Surprise-tijd!

Surprise-tijd!

Het komt er weer aan: het heerlijk avondje! Alle Nederlandse kindjes zitten met smart te wachten op hun rijkelijk gevulde schoentjes. Voor andere mensen gaat het niet alleen om het krijgen van cadeautjes, maar ook om het geven ervan, en wel op zo’n creatief mogelijke manier. Het is ongeveer de enige tijd in het jaar dat Nederland een beetje crafty wordt. Jawel: de surprise! Ik vind surprises maken altijd erg leuk, en het is een van de dingen waar ik me het hele jaar lang op kan verheugen. Wat ik dit jaar heb gemaakt is nog even geheim, anders verklap ik natuurlijk wiens lootje ik heb getrokken! De clue van het hele surprise maken is namelijk om een surprise te maken die iets met de ontvanger te maken heeft. Het kan met zijn of haar hobby te maken hebben, bijvoorbeeld een muziekinstrument voor een muzikant, een groot boek voor de echte boekenwurm, een kartonnen auto voor de liefhebber, of een voetbal van papier-maché voor de sportfanaat.

Als je de persoon voor wie je het maakt, niet zo goed kent, dan wordt het al lastiger. Je kunt natuurlijk gewoon iets maken dat met sinterklaas te maken heeft, zoals een stoomboot of een zwarte piet. Maar er zijn genoeg andere leuke opties! Kijk maar naar de volgende ideeën:

Een surprise moet je natuurlijk kapot maken om bij de cadeautjes te komen. Om het extra leuk te maken, kun je dit zo moeilijk mogelijk maken! Denk maar eens aan vele lagen duct-tape, of het bekende cadeautje-in-een-cadeautje, waar je begint met een enorm cadeau maar uiteindelijk een piepklein pakje vindt. Of maak iets eetbaars waar je de cadeautjes in verstopt. Zorg er wel voor dat je de cadeautjes goed inpakt, zodat het eten er niet in kan gaan. Sommigen gaan zelfs zo ver om het cadeau in een laag ijs te verpakken! Maar je kunt het ook op een andere manier moeilijk maken. Maak bijvoorbeeld iets wat de ontvanger het bijna niet over zijn hart kan verkrijgen om stuk te maken. Maak met kartonnen dozen bijvoorbeeld de ontvanger zelf na! Hij/Zij zal eerst zijn arm eraf moeten scheuren om bij de pakjes te komen. Of knutsel een lief katje, dat helaas ook kapot moet. Als je dit te luguber vindt, is de volgende optie misschien iets voor jou:

Ben je niet zo van het knutselen? Maak dan een opdracht-surprise. Bovenop elk pakje plak je een briefje met een opdracht. Als de ontvanger dat gedaan heeft, mag hij/zij het pakje pas openmaken. Denk bijvoorbeeld aan dat iemand geblinddoekt moet proeven, ruiken of voelen wat iets is. Dat zorgt altijd voor hilarische situaties, als je bijvoorbeeld zorgt dat de rest “Oh nee! Ieeeewwww!” roept, of zoiets dergelijks. Je kunt natuurlijk ook opdrachten verzinnen als ‘ren een rondje om het huis’, ‘probeer je neus aan te raken met je tong’, je verzint wel wat leuks!

De surprise hierboven is zelfs te bestellen! Kijk maar op deze website: http://www.paperoriginals.nl/surprise-pakhuis-van-sinterklaas.html

Nog niet wat je zoekt? Probeer dan de ‘raadsel surprise’! Verstop de cadeautjes overal in het huis, en bedenk dan raadseltjes die aangeven waar het pakje ligt.

Als je nou echt helemaal geen zin hebt om wat te bedenken, of geen tijd hebt wat in elkaar te knutselen, kun je er ook een uitprinten!

Wat een schattige surprises! Op deze website kun je ze gratis downloaden: http://paperboxworld.weebly.com/the-boxes.html

Wat maken jullie dit jaar? Ik ben benieuwd welke surprise ik volgende week mag uitpakken! Veel plezier allemaal!

Support me by sharing with friends!
Previous post
Make your own Domo!
Next post
Sinterklaas Surprises #2!

1 Comment

  1. katja
    November 27, 2013 at 3:10 pm — Reply

    fifififif

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Surprise-tijd!