Meet a Crafty Queen: Mei from IcePandora

Meet a Crafty Queen: Mei from IcePandora

meetacraftyqueenIk heb besloten om een nieuwe thema-column te beginnen! Exciting 🙂 En ze gaan heten: Meet a Crafty Queen! Eigenlijk moet ik dan eerst even uitleggen waar de naam van mijn blog op slaat. Crafty Queens zijn creatieve mensen die mij inspireren. Aangezien er al heel veel creatievelingen zijn in mijn familie, is het geen wonder dat ik nu ook zo crafty ben. De drie mensen die mij het meest geinspireerd hebben zijn mijn moeder Pauline, die ontzettend creatief is op allerlei manieren; mijn tante Ria die prachtige dingen maakt met glas in lood en ook mozaïekt, en mijn tante Ingrid die een eigen sieradenmerk heeft! Ben je benieuwd wat ze allemaal voor mooie sieraden maakt, dan kun je een kijkje nemen op de Facebookpagina van PippaO. Zonder hen zou ik misschien wel nooit deze blog hebben gestart, en daarom lijkt het mij passend om mijn blog naar ze te vernoemen.
Oké, genoeg sentimenteel gedaan, haha 🙂 Sinds ik ben gaan bloggen heb ik veel meer crafty queens leren kennen, en in elke column ga ik er eentje aan jullie voorstellen. Ik verwacht dat ik deze column lang niet zo vaak ga schrijven als W.I.P. Wednesday, maar we zullen zien!

I’ve decide to write a new themed column, yay! So exciting 🙂 It’s called: Meet a Crafty Queen. I suppose I first have to explain what a crafty queen actually is. Well, I’ve named my blog after the most influential crafty ladies in my family. These fabulous women are my mom, who makes all kinds of crafty stuff; my aunt Ria, whose creations with tiffany glass and mosaics are truly amazing; and my aunt Ingrid, who has her own line of jewelry! You can follow her page PippaO on Facebook here. Without them, I would maybe never have started this blog, so it seemed like a good idea to name it after them.
Okay, enough with the sentimental stuff, haha 🙂 Because, not only were there crafty ladies in my past, but I find new ones every day since I started blogging. Today, I’m going to introduce one of them to you!
pandoracraftyqueens2meicarmenDe eerste crafty queen die we gaan ontmoeten is Mei van de blog Ice Pandora! Misschien hebben jullie wel eerder dingen van haar op mijn blog gezien, want ik ben al een tijdje weg van haar creatieve uitspattingen! Als een echte allround-crafter is ze behendig met niet alleen haken en schetsen, maar ook fimo-klei, waar ze fantastische kleine taartjes en andere snoeperige miniatuurtjes van maakt! Word jij hier ook zo blij van? Trakteer jezelf dan op een mini-versnapering in haar Etsy winkeltje.

Without further ado, the first crafty queen we meet is Mei from Ice Pandora! Maybe you’ve seen some stuff of hers on my blog, no wonder since I’ve been drooling over her craftiness for quite some time now! As a real all-round crafter, she doesn’t only crochet and sketch, but also makes wonderful things with Fimo-clay. Miniature cakes with strawberries and whipped cream on top… it’s enough to drive you wild! Like what you see? Treat yourself with some non-sugary goodness from her Etsy shop!
IMG_8190 IMG_8189 IMG_8188Omdat ik haar blog zo leuk vond, vroeg ik of ze niet een keertje in het echt wilde afspreken! Ik hoopte dat ze me niet heel creepy zou vinden dat ik dat voorstelde, haha, maar gelukkig vond ze het ook een leuk idee 🙂 En dus spraken we een paar weken geleden af in Rotterdam. We hebben een superleuke dag gehad! Shoppen, lekkere dingen eten, craften, een kringloopwinkel afstruinen naar verborgen schatten.. En bovendien is het heel leuk om een andere blogger/crafter te leren kennen. Ook al ken je elkaar nog niet echt, je hebt ongeveer dezelfde interesses en ervaringen. Zo worden we allebei vaak raar aangekeken als we onze camera tevoorschijn halen. ‘Scuse me, I’m a blogger! En zonder foto’s is een blog gewoon niet compleet. Punt. Met zoveel herkenbare verhalen van elkaar vloog de dag voorbij! Eerst gingen we even zitten bij een superschattig cupcake-…café? lunchroom? Het heet Ten to Three. We hadden allebei een Salted Caramel Cupcake, en die was héérlijk!! Sowieso is gezouten karamel überlekker, maar dan ook nog op een cupcake met romig glazuur, omnomnom!

