerder deze week plaatste. Meestal ben ik meer van de pastelkleurtjes, maar deze uiltjes vind ik toch ook goed gelukt! De rechtse is lekker Nederlands met rood-wit-blauw, maar toch subtiel zodat je niet meteen heel patriottisch bent. Hebben jullie nog ideetjes voor leuke kleurcombinaties? Wat vinden jullie trouwens van mijn nagellak? Hihi, ik zag laatst dit leuke idee om geen basiskleur op je nagels te doen, maar alleen stipjes! Supersnel en je ziet het niet zo snel als de nagellak afbladdert. Een uitkomst in deze drukke studietijd als je het mij vraagt! De stipjes maak je simpel met een nail dotting pen, ik heb de mijne van de HEMA.

I’ve also made some more owls using the pattern I published earlier this week. Usually I’m more into pastel colours, but I love these little owls nonetheless! The one on the right is delightfully Dutch with a subtle red-white-blue colour palette. By the way, do you like my nailpolish? It’s so easy to do with a nail dotting pen, and even looks cute without a base coat. Plus, you don’t see it as easily when your nailpolish chips!

IMG_9496 IMG_9493

In de Engelse Simply Crochet (nummer 15) stond dit leuke patroontje voor een gehaakte ketting. Meestal vind ik de patronen in de Simply Crochet wat oubollig, of je hebt er veel garen voor nodig. Maar deze sprong er voor mij meteen uit! De rondjes haak je met borduurgaren, en laat ik nu net nog een behoorlijke voorraad over hebben van een keer kringloopshoppen in Rotterdam met medeblogger Mei (lees hier alles over ons shoptripje!). In het patroon stond dat je de strengen borduurdraad dubbel moet nemen, maar dat vond ik wel erg zonde! Sowieso is een streng borduurgaren na 2 rondes al op. Dus toen maar met een enkele streng gedaan (let wel: van 6-dradig borduurgaren), en ik vind het er zo ook prima uitzien! Het randje eromheen haakte ik met 2 borduurdraadjes en een dunne katoendraad.

The English version of Simply Crochet (issue 15) had this cute pattern for a crochet necklace. I love that it doesn’t require a lot of yarn, and it looks quite stylish too. I’m making this necklace with embroidery thread, I had quite a stash from my last trip to the thrift store. IMG_9497De rondjes maak je met sieraad-ringetjes (in het Engels jumprings) aan elkaar, ik had er precies genoeg! Nu nog even naar de hobbywinkel voor een schakelketting, die had ik namelijk alleen nog in het goud, wat ik niet zo vond passen.

The crochet rounds are joined together with jumprings, I had exactly the right amount, lucky me! Now I only need to get the chain to actually finish this necklace.

IMG_9498Dit patroon stond alweer een tijdje geleden in dit tijdschrift, inmiddels staat hij ook gratis op de website van de designer, Maya Kuzman, Little Treasures. Volg de link naar het patroon. Hij staat er niet in dezelfde kleuren, maar het is exact hetzelfde patroon!

The pattern is now also available on the website of the designer, Maya Kuzman. Follow this link to the pattern!

IMG_9491Dit kleine appeltje haakte ik als cadeautje voor een terugkerende klant van mijn Dawanda winkeltje! Ik vond het zo leuk om weer een bestelling te krijgen van dezelfde persoon, dat ik bedacht iets leuks in de envelop erbij te stoppen. Ik heb op de achterkant een pinnetje vastgemaakt zodat het een broche kan zijn! Het patroon voor het appeltje kun je trouwens vinden op deze blog. Je kunt hier ook veel andere fruit-appliques vinden, leuk als broche of bijvoorbeeld een magneetje.
Zijn jullie de laatste tijd ook nog heerlijk crafty bezig geweest?

I made this cute apple for a returning customer of my Dawanda shop (now closed). I thought it was so lovely to get a new order from someone who had shopped with me before, so I thought to add a little something for them. You can find the pattern for this apple applique on this blog

You might also like

Scrappy Socks pattern!

Cosy Moments Shawl

Support me by sharing with friends!
Previous post
Hoot hoot! - Free Crochet Pattern
Next post
Crossing things off my list

5 Comments

 1. May 7, 2014 at 7:58 am — Reply

  Wat een leuke dingen allemaal! Ben dol op je uiltjes, en je nagellak is ook te leuk! Allemaal vrolijke dingen. Groetjes Lisanne

  • May 7, 2014 at 5:50 pm — Reply

   Dankjewel Lisanne! ^^ Ik word zelf ook heel blij van alle uiltjes hier op mijn bureau, zo verslavend is het ook om ze te maken! xx

 2. May 7, 2014 at 9:34 am — Reply

  Hi Carmen!
  Your doilies look perfect and I am so happy you made it! Thank you for writing to me – I love seeing what people do with my patterns! It gives me such a pleasure 🙂

 3. May 7, 2014 at 9:36 am — Reply

  Sorry, I didn’t see you use wordpress – so I commented through my daughters account!

  • May 7, 2014 at 5:48 pm — Reply

   No problem! Thank you for visiting 🙂 I bought the chain necklace today so I will be finishing it soon, can’t wait to wear it!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

W.I.P. Wednesday #36