W.I.P. Wednesday #47

W.I.P. Wednesday #47

IMG_5052Dankjulliewel voor alle leuke reacties op mijn kerstkaart DIYs! Het is altijd fijn om te horen dat een bepaald idee in de smaak valt. Ik ben op het moment weer volop zelf aan de knutsel geslagen! Dit keer geen mini-dekentjes voor op kaarten maar mini-sjaaltjes! Zo snoezig!

IMG_5067IMG_5055IMG_5056Maar de kleine witte breiseltjes vind ik ook nog steeds heel lief!

IMG_5057IMG_5066Vandaag heb ik een hoop breinaaldjes gemaakt..

IMG_5065Bij de kerstkaart DIY had ik vergeten te vermelden dat je nog een stukje van de prikker af moet knippen. Anders schuift het kraaltje te ver door en komt er nog een puntig stukje aan de andere kant eruit. Het klinkt als veel werk, maar het is zo gepiept! En de houten knopjes laten de prikkers er echt als breinaaldjes uitzien. IMG_5029Naast het mini-breien heb ik ook nog veel aan mijn Stonewashed vierkantjes gewerkt. Ik heb ze al bijna allemaal af!

IMG_5069Het wordt een giletje! Is het al goed te zien? Ik kocht een gehaakt giletje in China tijdens mijn vakantie, en die vond ik zo leuk! Alleen de kleuren waren het niet helemaal, maar toch kon ik het niet laten hangen. Nu ben ik hem aan het namaken met andere granny’s en andere kleuren. Ik ben zo benieuwd of het gaat lukken! Vooral de ‘halve’ vierkantjes zijn lastig..

IMG_5070Het patroon ben ik aan het opschrijven voor Breiclub, alleen weet ik nog niet zeker in welke vorm het gaat verschijnen. Als geschreven vorm of als cursus? Mij lijkt het erg moeilijk om dit patroon alleen in geschreven vorm te volgen, vooral met de plaatsing van de vierkantjes.

IMG_5027En met de Stonewashed vierkantjes hield het niet op.. Deze XL vierkanten haakte ik ook! Ze waren in 1 avond klaar, zo snel! Maar omdat ze zo groot waren hoefde ik er ook maar 16 te maken.

1ponchoIk haakte ze met het 100% wollen garen Eskimo, van Drops. Ook heel geschikt om te vilten! Ik heb nog een heel aantal bollen over, waar ik een paar sloffen of een tasje mee ga maken.

IMG_5031De vierkantjes haakte ik met halve stokjes aan elkaar, dat was snel klaar!

IMG_5039Hoewel ik de poncho sindsdien elke dag heb gedragen (zooooo fijn!), heb ik er nog geen foto’s van als hij af is! Het is gewoon wat moeilijker te fotograferen nu het snel donker wordt, en nu alles rommelig is in huis is het ook lastig om een mooie achtergrond te vinden voor mijn foto’s 😉 Maar ik zal er snel eentje maken! Een poncho is echt een van die dingen die je nooit mist als je het niet hebt, maar niet meer zonder kan als je er eenmaal aan begint! Eerst dacht ik, ja maar wanneer dráág ik überhaupt een poncho? En nu merk ik pas hoe fijn het is! Lekker warm maar toch mijn armen vrij om te breien etc. Mijn volgende poncho wordt een hele soepele van dunner garen, mmm!

Nog even iets anders: zien jullie mijn Facebook like-vakje hier rechts op de pagina? Ik heb alles correct ingesteld maar zelf zie ik alleen een wit vlakje.. Als het bij jullie ook zo is ga ik er iets anders op verzinnen.

Wat zijn jullie deze week aan het maken?

Previous post
Last-minute Christmas cards #3: for the crocheter
Next post
How to find the perfect buttons

7 Comments

 1. December 17, 2014 at 11:18 am — Reply

  Your tiny knitting needles are so cute. I love what you’ve been crocheting. I hope the waistcoat works out alright. I’ve used Drops Eskimo to crochet wraps and they trun out very well. I have also crocheted ponchos using other yarn and they are lovely to wear.

  • December 17, 2014 at 7:08 pm — Reply

   Thank you Gillian! I always love reading your comments 🙂 I’m excited to make more ponchos! Any yarn you would recommend?

 2. December 17, 2014 at 5:44 pm — Reply

  Ik heb je kaart ontvangen met je mini brei werkje +
  schattige mini breinaalden! Wat ben je toch creatief zeg c:
  http://icepandora.blogspot.com Xx

 3. December 17, 2014 at 9:17 pm — Reply

  Wat ziet het er allemaal leuk uit! Zowel je mini haakwerkjes als je xl squares! gr. Hennie

 4. December 18, 2014 at 2:40 pm — Reply

  De minibreiwerkjes zijn schattig.
  Wat heb je flink doorgewerkt aan alle vierkanten. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van beide.

  Groetjes, Margaret

 5. Els van den Berg-Donker
  September 24, 2019 at 10:09 pm — Reply

  Hoe maak je die breinaaldjes ?

  • October 1, 2019 at 11:54 am — Reply

   Hoi! Die breinaaldjes maak ik van een tandenstoker en kleine houten kraaltjes 🙂 Knip het puntje van de tandenstoker af, doop deze in wat lijm en doe er een kraaltje op. Super simpel!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

W.I.P. Wednesday #47