W.I.P. Wednesday #14

W.I.P. Wednesday #14

Wauw, het is alweer de 14e Work In Progress Woensdag! Het verbaast me eigenlijk dat ik jullie weer elke week wat nieuws kan laten zien, kun je nagaan hoeveel haak- en breiwerkjes hier rondslingeren!
Vanmiddag hield ik mijn tweede workshop, die wederom heel leuk was 🙂 Deze keer leerde ik de deelneemsters hoe ze in het rond konden haken. Zoals jullie misschien weten, kun je dit op twee manieren doen: om een ketting van lossen, en met een magische ring. Zoals ik al dacht zorgde de magische ring voor veel problemen! Maar dat had ik wel verwacht. Even een paar keer oefenen en dan krijg je hem wel onder de knie. Heb jij hier zelf nog moeite mee? Kijk dan eens bij een van mijn eerste blogposts over de magische ring. Daar staan een paar links in naar Youtube filmpjes, waarin je duidelijk kunt zien hoe je zo’n opzetring maakt. Ik weet nog goed hoe ik hem voor de eerste keer maakte… Ik studeerde toen nog in Beijing, en mijn moeder kwam een paar weken op bezoek (ze was in haar eentje met het vliegtuig gekomen!). Haken kon ik nog niet zo goed, maar ze had zo’n HEMA rookworst-haakpakket meegenomen. Dat leek mij superleuk, dus ik begon er meteen aan! Helaas moest je beginnen met een opzetring, en daarbij hadden ze heel onhandige tekeningetjes gegeven als uitleg. Nou, ik zat die hele avond te klungelen en toen heb ik het uit ellende maar opgegeven.
Gelukkig is het wat makkelijker om deze techniek te leren als iemand naast je zit en je instructies geeft, zoals vanmiddag bij mijn workshop. Hieronder zie je wat we gemaakt hebben!
IMG_8371Een bloempje en een appeltje! Lief he? Ze zijn vooral leuk om als applique ergens op te naaien, bijvoorbeeld op een vestje, of op slofjes en bijpassende muts. Voor het bloemetje gebruik je een ketting van lossen. Het patroon kun je hier vinden. Het appeltje begin je met een opzetring. Het patroon daarvoor staat hier. Op beide websites staan trouwens veel leuke (en makkelijke!) patroontjes, kijk dus zeker even rond!
IMG_8372Zelf haakte ik ook nog twee mutsjes voor Innocent Drinks! Mijn inspiratie raakt een beetje op, maar ik wil ook geen echt lastige mutsjes gaan maken. Ik heb al veel te veel te doen, haha 🙂 Ik maak er nog eentje en dan stop ik ermee, tijd om met andere dingen verder te gaan! Doen jullie trouwens al mee met de amigurumi ontwerpwedstrijd? Mijn inzending is nog maar half af, ik moet er echt weer mee verder.. En dan is het nog het uilenkussen, mijn half-gebreide rokje, een bestelling voor een sjaal, wat gehaakte zilveren armbandjes, gehaakte roodborstjes en pimpelmeesjes die nog dichtgenaaid moeten worden.. Wat een hoop werk! Ik heb het er de komende tijd even druk mee, en dan heb ik nog niet eens wat geknutseld voor in de kerstboom. Dat zie ik dan wel weer. Hebben jullie het ook zo druk de laatste tijd?

Support me by sharing with friends!
Previous post
My First Crochet Workshop
Next post
Something about an apple and a tree

2 Comments

  1. November 6, 2013 at 8:33 pm — Reply

    Die appel staat bij mij al een tijdje op het doen-lijstje c:
    Leuke W.I.P’s alweer ^^ Xx

  2. November 6, 2013 at 8:33 pm — Reply

    Die appel staat bij mij al een tijdje op het doen-lijstje c:
    Leuke W.I.P’s alweer ^^ Xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

W.I.P. Wednesday #14