Scheepjes CAL 2016 – Week 5!

Scheepjes CAL 2016 – Week 5!

Week 5 van de Scheepjes CAL 2016, joepie! Hoewel ik de patroontjes van tevoren natuurlijk al heb gezien vind ik het toch ook weer elke woensdag spannend, vooral om te zien hoe jullie het vinden! Het vierkantje met de golven van vorige week was ook wel pittig, maar ik zag prachtige vierkantjes voorbijkomen. Hoge woeste golven en soms kalme golven, en zelfs eentje met een walvis erin gespot! Ik ben benieuwd wat jullie van deze week vinden.

It’s week 5 of the Scheepjes CAL 2016, yay! Even though I have seen the squares long before the kits came out, I still get excited every Wednesday, mainly to see how you react to the new square! Last week’s waves were a bit tricky because of the working in one loop only, but still I saw lots of beautiful squares pass by in my Facebook feed. Some high waves, some calm waves, and even one square with a tiny whale in it!

Week_05_square_Nerissa

Het vierkantje van deze week is ontworpen door Nerissa van de blog Miss Neriss. Nerissa komt uit Australië maar woont al een hele tijd hier in Nederland, ze spreekt heel goed Nederlands ook al vindt ze dat zelf niet 😉 Nerissa is de ontwerpster van heel wat populaire haakpatronen het afgelopen jaar. Misschien ken je de Peekaboo Wrap wel, die heel populair was op Pinterest. Of de Egyptian Star Flower Stool, een patroon voor een prachtige krukjeshoes, zo leuk!!

This weeks square is designed by Nerissa from the blog Miss Neriss. Nerissa is from Australia but has been living in the Netherlands for quite some time now. Her Dutch is really good, even if she’s too shy to admit 😉 Nerissa is the designer of some very popular crochet patterns of the last year. Remember seeing her Peekaboo wrap on Pinterest? Or maybe her Egyptian Star Flower Stool – a crochet cover for a stool – so cute!

Wederom is het vierkantje van de week geïnspireerd op het strand, allemaal in het teken van ‘Last Dance on the Beach’, het thema van de deken. Nerissa was geïnspireerd door de pootafdrukjes van meeuwen op het strand, en die kun je duidelijk terugzien! Ik vind het zo’n leuk en lief vierkantje, die past zeker mooi bij de andere! Zo wordt het een prachtig geheel. Hier vind je alles om je eigen vierkantje te maken. Let wel op dat het vierkantje van de foto gemaakt is door de linkshandige Nerissa zelf, en dat het voor rechtshandige haaksters er wat anders uitziet. Laat de moed je dus niet in de schoenen zinken als het er niet precies hetzelfde als op de foto uitziet! Als je twijfelt kun je altijd nog hulp zoeken in de Facebook groepen voor de CAL. Haak ze!

Again, the square is inspired by the beach. Hence the theme of the CAL – Last Dance on the Beach. Nerissa was inspired by the footprints of seagulls in the sand, and you can really see them in her square! I think it’s such a fun pattern, and it will match well with the other squares so far. It’s going to be an amazing blanket! Find the pattern and video links on this page to get started on your own square. Keep in mind that Nerissa’s a leftie, so her square (from the picture) will look different from squares from right-handed crocheters. So don’t stress if your square looks a bit different when you’re done, it’s probably fine! If you’re not sure, you can always browse the Facebook CAL groups for help. Happy hooking!

 

Previous post
Scheepjes CAL 2016 - Week 4
Next post
Japanse haak-inspiratie

No Comment

  1. May 19, 2016 at 10:42 am — Reply

    Dit vierkantje is (tot nu toe) mijn favoriet. Hierbij komen echt herinneringen terug aan mijn zomervakanties aan zee. Als je aan het begin van de dag over het strand loopt, dan zie je de mooiste dingen en nog niet aangeraakt door mensen.

    Groetjes, Margaret

  2. May 19, 2016 at 12:47 pm — Reply

    Prachtig! Mooi subtiel, die pootjes.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Scheepjes CAL 2016 – Week 5!