Something about an apple and a tree

Something about an apple and a tree

IMG_8339“De appel valt niet ver van de boom”, dat horen we wel vaker bij ons thuis! Niet alleen ik ben helemaal gek van DIY, ook voor mijn moeder gaat er geen dag voorbij zonder eventjes haar haaknaald op te pakken. Je kunt je wel voorstellen hoe mijn kindertijd eruitzag: knutselwerkje hier, papier-maché daar.. tekenen, verven, iets maken van boetseerklei, krimpy-dinky (kennen jullie dat nog?). We knutselden heel wat af! We hadden zelfs een lade vol met lege wc-rollen, verzameld voor onze knutselwerkjes! Om nog maar te zwijgen over de verzameling plastic ‘eieren’ (je weet wel, die in chocolade Surprise-eieren zitten). Die hebben we laatst toch maar weggegooid, aangezien we daar toch niets meer mee deden. Uitgerekend de dag erná kwamen we een patroon tegen voor een gehaakt bijtje, die gevuld was met, jawel, een kinder surprise ei. Ach, je kunt niet alles bewaren.
Hoe dan ook, tegenwoordig wordt er vooral gehaakt bij ons thuis, en mijn moeder krijgt net als ik steeds meer bestellingen! We vinden het allebei zó leuk, geweldig dat steeds meer mensen aan ons denken voor een leuk cadeautje. Zo was afgelopen weekend ons huis versierd met vogeltjes, die je hierboven ziet. Een collega van mijn moeder heeft een kindje op komst, en ze wilde graag gehaakte vogeltjes voor aan een mobiel. Compleet met vogelhuisje en nog wat mooie gehaakte bloemetjes.
IMG_8337 mammacraftcollage IMG_8341Tegen zo’n leuke opdracht kon mijn moeder natuurlijk geen nee zeggen. En wat is het goed gelukt allemaal! Dit huisje heeft ze trouwens gemaakt met mijn patroon, dat je hier kunt vinden. Wat ziet het er toch vrolijk en gezellig uit! Ik vind vooral het blauwe vogeltje met de witte stippen leuk, ik had er nou nooit aan gedacht om een vogeltje stipjes te geven! Het fleurt onze woonkamer nu helemaal op. Toch wel jammer dan als alles af is en het naar de nieuwe eigenaar gaat. Maar gelukkig kunnen we die leegte in huis snel weer opvullen met ander leuks.
IMG_8354 IMG_8355Zoals bijvoorbeeld dit mooie gebreide kussen! Mijn moeder maakte het met textielgaren, en het is verrassend zacht en knuffelig, heerlijk om tegenaan te liggen! Het plan is om er drie te maken, voor een mooie set kussens op de bank. Eindelijk mooie kussens bij ons thuis! Er liggen meestal zoveel verschillende soorten, maten en kleuren.. We hebben een olijfkleurig leren kussen, dan nog wat groen-rood-blauwe stoffen kussens, wat limekleurige kussens, en twee kussens van Angry Birds.. We waren een tijdje helemaal weg van de krijsende vogeltjes, maar nu begin ik er toch wel moe van te raken. Ik ben benieuwd hoe het er straks uitziet als alle kussens klaar zijn!
IMG_8353Over kussens gesproken, mijn moeder had net als ik een bestelling voor een uilenkussen! Ja, ik weet wat je denkt: “is dat een knuffel van Bert en Ernie achter de bank daar?” Ja, dat klopt. Ik weet ook niet waarom. Anyway, mijn moeder heeft wat minder haakwerkjes tegelijk dan ik, dus het kussen wat zij maakte is veel sneller af dan dat waar ik mee bezig ben. Het ziet er ook een beetje anders uit, ik haak namelijk maar 2 brede strepen op de voorkant, en ik maak de vleugels wat korter. Maar hij is erg leuk geworden, vinden jullie ook niet?
Op dit moment is ze bezig met een baby-vestje, en het ziet er al supercute uit! Hebben jullie ook zo’n creatieve moeder? Of iemand anders waarmee je je hobby kunt delen?

Support me by sharing with friends!
Previous post
W.I.P. Wednesday #14
Next post
Meet a Crafty Queen: Mei from IcePandora

6 Comments

 1. November 8, 2013 at 6:02 pm — Reply

  AHHHHHHHWHWHWHHFIjfioshfihie!! <3 super cute bollige
  vogeltjes c: ja mijn kindertijd bestond ook uit knutselen. Voornamlijk
  poppenhuizen maken van kartonnen dozen voor m'n Playmobil
  poppetjes (want het echte huis was te duur..), gips figuurtjes maken
  en van die strijkkralen figuurtjes c: en natuurlijk Kinderei toys!
  Die uilenkussen is zéér goed gelukt hoor c: Xx

  • November 9, 2013 at 11:31 pm — Reply

   Ja lief zijn ze he! ^^ Ahh strijkkralen, sweet memories! Ik had zelf een boekenkast waar elk ‘vak’ een verdieping van een poppenhuis was 😛 met ansichtkaarten op de ‘muren’ geplakt, alsof het raampjes waren met uitzicht xD Xx

 2. November 9, 2013 at 11:41 am — Reply

  Jaja, de appel valt echt niet ver van de boom!! Ook hier in huis wordt veel geknutseld en dat virus is aan de volgende generatie doorgegeven. Leuk hoor 🙂

  • November 9, 2013 at 11:34 pm — Reply

   Een knutselhuis is altijd gezellig! Vooral in de wintermaanden, zo knus thuis rond de tafel 🙂

 3. November 9, 2013 at 10:39 pm — Reply

  Wat leuk! De vogeltjes zijn echt heel schattig! En het uilenkussen is ook erg gaaf.
  Mijn moeder is ook altijd erg creatief bezig. Zij heeft me leren breien en haken. Dus de appel valt ook in onze familie niet ver van de boom. 😉

  • November 9, 2013 at 11:47 pm — Reply

   Mijn moeder vindt alle complimentjes erg leuk 🙂 Ik mis de vogeltjes wel nu ze weg zijn, misschien ook maar een paar voor onszelf maken 😛 Wat leuk dat jij ook een creatieve moeder hebt! xx

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Something about an apple and a tree