Japanse haak-inspiratie

Japanse haak-inspiratie

japan crochet 1

Vanaf dat ik leerde haken ben ik altijd al geïnspireerd geweest door de Japanse haakkunst. Ik weet niet wat het is, maar op de een of andere manier maken ze zo’n prachtige patronen! Het is vaak heel lieflijk, vrouwelijk en delicaat. Het kan soms wat over de top zijn en vaak ook wat ouderwets, maar met een paar aanpassingen kun je er de prachtigste dingen van maken.

Eén van de dingen waarin ze uitblinken zijn gehaakte vierkantjes met een kant-element. Zoals de vierkanten hierboven, die ze aan elkaar hebben genaaid om er een topje van te maken.

japan crochet 2

Dit topje is ook gehaakt, maar niet op de conventionele manier. Het is namelijk gemaakt met hairpin lace, of in het Nederlands guimpevork haken/ guimpehaken genoemd. Een hele leuke techniek die tegenwoordig steeds vaker te zien is.

japan crochet 3

Kennen jullie ‘filet haken’? Het doet me een beetje denken aan de kanten gordijntjes in het verzorgingstehuis van mijn oma vroeger, en dit topje ziet er eerlijk gezegd ook een tikkeltje ouderwets uit. Maar ik denk dat er iets heel leuks en moderns te maken valt met filet haken.. Ik ben al een tijdje aan het schetsen en mijn haak-hersens aan het laten kraken, hopelijk kan ik jullie binnenkort een tipje van de sluier geven!

japan crochet 4

Ik weet niet eens of dit topje gehaakt is, het ziet eruit als een ander soort handwerk. Maar mooi is het wel! Vooral de vorm van dit topje spreekt me erg aan. Korter dan een normaal T-shirt, vierkant, wijde hals en geen mouwen. Deze vorm maakt het gemakkelijk om er patroontjes in te verwerken, omdat je niet aan meerderingen of minderingen hoeft te denken.

Al deze plaatjes vind je op mijn Pinterest pagina ‘Crochet tops‘, plus de link waar ze vandaan komen. Ik hoop dat ze jullie ook inspireren!

Mis geen blogposts meer, volg mijn blog op Bloglovin’!

Previous post
Scheepjes CAL 2016 - Week 5!
Next post
Scheepjes CAL 2016 - 'my' week 6!

No Comment

  1. May 22, 2016 at 8:52 pm — Reply

    Ja, het ziet er prachtig uit, maar ik vind het vaak ook wat te ouderwets om te maken. Ik ben benieuwd waar jij je hersens op laat kraken.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Japanse haak-inspiratie