Because I liked her blog so much, and we both live in the Netherlands, I asked her if she wanted to meet sometime! I hoped I wouldn’t sound too creepy asking, haha, but luckily she also thought it was a great idea 🙂 We had an amazing time in the Dutch city Rotterdam. Shopping, treating our self with yummy foodies, crafting, oh and don’t forget the thrift shop! We found some treasures alright 😉 But most of all, it was fun to get to know a fellow blogger/crafter. Even though you don’t really know each other, you have pretty much the same hobbies and experiences. For example, we both get stared at sometimes when we take out our cameras. Well, scuse us, but we’re bloggers! A blog simply isn’t complete without pictures, period. With so many things to talk about, the day flew by! First, we tried this amazing Salted Caramel Cupcake at a place called Ten to Three. It was definitely nom-worthy!
IMG_8195 IMG_8196

Toen gingen we naar een hele grote kringloopwinkel, die Piekfijn heet. Wat een leuke spulletjes allemaal! Vooral deze klokken waren erg mooi. Oh, en kijk eens naar Mei’s schattige camera! Ik wil er ook zo eentje die er vintage uitziet haha 🙂 Laatst heeft ze trouwens een DIY gemaakt over hoe je zelf een cameralens-hoes haakt, die zie je hier.
Then we went to a huge thrift shop, to look at all the lovely things other people discarded. Hmm.. that sounded much better in my head, lol. Look at these clocks! Oh and by the way, don’t you just love Mei’s vintage looking camera? It’s so adorable! She recently made a cameralens-cover DIY here.IMG_8194

IMG_8192 IMG_8197Hoewel in kringloopwinkels shoppen een van mijn favoriete bezigheden is, vraag ik me toch echt af wie er zo’n oude hometrainer zou kopen.. Misschien als retro interieurdecoratie?
Okay, as much as I love thrift shops, I gotta wonder who would actually buy these old home trainers.

