W.I.P. Wednesday #15

W.I.P. Wednesday #15

IMG_8403Wat een koud weer opeens deze week! Na het weekend is het opeens omgeslagen naar handschoenen en mutsenweer. Perfect om met een muts te beginnen dus! Je kunt het gratis patroon hier vinden. Ik ben nu al begonnen met de tweede kleur (grijs) , maar ik twijfel of ik het goed doe.. Mijn roze wol is namelijk wat dikker dan de grijze wol, en ik weet nog niet of dat voor problemen gaat zorgen. We shall see!
vestcollageDeze blogpost gaat eigenlijk meer over de projecten die ik af heb gemaakt dan de works in progress, hierbij wat foto’s van mijn gebreide gilet! Let niet op mijn neppe lach op de foto’s, ik wilde per se een paar foto’s maken buiten maar het was zo ontzettend koud! En dan is het lastig om in te schatten hoe je er eigenlijk uitziet, haha. Ach, ik maak nog wel een andere keer betere foto’s. Ik breide dit giletje met wol die ik van familie heb gekregen, en het was superfijn om mee te werken! (Dankjulliewel!!) Het is 100% scheerwol, wat soms wat ruw kan aanvoelen. Maar hier komt een top-tip: Was het eens met conditioner, je weet wel, die je ook voor je haar gebruikt. Want ja, wol is in feite schapenhaar, en haar wordt superzacht van conditioner. En je kunt gewoon een goedkope conditioner gebruiken, anders is het een beetje jammer van je John Frieda/L’oréal/Syoss haarproduct!
Oh, en trouwens, had ik jullie al verteld dat ik met dit giletje meedeed aan een wedstrijd? Het patroon hiervoor werd bekend gemaakt in een Knit-a-long, waar jij samen met een paar andere mensen tegelijkertijd hetzelfde breiwerk maakt. Soms heb je ‘mystery’ Knit-a-longs en weet je van tevoren niet wat je gaat maken, dat is nog leuker! Onder de creaties van deze knit-a-long werden een paar brei-kits verloot. En ik heb er eentje gewonnen, woohoo! Ik krijg binnenkort een kit voor deze mooie colsjaal opgestuurd, van We Are Knitters:
Empire snoodYay! Ik kan bijna niet wachten! Alhoewel, ik zou op het moment toch geen tijd hebben om te beginnen met breien, school is opeens zo druk! Het einde van het semester nadert, en dat zorgt ervoor dat alle deadlines steeds dichterbij komen.. Stress! Gelukkig kan ik mezelf zo nu en dan belonen met een uurtje haken of breien, dat zorgt voor wat rust.
IMG_8393 IMG_8398 IMG_8396Het afgelopen weekend heb ik gelukkig wel nog tijd gehad om te werken aan mijn inzending voor de Amigurumi Design wedstrijd!! De opdracht is om een amigurumi-diertje te haken met een beroep. Mag ik jullie voorstellen aan Meowrizio! Deze Franse kater is schilder van beroep: wanneer hij even van de poissons kan afblijven grijpt hij meteen zijn penseel en verf. Crafty joke warning: Ik heb hier en daar wat franse knoopjes gebruikt, hihi! Ik ben benieuwd of mijn creatie een kans maakt, want er zijn al zoveel leuke inzendingen! Die kun je trouwens hier bekijken. Jazeker, er is wat serieuze competitie! Nog twee weken tot het einde van de wedstrijd, en dan begint het stemmen!
Doen jullie ook wel eens mee aan wedstrijden?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Meet a Crafty Queen: Mei from IcePandora
Next post
Dawanda Designmarkt!

4 Comments

 1. November 13, 2013 at 8:41 am — Reply

  Wat kun jij goed breien zeg! En het poppetje vind ik ook erg goed gelukt. Zo fijntjes is niets voor mij. Leuk om te zien hoe creatief je bezig bent terwijl je ook nog druk bent. Kom ook es bij mij kijken, ik haak graag op een mindfulness manier. Groetjes Sandra

  • November 13, 2013 at 11:47 pm — Reply

   Hoi Sandra, dankjewel voor je reactie, wat een complimentjes! 🙂 Ik zal je blog zeker in de gaten houden! xx

 2. November 13, 2013 at 6:47 pm — Reply

  Ahhh gefeliciteerd met het winnen van een brei-kitje joh c:
  Kan je acryle wol ook met conditioner wassen of is het alleen
  geschikt voor wol? Je amigurumi katje is superrr! Hij is heel
  schattig en ik ga zeker op je stemmen c: Xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

W.I.P. Wednesday #15