Fotofabriek Review – Foto op hout!

Fotofabriek Review – Foto op hout!

*Dutch only*

Mijn vriend en ik houden van natuurlijke en/of robuuste elementen in ons interieur. Een bakstenen muur, mooie planten, en natuurlijk veel hout. Als we bij een meubelstuk de keus hebben of we het van metaal, glas, of hout willen hebben, kun je misschien wel raden waar wij voor gaan! Dus toen Fotofabriek mij een tijd geleden vroeg of ik graag een product van hun wilde testen, namelijk een ‘Foto op hout‘, twijfelde ik geen moment! Hierboven zie je al het prachtige resultaat en hoe mooi het hangt aan de bakstenen muur. In dit artikel ga ik jullie vertellen 1) hoe ik een foto heb gekozen voor deze ondergrond, 2) hoe de bestelprocedure en verzending eraan toe gaat, en 3) hoe de foto aan de muur bevestigd wordt.

Hoe kies je een foto op hout?

Bij Fotofabriek kun je voor de Foto op Hout kiezen voor 2 verschillende soorten ondergronden: berkenplex of vurenhout, beide FSC gekeurd. Bij vurenhout krijg je een foto geprint over verschillende naast elkaar liggende latjes. Erg bijzonder, net alsof je een foto op steigerhout laat drukken! Bij berkenplex krijg je een foto uit één stuk, wat beter werkt voor portretfoto’s. Ook heb je bij beide soorten hout nog de keuze of je een whitewash behandeling wilt laten uitvoeren. Zo komt de witruimte beter uit op het hout; de kleur wit wordt namelijk standaard niet meegedrukt en hierdoor komt zonder de whitewash de houtkleur naar boven. Dat geeft een heel mooi effect, maar is voor portretfoto’s minder geschikt aangezien je daar veel witruimte hebt die je ook écht wit wilt hebben (bijvoorbeeld het wit van je ogen en je tanden).

Ik heb uiteindelijk gekozen voor een landschapsfoto op berkenplex zonder whitewash. Hoewel er toch wat wit in de foto te zien is – mijn ultrablonde haar van toen en de mist over de rijstterrassen – komt dit zonder de whitewash ook erg goed uit op het hout. Berkenplex heeft namelijk van zichzelf al een erg lichte tint, met een ietwat gelige gloed. Er zijn wat oneffenheden hier en daar door de ruwheid van het hout, maar dit hoort er juist bij! Het geeft een erg stoere look. Als je dit niet graag hebt zou ik aanraden naar de andere producten van Fotofabriek te kijken.

Bestellen en verzenden

Het bestellen van de foto was binnen een paar minuten gedaan. Als je eenmaal de foto hebt gekozen die je graag wilt drukken, kies je het formaat van het hout (ik koos 40×30 liggend) en begin je met het ontwerpen. Als je voor vurenhout kiest, zie je ook echt waar de verschillende plankjes komen te liggen. Zo kun je de perfecte foto kiezen voor de ondergrond (je wilt namelijk geen streep door een gezicht hebben!). In de ontwerpstudio kun je ook nog tekst en icoontjes toevoegen.

Als je blij bent met je foto klik je verder door het bestelproces. Er is gratis verzending vanaf een bestelwaarde van €35, altijd fijn! En de verzending gaat ook nog eens supersnel.

Hierboven zie je hoe mijn foto op hout verpakt was. Goed ingepakt met bubbeltjesplastic en nog extra versteviging in de hoeken.

Er zat een handleiding bij en materiaal voor een ophangsysteem.

En even serieus, hoe mooi is die trui?! Die zou ik wel willen breien!

Bevestigen aan de muur

Het bevestigen van het ophanghaakje was wel even priegelen voor mij – dit is niet echt mijn tak van sport – maar het is allemaal goed gegaan. Belangrijk is dat je een markering maakt in het midden van de plank, zodat je weet waar je het haakje moet bevestigen. Zo hangt je foto namelijk recht! De schroefjes heb ik niet helemaal in de plank kunnen schroeven uit angst dat ze er aan de voorkant uitsteken. Wat dit doet is dat de foto aan de bovenkant íets verder van de muur komt af te hangen, maar dit is helemaal niet erg.

Wij zijn ontzettend blij met onze mooie foto op hout, en ik raad dit product zeker aan! En wat nog mooier is? De hele maand januari (2018) is er 20% korting op wanddecoratie. Dus ook op de ‘Foto op Hout’!

Ik dank www.fotofabriek.nl voor deze leuke samenwerking. Hoewel dit een gesponsord bericht is zijn mijn meningen niet beïnvloed.
Support me by sharing with friends!
Previous post
Paper Xmas Bunting!
Next post
How I became a business owner in 2017

1 Comment

  1. Marjan
    January 5, 2018 at 10:06 am — Reply

    Wat staat dat leuk op de muur!
    De opmerking over de trui op de handleiding, hihi, zo herkent men een echte handwerkster *Ü*.

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Fotofabriek Review – Foto op hout!