IMG_8198 Overal schattige kitsch theekopjes!
Cute cups everywhere!IMG_8199 IMG_8200Haha, ik vind op deze foto de vastberaden blik in Mei’s ogen echt geweldig, alsof ze denkt: “Die MOET ik hebben!!” Jammer dat er geen haaknaalden tussen zaten.
I just love the determined look on Mei’s face here, lol , as if she’s thinking: “I’ve GOT to have those!!” Too bad there weren’t any crochet hooks.IMG_8234 IMG_8238 IMG_8235En heeft al dat gezoek in de kringloopwinkel nog wat opgeleverd? Jazeker! Mei en ik waren helemaal verrukt toen we een oud borduurpakket tegenkwamen, zoveel mooie borduurdraad! Het was zoveel dat we ieder een paar bosjes draad hebben. En hier komt het leukste… het hele pakket was maar 1,50! Dus 75 cent per persoon, haha! En dat terwijl ik ook wel eens 80 cent voor maar 1 bundeltje borduurgaren heb betaald.. Deze aankoop maakt dat weer helemaal goed!
Time for some haul-pictures!! Take a look at this yummy embroidery thread! Oh my god, Mei and I were so happy when we came across it! It was an entire embroidery-pack, complete with the white fabric and pattern. We didn’t care much about the pattern itself, so we just divided the thread between ourselves, and only paid 75 cents each!! This kind of haul just makes me smile all day long 🙂 
IMG_8240IMG_8241Ik vond trouwens ook wat borduur-stof (stramien heet dat) bij good old HEMA, geen idee dat ze dat tegenwoordig ook hadden! Het was 2,50 voor een halve vierkante meter. Het lijkt nu wel heel duur vergeleken met wat ik kocht bij de kringloop, maar volgens mij betaal je er in de hobbyspeciaalzaak nog meer voor. Er zaten nog schattige patroontjes bij ook!
I also bought some new embroidery fabric, I think it’s called Aida in English.. This kind of fabric really helps to get your lines straight and even! There were also some cute embroidery patterns included. I got all of this for 2,50. I know, more expensive than in the thriftshop, but it’s cheaper than when you buy this at craft stores.
IMG_8279 IMG_8280 IMG_8284 IMG_8286Oh, KIJK dan toch!!! Zo’n mooie klossen garen wilde ik altijd al! 😀 Er stonden een tiental van zulke klossen in de kringloopwinkel, ik werd bijna gek toen ik ze zag, hihi. Ik wou dat ik er meer had kunnen meenemen, maar ik had al zo’n zware tas van alle andere spullen! Toen ik een tijdje geleden een truitje kocht dat van heel dun garen was gebreid, wilde ik ook zoiets maken. Misschien dat ik met deze twee garens samen wel iets kan maken wat erop lijkt. Ik heb al een proeflapje gemaakt, maar dat krult aan alle kanten.. hieronder kun je het zien.
Just LOOK at these!! They are just gorgeous ^^ Always wanted to have huge spools like these. There were a bunch of them in the thrift shop, too bad I couldn’t take them all home! But I musn’t be too greedy.. and my bags were already quite heavy! But I didn’t just buy these for room decoration, I was planning to knit with both threads. I have this shirt that’s knit with very fine thread, maybe I can make something like it. I made a swatch, but the edges are curling up like mad.. But since that just happens with stockinette stitch, I’m not gonna give up just yet. 
IMG_8298IMG_8258 IMG_8252Ik kocht ook wat schattige midi-ringetjes (ja, die gaan om het middenkootje van je vinger, of zoals bij mij ook om de pink), en een wolvilt-pakket! Dat heb ik altijd al willen proberen, ben benieuwd of ik er iets moois van kan maken!
I also bought some cute midi rings (yes, the kind that only fits around the middle part of your finger, or in my case, also my pinky), and a woolfelt-kit! Really excited to try this out, I wonder if I can get it to look pretty the first time!
IMG_8203 IMG_8204Na die vermoeiende shoppingtrip hadden we wel even een pauze verdiend! Dus we gingen zitten bij Vapiano voor lekkere pompoensoep. Vapiano is eigenlijk een sjieke kantine: je haalt je eten af en gaat daarna fijn op je gemak ergens zitten. Je ziet allemaal krukjes hier op de foto, maar wij zaten op een fijne loungebank. Het is er wat meer casual, dus je kunt langer blijven zitten. Perfect voor als je wilt craften!
Whew, that was an exhausting shopping trip! We had lunch at this cool restaurant called Vapiano. Basically, it’s like a very fancy canteen. You have to get your food at the counters, but in turn you can stay and lounge as long as you want. Perfect for crafty get-togethers. We had some lovely pumpkin soup 🙂
IMG_8209 IMG_8208 IMG_8206 IMG_8207 IMG_8205Mei en ik hadden een klein cadeautje voor elkaar meegenomen! Voor Mei had ik mijn gehaakte rode katertje meegenomen, en ik kreeg een van haar cheesecake-ringen! Met mini-aardbeitjes! Zo cute 😀 Er zaten ook nog Aziatische snoepjes bij en een groene thee koekje, die heeeel erg yummy was ^^ Dankjewel Mei!
Mei and I had brought a gift for each other! I got Mei a crocheted red kitty cat, and she brought one of her awesome cheesecake rings for me! With tiny strawberries on top! I love it, it’s so cute 🙂 She also got me some Asian candy and a green tea cookie, which was delicious! Thank you so much Mei! 🙂

Crafty time!!
Crafty time!!

