Spring Shawl Pattern Roundup

Spring Shawl Pattern Roundup

Voelen jullie het lentezonnetje soms ook al door de wolken heenkomen? Heerlijk hè! En komend weekend wordt het zo’n lekker terrasweer.. daar gaan we eens van genieten. Met een haakwerkje op schoot natuurlijk! In de lente haak of brei ik graag luchtige sjaals of omslagdoeken, daarom vandaag een verzameling van haakpatronen die ik heb samengesteld. De patronen vind je door op de naam van de sjaal te klikken. En het beste…? De patronen zijn allemaal gratis verkrijgbaar!

Spring is coming! That means crochet for warm weather, yay! I like crocheting light and airy shawls in spring, so here’s a quick roundup of crochet spring shawl patterns for you. Best of all? They are all free!! Find the pattern by clicking the name of the design. 

MissNerissSpringShawls

Miss Neriss – Spring Shawl

Als eerste de Spring Shawl van Nerissa, een prachtige luchtige gehaakte omslagdoek. Dit patroon is voor de iets gevorderde haaksters aangezien het alleen verkrijgbaar is als een schema. Als je hier aan gewend bent gaat het heel gemakkelijk!

First up is the very aptly named ‘Spring Shawl’ by Nerissa, a beautiful lightweight shawl. This pattern is suitable for the experienced crocheter, as it’s presented as a crochet chart. If you know how to read those, it will be a breeze!

catonaleftoverflowerscarf1

Atty’s – Catona bloemensjaal

Deze bloemensjaal van Atty’s deed al een tijdje de ronde op Pinterest en Facebook, hij blijft mooi!
Wil je het liefste een sjaal maken in lentekleurtjes? Probeer dan eens de nieuwe kleuren van Scheepjes Catona (zie foto hieronder), die zouden prachtig zijn voor deze sjaal!

Atty’s flower shawls have been shared a lot on Facebook and Pinterest, this one is my fave! It’s made with Scheepjes Catona. They’ve just released a spring colour range (see below) which would be perfect for a spring version of this shawl. 

Catona nieuwe kleuren

Berniolie Lotteshawl

Berniolie Lotte Shawl

Een sjaal voor de lente of zomer maak je het beste met katoen of linnen, zo is het niet zo warm en kriebelig. Bernadette van Berniolie heeft voor haar Lotte Shawl Scheepjes Linen Soft gebruikt, een garen dat uitermate geschikt is hiervoor! Vind je de kleuren ook niet prachtig? Ik zwijmel er helemaal bij weg..

A cotton or linen yarn is the best for a spring or summer shawl, since these yarns don’t get too warm while wearing them. Bernadette from Berniolie used Scheepjes Linen Soft for her Lotte Shawl, a great choice! And the colours…. swoon!

Jellina Jeans cowl

Jellina Creations Olivia Cowl

Wauw! Wat een kleurenpracht! Jellina heeft een verloopgaren (Unicat) samen gebruikt met een effen garen (Schachenmayr sokkenwol), en de Olivia Cowl is het prachtige resultaat. Soms is het in de lente nog wel frisjes – zeker in Nederland – dus vind ik het zelf fijn om dan een col te dragen, omdat die niet van je schouders af glijdt.

Wow! Look at those colours! Jellina combined an ombré yarn (Unicat) with an even-coloured yarn (Schachenmayr sockyarn), and the Olivia Cowl was the beautiful result of that experiment. Sometimes the weather can still be a bit harsh in springtime, which makes a cowl really nice to wear since it doesn’t fall off your shoulders. 

HappyInRed japanese shawl

Happy In Red – Japanese Flower Scarf

Ik wil al tijden het ‘Japanese Flower’ patroon een keertje uitproberen, maar al helemaal nu ik deze sjaal van Esther zie! Ze maakte hem met Scheepjes Alpaca Rhythm, een van de nieuwe luxere garens van Scheepjes. Als je dit te warm vindt kun je natuurlijk ook gaan voor de katoenen garens zoals Cotton8 bijvoorbeeld.

I’ve been dying to try the Japanese Flower pattern, and now I’ve seen Esther’s Japanese Flower Scarf it’s even higher on my list! She used Scheepjes Alpaca Rhythm, one of the new more luxurious Scheepjes yarns. If you want to make it less warm for spring, choose a cotton yarn like Cotton8 instead. 

Vicarno Sunny Day Shawl

Vicarno – Sunny Day Shawl

Annelies Baes staat bekend om haar mooie sjaal-ontwerpen, en de “It’s a Sunny Day Shawl”is geen uitzondering! Vooral de kleurkeuze vind ik erg mooi. Ze haakte hem met Scheepjes Softfun, ook een perfect garen voor de lente. Ik maakte er ook mijn eigen gebreide Lentesjaal mee.

Annelies Baes is famous for her beautiful shawl designs, and her “It’s a Sunny Day Shawl”is no exception! I especially like the colours, so pretty! She made it with Scheepjes Softfun, one of my fave yarns. I made my knit Spring Shawl with it too!

Ben jij ook met een lentesjaal bezig? Of heb je er al eentje gemaakt? Vertel ons jouw favoriete patroon in de reacties! 🙂
Are you making a spring shawl, or did you perhaps already make one? Share your favourite pattern in the comments! 🙂 

Miss no more blogposts or patterns, follow New Leaf Designs on Bloglovin’! 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Stripy Spring Shawl: FREE Pattern!
Next post
Good Times

No Comment

 1. Madhurya
  April 2, 2016 at 11:44 am — Reply

  Mooie sjaals allemaal, hè. Ik was begonnen aan de Oliviacowl van Jellina, maar ik kwam niet uit het patroon en de overgang werd bij mij niet mooi. Dus nu ben ik de Rafikisjaal, ook van Jellina, aan het maken, die is ook zo mooi.
  Groetjes Madhurya

 2. April 2, 2016 at 4:39 pm — Reply

  Wat een mooie sjaals laat je ons zien. Van de week ook bedacht dat ik een sjaal wil gaan haken, maar eerst moet ik nog een ander project (af)maken…

  • April 5, 2016 at 1:06 pm — Reply

   Hoi Christine! Ik wil ook nog zo graag een sjaal haken.. maar ik heb hetzelfde probleem, nog zoveel om eerst af te maken!

 3. April 4, 2016 at 9:49 am — Reply

  Wat een mooie shawls! Bedankt voor het delen, ik heb ze geloof ik allemaal gepind! Nu nog beslissen welke ik als eerste ga maken! (eigenlijk als 2e, want de sunny day shawl heb ik al eens gemaakt!)
  Groetjes Monique

  • April 5, 2016 at 12:58 pm — Reply

   Hoi Monique, bedankt voor je reactie! Leuk dat je de Sunny Day Shawl hebt gemaakt!! 🙂 Ben benieuwd welke al volgende van je haaknaald komt. Groetjes!

 4. April 4, 2016 at 10:20 am — Reply

  Wat een mooie sjaals allemaal. Ik kan nu met het mooie weer eindelijk mijn unicat sjaal dragen dus dat doe ik voor ik begin aan weer een nieuw project.

  • April 5, 2016 at 1:08 pm — Reply

   Hoi Josine, bedankt voor je reactie! Ik zocht net even je Unicat sjaal op je blog, mooi zeg! Veel plezier ermee 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Spring Shawl Pattern Roundup