W.I.P.-week

W.I.P.-week

Overal in mijne kamer liggen WIPs, oftewel ‘Works in progress’, onafgemaakte brei- en haakwerkjes. Met de drukke scriptie-periode had ik vaak zin om even wat te haken of te breien, maar ik kwam er nooit aan toe om iets af te maken. Nu ik eindelijk vrij heb kan ik me helemaal storten op alle projectjes! Natuurlijk kon ik het ook weer niet laten om met een nieuwe te beginnen.. wat is dat toch met mij? Ik heb trouwens nog niets gevonden om met de felroze katoen te maken, iemand ideeën?

IMG_6695

IMG_6750Dit gehaakte randje stond al een tijdje op mijn verlanglijstje! Op de heerlijk kleurrijke blog Attic24 zag ik versierde bloempotten, en ik wilde ook iets leuks maken! Het is een heel simpel patroontje, je haakt boogjes van lossen en de laatste toer haak je vasten om de boogjes heen, met in het midden een picotje. Als ik binnenkort tijd heb schrijf ik het patroon even op.

IMG_6751IMG_6752

Dit wordt een luchtig gehaakt topje, gemaakt van sokkenwol. Ik had het liever met katoen gemaakt, maar het is zoveel simpeler om één grote bol wol te kopen dan allemaal zo’n kleine bolletjes katoen. En het is veel goedkoper aangezien je de wol zelf nog tot een bol moest maken.

IMG_6753Deze granny square komt uit mijn Japanse patronenboek, maar wat ik ermee ga doen.. Ik heb echt nog geen idee, maar voor nu vind ik het gewoon leuk ze te maken.

IMG_6755 IMG_6759Deze muts maakte ik op aanvraag voor een vriendin, en wat was hij snel klaar! Gisteren nog wat elastiek door het boord heen geregen zodat hij niet snel uitwijdt, en hij is klaar! Vanmiddag heb ik hem afgeleverd, en wat was ze er blij mee! Vandaag waaide het een beetje, dus ze kon hem meteen al dragen:CIMG2804verkleind

 

Staat haar goed hè? Zoals ze zelf zegt heeft ze een echt ‘mutsenhoofd’. Tja, je hebt het of je hebt het niet! Ik word ondertussen steeds beter in mutsen breien, ik kan niet wachten op de volgende!IMG_6742 IMG_6745Dit is mijn nieuwe project, een gebreid topje. Op de rondbreinaald gaat het zo snel, ik ben alweer bijna klaar! En pas 1 bolletje helemaal opgebruikt. Wisten jullie trouwens dat je met haken meer wol/katoen gebruikt dan met breien? Ik heb er nooit zo bij stilgestaan, maar handig om te weten! De wol die ik voor dit topje gebruik is ietwat golvend, de draad is niet helemaal recht. Op de foto kun je zien dat het niet helemaal glad is. Het geeft een heel nonchalant effect, en dat is precies wat ik wilde bereiken.
Verder heb ik nog een topje afgehaakt! Klinkt eigenlijk raar om dat zo te zeggen, aangezien ‘afhaken’ stoppen betekent. Ik heb er nog geen goede foto’s van kunnen maken, dus dat komt nog de volgende keer! Nu heb ik ook eindelijk tijd om weer wat patronen en tutorials te schrijven, volg deze blog om geen enkele post te missen!

 

 

 

 

 

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
I'm back!
Next post
Plum Ivory Crochet Collar Pattern

3 Comments

 1. Ellen
  July 6, 2014 at 8:19 pm — Reply

  Hoi Carmen,
  Een comment op een heel oud berichtje haha.
  Ik vind de muts zo leuk die je in deze blogpost hebt gemaakt voor je vriendin, heb je het patroon hier toevallig nog van? ik zou hem graag ook voor mezelf maken!

  Gr. Ellen

  • July 6, 2014 at 9:53 pm — Reply

   Hoi Ellen! Het patroon van deze muts kwam uit een flyer van Lana Grossa Olympia. Die kreeg ik gratis bij de wolwinkel maar ik zie dat ze op internet 1 euro kosten. Ik zal kijken of ik een foto van het patroon naar je toe kan sturen, het is echt leuk om te maken! xx

   • Ellen
    July 7, 2014 at 12:41 pm — Reply

    Dat zou super zijn! ik hoop dat het lukt

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

W.I.P.-week