IMG_8211 IMG_8212Mei had ook haar schetsboek meegenomen, waar ze prachtige tekeningen in had gemaakt! Ze kan heel mooi gezichten tekenen, en even serieus, dat is toch het moeilijkste wat er is! Ik kan zelf nooit mooie neuzen tekenen, haha 😛 En die huisjes! Die cupcakes! Zo schattig allemaal..
Mei also brought her sketchbook, and there were a lot of beautiful drawings inside! She’s really good at drawing faces, and let’s be honest, isn’t that the hardest part? I can never get a nose to look pretty, lol 😛 And those houses! Those cupcakes! So cute~
IMG_8220We namen een bubble tea bij een winkeltje dat Boguette heten (omdat ze ook Vietnamese baguettes hebben). Ik koos de Red Bean Milktea, en hij was zoooo lekker! Deze rode bonen zijn heel zoet, en het is mijn favoriete smaak milktea, die ze jammer genoeg bijna nergens hebben in Nederland. Deze was heel romig, jammie! Jammer genoeg geen echte rode bonen erin, maar je kunt ook niet alles hebben. Mei had een Matcha Milktea, en vond het romige juist niet zo lekker. Het ligt eraan of je liever melk of thee verwacht bij milktea, haha, ik vind milktea vaak te waterig.
We had a bubble tea at this place called Boguette (they also have Vietnamese baguettes, hence the name). I chose the Red Bean Milktea, and it was deeeeeelicious! I just love red beans (azuki beans), they are so sweet 🙂 They usually don’t have this flavour in the Netherlands, so I was really happy to finally get to drink one again. This one was really creamy, which I really liked. Mei ordered a Matcha Milktea, and she wasn’t a fan of the creamy texture. I guess it depends whether you want a milktea to be more like milk or more like tea.
IMG_8217 IMG_8219Daarna gingen we nog naar een hobbywinkel, zo eentje waar je ook verf, potloden en papier kunt kopen. Ze hadden ook allemaal miniatuur figuurtjes, bootjes en boompjes! Wat leuk! Deed me een beetje denken aan die kleine poppetjes van bijvoorbeeld Lord of the Rings die je zelf nog moet verven. Alleen waren deze miniatuurtjes véél goedkoper 😉
We went to a kind of craft store after that, the kind that has paint, pencils and paper. They also had miniature figures, like trees, boats and other vehicles. It kind of reminded me of those Lord of the Rings miniatures you have to paint yourself and play games with. Only these miniatures were much (MUCH) cheaper. 
IMG_8216Eindelijk een foto van mijn Rilakkuma-tas die ik in China kocht, haha, die wilde ik al een tijdje laten zien!
Finally a picture of my Rilakkuma bag I bought in China, I’ve been meaning to show it to you guys for a while!
IMG_8222 IMG_8225‘s Avonds gingen we eten bij een Koreaans restaurantje, Gamasot. Het was superklein, dus eerst moesten we wachten voor een tafeltje. Maar het was wel heel lekker! En ook nog vriendelijk voor studentenportemonneetjes 😉 Gelukkig hadden ze een paar vegetarische gerechten, want Mei eet geen vlees. Een van die gerechten zie je hierboven, Koreaanse gefrituurde dumplings! Superyummy! Op de menukaart staan ze trouwens als dumblings, hahahah! “Doe mij maar een portie ‘dommetjes’!” Fun fact: Mei spreekt thuis Kantonees, en ik studeer Mandarijn! Maar ik kan dan weer geen Kantonees verstaan en Mei geen Mandarijn, haha, dus we leerden elkaar een paar woordjes. Ik weet alleen nog dat hongmei ‘lekker!’ betekent in het Kantonees. Het Mandarijnse woord daarvoor is haochi 🙂 (spreek uit: Hau-tsjuh). Hoewel de twee talen allebei onder Chinees vallen, zijn ze heel verschillend.
After that, we ate at a Korean restaurant, Gamasot. It was a really small restaurant, so we had to wait a while till they had a table available. But the food was really good! And very friendly for a student’s wallet as well 😉 Luckily they had a few vegetarian dishes, since Mei doesn’t eat meat. One of these dishes was Korean dumplings, which you can see above. So yummy! On the menu (also above) they were called dumblings, hahaha! I hope they didn’t destroy any of my brain cells, lol. Fun fact: Mei and I both speak a variety of Chinese! But Mei speaks Cantonese and I speak Mandarin, so we still couldn’t understand what the other one said. We taught each other some words, although I forgot most of them.. I do still remember that hongmei is the Cantonese word for ‘yummy!’. The Mandarin word is haochi (how-chuh). 

