‘Handmade’ Boek Review

‘Handmade’ Boek Review

Ken jij het nieuwste boek ‘Handmade‘ al? Het is geschreven door Jessica Kouwenhoven, ook bekend als @studioforestfriends op Instagram, en staat bomvol leuke DIYs! Als jij houdt van natuurlijke materialen dan is dit jouw boek. Het past daarom ook echt hélemaal in mijn straatje!

Heb jij altijd al eens zelf garens willen verven? Of ben jij net zoals ik helemaal verliefd op de houten haaknaalden die Jessica zelf maakt? Lees dan snel verder..

Jessica’s boek Handmade is verdeeld in 5 hoofdstukken, die je elk iets nieuws vertellen. In hoofdstuk 1 leer je hoe je haak- en breinaalden van hout kan maken! Jessica legt je precies uit welke takjes handig zijn om te verzamelen als je weer een mooie boswandeling gaat maken, en leert je daarna hoe je met simpele materialen je eigen haak- en breinaalden ervan kan maken. Wij hier thuis zijn alvast geïnspireerd, dit weekend gaan we zeker even een wandeling maken!

In hoofdstuk 2 ‘Aan de slag’ staan prachtige projecten die je kunt haken of breien met jouw eigen gemaakte naalden, of met je zelf geverfde garens natuurlijk! Hierbij deel ik een paar van mijn favorieten.

De Bee Happy Bag, superleuk én ook nog eens heel erg handig!

En de Heerlijke Herfst Sjaal, mmm… de naam zegt het al, heerlijk om in de herfst te dragen!

De patronen zijn uitgeschreven, en waar nodig zijn er ook diagrammen. De uitleg van haak- en breisteken vind je in hoofdstuk 5, dus je bent van alle gemakken voorzien! Welke ga jij maken?

Je leert houten knoopjes, stopnaalden en je eigen wolwasmiddel maken in hoofdstuk 3. Die kleine naaldjes zijn zeker een favoriet, wat zien ze er prachtig uit! Hoe speciaal is dat, om een project straks niet alleen te maken met je eigen haak- of breinaalden, maar ook de finishing touch te geven met eigen gemaakte stopnaalden.

En dan *tromgeroffel* hoofdstuk 4: garens verven. Zoals jullie weten ben ik helemaal gek op garens verven, en dan vooral op de natuurlijke manier. Eerst de wol beitsen, dan een verfbad voorbereiden met dingen die je langs de weg kan vinden: boerenwormkruid.. brandnetel… of juist groen afval zoals avocado schillen. Zo leuk! Jessica noemt zelfs nog ingrediënten waar ik nog nooit mee heb gewerkt, zoals boomschors en dennenappels. Ik ben héél erg benieuwd hoe dat gaat uitpakken!

In het boek leer je stap voor stap hoe je garens moet verven, wat de meest geschikte garens ervoor zijn en welke kleur je van elk ingrediënt krijgt. Let wel: de kleur kan elke keer verschillen, met natuurlijke ingrediënten kun je het bijna niet voorspellen van tevoren. Zo kun je de ene keer een gele kleur krijgen van uienschillen, de andere keer wordt het meer oranje. Of met brandnetels bijvoorbeeld, als je geluk hebt wordt het mooi zachtgroen, andere keren krijg je wellicht een grijzige kleur. Het blijft allemaal een beetje experimenteren, maar juist dat vind ik eigenlijk zo leuk! Op de foto sta ik met mijn eigen handgeverfde garens, die shop je hier.

Als kers op de taart (bíjna letterlijk) vind je ook nog lekkere recepten in Jessica’s boek, bijvoorbeeld bananencake, mmm…

Ben jij klaar om ook zelf aan de slag te gaan? Jessica’s boek Handmade is verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten:

Cross & Woods – wolwinkel Den Haag (ook online)

Wol Zo Eerlijk – wolwinkel Vries (ook online)

Bol.com

Paagman

Welk project vind jij het leukst? Zelf je naalden maken, garens verven, of een van de leuke haak- of breipatronen? Laat het me weten door een reactie te plaatsen bij dit bericht!

Previous post
I quit my day job
Next post
Coming soon..

1 Comment

  1. October 10, 2019 at 12:05 pm — Reply

    Mij lijkt alles geweldig aan dit boek ♥️ ik verf zelf niet natuurlijk, maar spaar wel altijd braaf avocadopitten voor een vriendin die garen verft en zelf geen avocado’s eet…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

‘Handmade’ Boek Review