Scheepjes KAL Workshops

Scheepjes KAL Workshops

Scheepjes KAL Workshops!

For the Scheepjes Knit-a-Long I’m teaching several workshops in the Netherlands and Belgium, this blogpost will be in Dutch only.

Voor de Scheepjes Knit-a-Long die op 23 februari 2022 begint, ga ik speciale breiworkshops geven in Nederland en België. Tijdens de workshop breien we een apart project, we gaan dus niet aan de KAL kussens breien, maar je gebruikt wel alle technieken die we ook tijdens de knit-a-long gebruiken. Heel handig om te oefenen dus! De workshop duurt 3 uur, waarin we naar hartelust met kleurtjes gaan werken.

Wat ga je leren?

Tijdens de workshop maken we een klein project in het rond. Hiervoor gebruiken we de opzettechniek Judy’s Magic Cast On. Het is dezelfde techniek die ik gebruik voor het opzetten van sokken vanaf de teen omhoog, dus dat is zeker handig om al eens gedaan te hebben. Omdat de ervaring mij leert dat deze opzet best lastig is als je hem voor de eerste keer doet, zou ik willen aanraden om het zelf al eens te oefenen thuis met mijn filmpje. Stel nu dat het niet lukt met deze opzet, heb ik ook nog een andere methode zodat iedereen snel aan de slag kan. Deze workshop gaat tenslotte om het jacquard breien, en niet om de opzet 😉

Kleurwerk breien

Het doel van de workshop is om handigheid te krijgen in het jacquard breien, oftewel kleurwerk breien. Voor de workshop heb ik een nieuw schema ontworpen, dus dat wordt al helemaal leuk! Tijdens de workshop leer je welke kleuren je kunt combineren.

Materialen

We gebruiken Scheepjes Metropolis, net als voor de KAL kussens. Qua naalden heb je rondbreinaalden nodig van 3mm dikte en 80cm lengte. Voor de workshop volstaat het om één rondbreinaald te hebben, maar aangezien we de kussens gaan breien met twee rondbreinaalden tegelijk, is het handig om dit al te oefenen.

Locaties

En nu natuurlijk: waar kun je deze workshops volgen? Hieronder heb ik de workshopdata in chronologische volgorde staan, en de wolwinkel waar je een plekje kunt reserveren. Elke deelnemer krijgt ook nog eens een leuke goodiebag van Scheepjes. Zie ik jou bij een van de workshops?

Vrijdag 18 februari 13:00-16:00 – Crea Lana in Terneuzen (NL)

Vrijdag 25 februari 13:00-16:00 – KnitKat in Gent (BE) – VOL! Zie 2e datum

Dinsdag 1 maart 13:00-16:00 – ‘t Lemster Wolhús in Lemmer (NL)

Donderdag 3 maart 19:00-22:00 – Woll of Fame in Maasbracht (NL) – VOL!

Vrijdag 4 maart 13:00-16:00 – Zipper in Mol (BE)

Donderdag 10 maart 19:00-22:00 – Brei en Allerlei in Heythuysen (NL)

Maandag 14 maart 13:00-16:00 – Betsy’s Wolwinkel in Putten (NL)

Donderdag 17 maart 13:00-16:00 – KnitKat in Gent (BE)

Vrijdag 18 maart 13:00-16:00 – Creahuys 41 Hazerswoude-Rijndijk (NL) – VOL! Zie 2e datum

Donderdag 24 maart 13:00-16:00 – ‘T Wolhuis in Rijssen (NL)

Vrijdag 1 april 13:00-16:00 – Creahuys 41 Hazerswoude-Rijndijk (NL)

Donderdag 7 april 13:00-16:00 – Happy Crafts Zwolle (NL)

Maandag 11 april 13:00-16:00 – Framalo Houthulst (BE)

Donderdag 14 april 13:00-16:00 – Happy Crafts Haarlem (NL)

Vrijdag 22 april 13:00-16:00 – MDLN Alsemberg (BE)

Vrijdag 29 april 13:00-16:00 – Madam Trico Steenokkerzeel (BE)

Zie je jouw favoriete wolwinkel hier niet tussen staan, vraag ze dan of ze hier interesse in hebben. Voor een wolwinkel is het vaak heel waardevol om alvast te weten dat er geïnteresseerde deelnemers zijn. Of heb je zelf een wolwinkel en wil je graag een workshop boeken? Ik ben te bereiken op hello@newleafdesigns.nl.

Support me by sharing with friends!
Previous post
Zoom Knit Togethers!
Next post
Sassenach KAL Tips & Tricks

3 Comments

  1. Monique Nales
    February 9, 2022 at 8:11 am — Reply

    Wat ontzettend jammer dat er geen workshop in het westen (regio Haarlem) is. Zou zo ontzettend graag meedoen! Hopelijk komt er nog een mogelijkheid. Ik kijk iig heel erg uit naar de Kal!
    Gr. Monique

  2. March 9, 2022 at 10:41 am — Reply

    […] workshop data toegevoegd voor de Scheepjes KAL workshops met de leuke mini bolletjes Metropolis, kijk snel hier voor alle […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Scheepjes KAL Workshops