Stripy Spring Shawl: Reveal!

Stripy Spring Shawl: Reveal!

stripyspringshawl

Mijn omslagdoek is af!! Gelukkig heb ik hem af voor de lente goed en wel begint, want het is namelijk dé perfecte sjaal om dan te dragen. Door het katoen-acryl garen (Scheepjes Softfun Denim) is hij warm zonder broeierig te zijn. Het garen is namelijk niet pluizig en daardoor ook erg zacht tegen de huid. 

I finished my shawl! Luckily I’ve finished it before springtime really started, because it’s perfect to wear in spring. The cotton-acrylic blend yarn (Scheepjes Softfun Denim) is just warm enough, not scratchy and really soft against the skin. 

stripyspringshawlcq1

Het is niet helemaal zo geworden zoals ik me op het begin had voorgesteld, maar dat komt misschien ook wel omdat dit mijn eerste zelf-ontworpen omslagdoek is. Ik heb bijvoorbeeld de i-cord techniek gebruikt om de omslagdoek af te kanten, dat vind ik namelijk een hele mooie manier om af te kanten. Toen de sjaal van mijn naalden af kwam krulde de rand helemaal om, wat ik met het nat blocken ook niet meer goed kreeg. De mooie i-cord rand zie ik dus helaas niet! Maar het omkrullen heeft ook wel wat, ik vind het contrast van de rechte en averechte steken ook heel mooi. Misschien ligt het er wel aan dat het garen door het percentage acryl niet goed blockt, dat weet ik niet zo goed. In ieder geval vind ik hem nou leuk zoals hij is! 

It didn’t quite turn out how I envisioned it at the start, but maybe that’s because this is my first shawl-design ever and I didn’t know what I was getting into anyway. For example, I used the i-cord bindoff, because I love the way it looks. However, after finishing the bind-off, the shawl curled around the edges, which didn’t straighten after blocking. Now the i-cord doesn’t show at all! Maybe it’s because of the percentage acrylic in the yarn that it wouldn’t wet-block, I don’t know. In any case, I’ve accepted it and like it how it is now. I kind of like the contrast between the knit and purl stitches, don’t you? 
stripyspringshawlcq3

Ik moet wel een geheimpje verklappen.. Jullie denken namelijk misschien: “zo, dát heeft ze snel gedaan!”. Mijn eerste bericht over deze shawl was namelijk van twee weken geleden. In werkelijkheid heb ik wel een jaar gedaan over deze sjaal, van begin tot eind. Het is niet dat ik zo superlangzaam brei, maar er kwam ontzettend veel tussen; en laten we eerlijk zijn, 100+ steken recht breien elke rij gaat op den duur een beetje vervelen 😉 Maar dan nog vind ik het een heerlijke sjaal en een mooi eindresultaat. Om het voor jullie wat interessanter te houden heb ik de verschillende stages wat dichter bij elkaar geplaatst. Enkele opmerkzame lezers hebben hem wellicht al eerder dit jaar en vorig jaar op foto’s voorbij zien komen;) 

Volgende week heb ik hopelijk het patroon voor jullie klaar. Ik heb wat filmpjes gemaakt en ik hoop dat ik ze kan uploaden! Dat zou wel handig zijn natuurlijk, ipv talloze stap voor stap foto’s. Het wordt echt een leerproces, want zoals ik in een eerdere blogpost al zei komen er verschillende soorten meerderingen in voor; heel handig om in je brei-repertoire te hebben! Klik op de Bloglovin-link beneden om een mailtje te krijgen als het patroon online staat. 

I do have a little secret to tell.. you might think:”wow, she knit that really fast!” since the first post on this shawl was from 2 weeks ago. Well… I’ve actually been working on it off and on for a year now. Not that I’m a slowpoke-knitter, but you know, other projects intervene.. and let’s be honest, knitting 100+ stockinette stitches per row gets a bit boring after a while. Having said that I did love the process, especially learning how to design the shawl shape that I wanted. I would make dozens of other shawls like this in different colour combinations if I had the time. So, to finish my train of thought, I condensed the different stages in a few posts close to eachother, to make it a bit more interesting for you 🙂 

I hope to have the pattern ready for you next week! I’ve taken some videos too, I hope I can upload them here somehow. The shawl pattern is aimed at beginner knitters who would like to learn how to increase. While knitting this, you’ll learn three ways to increase. All three of them are frequently used in knitting patterns so it’s good to have these techniques up your sleeve. Sign up through the link below if you would like a notification when the pattern is online!

 

Miss no more posts, sign up for my blog through Bloglovin’!

Support me by sharing with friends!
Previous post
Stripy Shawl WIP
Next post
Welcome Spring!

No Comment

 1. March 18, 2016 at 9:04 am — Reply

  Prachtige sjaal is het geworden. Geniet ervan.

  Lieve-groetjes,
  Verie

  • March 21, 2016 at 8:53 pm — Reply

   Dankjewel Verie! Ik zal er zeker van genieten 🙂

 2. March 18, 2016 at 10:01 am — Reply

  De omslagdoek ziet er prachtig uit. Hij valt nu mooi op een natuurlijke manier. De echte kanjers van het breien kunnen je vast tips geven over hoe je de mooie rand kunt breien zonder dat hij omkrult.
  Fijn om te weten dat het iets meer tijd kost om deze omslagdoek te breien. Het kan wat frusterend zijn als je zelf bergen tijd nodig hebt, terwijl je denkt dat een ander de omslagdoek in no-time klaar heeft.

  Veel plezier met dragen, Margaret

  • March 21, 2016 at 8:53 pm — Reply

   Dankjewel Margaret! Op het moment volg ik bij Arohaknits.com een gratis online cursus over het ontwerpen van verschillende vormen omslagdoeken. Heel leuk en leerzaam! Zal ik zeker wat van kunnen opsteken voor mijn volgende shawl 🙂

 3. March 19, 2016 at 11:39 am — Reply

  wat een prachtige sjaal! gr. Hennie

 4. March 19, 2016 at 6:01 pm — Reply

  Ook al heb je er dan wat langer over gedaan, ik vind ‘m prachtig!

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Stripy Spring Shawl: Reveal!