I’m back!

I’m back!

IMG_6723Mijn scriptie is EINDELIJK af!! Woehoeeee! Wel meer dan 10.000 woorden aan Chinese taalkundigheid, hatsa! Afgelopen woensdag had ik de laatste kladversie besproken met mijn begeleider en hij was heel positief! Wat een opluchting, vooral aangezien dit mijn tweede poging was, vorig semester werd mijn eerste scriptie afgekeurd. Toen maar helemaal opnieuw begonnen. En nu eindelijk klaar! Ik voel de stress al wegzakken, mede door het haken ๐Ÿ˜‰ Want ik heb eindelijk weer tijd ervoor, jippie! Nu heb ik tijdens mijn scriptie-schrijf-periode ook wel stiekem hier en daar een uurtje gehaakt.. Ik heb veel nieuwe dingen om jullie te laten zien!

Maar eerst vertel ik jullie over… het breipakket wat ik heb gewonnen van Scheepjeswol! Het was een winactie van ‘Breien is’ op Facebook, waar je zoals meestal dan de actie moet ‘liken’ en delen. En een paar dagen later zag ik staan: “Wij feliciteren Carmen Jorissen..” Ik was helemaal verbaasd, ik had niet gedacht dat ik het zou winnen! Maarja, wanneer verwacht je dat nu wel met winacties op Facebook? Wat een geluk! Snel gaf ik het adres van mijn ouders door, omdat ik dacht dat het toch wel een paar dagen zou duren voordat het pakketje aankwam, en dan zou ik alweer thuis zijn voor het weekend. Maar het kwam afgelopen dinsdag al aan! Mijn moeder maakte het pakketje open via Skype, omdat ik niet kon wachten tot het weekend, hihi! En wat zat er veel in!

IMG_6700 IMG_6702 IMG_6703Bij de winactie op Facebook stond dat ik een wolpakket zou winnen om een bepaald topje te maken, dus ik was wel verbaasd om te zien dat er twee keer zoveel katoen bijzat als nodig was! Ik heb het groene katoen aan mijn moeder gegeven, omdat zij zo van groen houdt (zie de bank, jaja.. zowat de hele woonkamer is groen!) En er zat nog veel meer bij! Wel 3 patronenboeken! Eentje met luchtige zomertops, eentje met sjaals en mutsen voor de winter, en een boek met allemaal home-decoratie. Kussens, hoezen voor vazen en zie je die leuke lampenkap op de voorkant? Verder nog twee sets houten breinaalden, een Knitpro haaknaald en een gauge-meter. En nog twee mokken! Fijn thee drinken bij het haken of breien dus ๐Ÿ™‚

IMG_6709 IMG_6714 IMG_6719

 

Mooie kleuren he!

IMG_6731 IMG_6734Yes, I am a little crazy, haha ๐Ÿ™‚ Ik zit nu te bedenken wat ik toch ga maken met mijn roze katoen. Ook al ben ik wel een echt meisje-meisje, ik zie mezelf toch niet echt felroze dragen. Of zou het juist wel leuk zijn? Ik zat aan zoiets te denken:

Dit topje is dan wel niet gehaakt, maar ik denk dat ik in mijn Japanse patronenboeken wel soortgelijke patroontjes kan vinden voor de rondjes en bloemetjes. En dan nog aan elkaar haken.. Zou best leuk zijn toch?

Of misschien zoiets.. Ook niet gehaakt maar wel leuk als inspiratie! Ik draag meestal veel wit, grijs en pastel, dus dat zou wel leuk combineren denk ik. Verder had ik deze nog in gedachten:

Het patroon staat op Ravelry, en je komt erbij als je op het plaatje klikt. Ik vind deze ook leuk, maar wat vinden jullie?

Dit ga ik er in ieder geval mee maken. Ik weet niet echt hoe ik het moet noemen, een gehaakt bovenstukje voor een jurk of topje? In ieder geval, ik heb vorig jaar een jurk gekregen van mijn beste Japanse vriendin. Supermooi, maar hij paste me aan de bovenkant niet zo goed. Over deze jurk heb ik het:

IMG_6724Ze had hem speciaal in Maleisiรซ voor me gekocht, en ik vond hem zo vrolijk en zomers! Ik ben van plan om de bovenkant horizontaal af te knippen, en dan van het roze katoen zo’n bovenstukje te haken. Ik heb alleen niet zo’n zin om eraan te beginnen omdat ik weet dat ik de naaimachine nodig heb.. Hebben jullie dat ook? Complete dekens of topjes haken, geen probleem! Maar een beetje naaien met die machine schrikt me meteen af. Of misschien is het omdat het zo lastig is om dat ding helemaal naar beneden te halen.. Wat een smoesjes ย toch allemaal he! Volgende week ga ik er gewoon mee beginnen. Nu even kijken of ik leuke patroontjes vind om het eerste topje te maken (want natuurlijk heb ik dat ene Japanse patronenboek op mijn studentenkamer laten liggen).

In alle drukte om de scriptie ben ik ook helemaal vergeten wat voor Vaderdag te maken! Hebben jullie wel iets zelf gemaakt? Ik ben nu van plan om zelf bananenijs te maken, dan kan hij voor een keer zoveel snoepen als hij maar wil! Fijn weekend allemaal!

 

 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Even een kleine update..
Next post
W.I.P.-week

2 Comments

  1. June 15, 2013 at 12:23 am — Reply

    Jij geluksvogel! Dat is een mooi cadeau zeg! ๐Ÿ˜› En
    fijn dat je scriptie af is! Xx

    • June 17, 2013 at 12:48 pm — Reply

      Ja echt geluk he! Mooie afsluiter van een stressvolle studeerperiode ๐Ÿ˜› Jij ook nog succes met jouw scriptie he! xxC

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

I’m back!