Waiting for the train
Waiting for the train

Veel te snel was het alweer tijd om naar huis te gaan. Ik moet zeggen, ik was een beetje nerveus voor deze dag. Iemand voor de eerste keer ontmoeten is altijd een beetje spannend. Wat nou als het niet klikt, of als er ongemakkelijke stiltes vallen? Maar ik weet niet waar ik me zorgen om had gemaakt, het was superleuk! Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Mei en aan het eind van de dag waren we nog steeds niet uitgepraat. We gaan zeker nog een keertje afspreken! 😀 Trouwens, Mei heeft ook een leuke blogpost over deze dag geschreven, met nog leukere foto’s! Je kunt het hier lezen.
And all too soon it was time to go home. What a great day we had!! I have to say, I was kind of nervous before. Meeting a new person always makes me worry: what if we don’t have that ‘click’, or we don’t have anything to talk about? But now, I don’t know why I was worrying so much. Mei is such a sweet girl and we had an amazing time! In the end, the problem wasn’t running out of things to say, but running out of time! We’ll definitely meet up again and craft some more 🙂 Oh, and if you want to see more pictures of today, go and take a look at the blogpost Mei wrote here. 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Something about an apple and a tree
Next post
W.I.P. Wednesday #15

6 Comments

 1. November 10, 2013 at 3:11 pm — Reply

  Leuke blogpost, fijn dat jullie het samen gezellig hebben gehad!

  Liefs

  • November 10, 2013 at 10:45 pm — Reply

   Dankjewel! Ik hoop in het vervolg nog meer bloggers in het echt te ontmoeten, het is zo gezellig altijd! xx

 2. November 10, 2013 at 4:40 pm — Reply

  Yaaay ik ben ook een ‘crafty queen’ :’D Om
  eerlijk te zijn was ik ook beetje nervous haha..
  maar dat is denk ik normaal c:

  Het was echt een leuke dag die ook zo snel om
  ging :c
  En volgens mij had je ook de allerlaatste stramien
  van heel de Hema gekocht, want ik ging daarna
  overal kijken maar nergens hebben ze het lol.
  Ik kan niet wachten voor je wolvilten creaties!

  Xx

  • November 10, 2013 at 10:44 pm — Reply

   Ja het was echt superleuk ^^ Ik heb dat stramien ook nergens meer gezien! Maar je kunt wel vaker kant en klare borduurpakketjes kopen, zoals bij de Boekenvoordeel 😉 Of misschien bij de Action ook. Ik ben nog aan het bedenken wat ik precies ga maken met het wolvilt 😛 Ik heb dit weekend wel mn inzending voor de amigurumi-wedstrijd gemaakt, die komt snel online! xx

 3. March 27, 2014 at 5:16 pm — Reply

  Ah wat een leuke post! Zie het nu pas :)maar Mei is idd supercreatief<3 K vind haar echt een amazing blogger 😉 <3

  • March 27, 2014 at 8:48 pm — Reply

   Dankjewel! Jaa ik ben ook helemaal fan van haar blog! 😉 Het was superleuk om haar in het echt te ontmoeten 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Meet a Crafty Queen: Mei from IcePandora