W.I.P. Wednesday #38

W.I.P. Wednesday #38

IMG_9630Oeps, deze week iets te laat (paar minuten!) met de work in progress woensdag. Het is ook zo druk, al heb ik maar één tentamen deze tentamenweek. Hoewel het beter gaat met mijn scriptie moet ik er de komende tijd nog veel aan werken! Nog 6 weken.. Daarom deze week ook niet zo heel veel tijd om te haken. Wél dat leuke hartje hierboven, waarvan je het patroon (en haakschema) hier kunt vinden. Let er wel op dat er Britse termen worden gebruikt, die verschillen van de Amerikaanse.
Verder nog wat aan een paar sokken gebreid.. Fijn tijdens het leren voor een luistertoets: je hoeft alleen maar fragmentjes te luisteren dus je hebt je handen vrij om wat mindless knitting te doen.
IMG_9636Maar vandaag kreeg ik ook wel een leuke verrassing… want mijn bestelling van Drops Eskimo wol is binnengekomen! Het is in de aanbieding op verschillende websites, waaronder Moni Lana.  Ze hadden ook bollen in mintgroen, toen moest ik natuurlijk een paar bolletjes hebben! Dit garen is 100% wol en schijnbaar perfect om te vilten, dat leek me wel een leuke nieuwe uitdaging! IMG_9646Hier zie je alle kleuren die ik heb besteld. Voor de geïnteresseerden zijn dit in volgorde van rechts naar links en boven naar onder: 51 Zacht Roze, 24 Geel, 29 Geelgroen, 06 Olijfgroen, 26 Pink, 31 Pastelblauw, 20 Violet, 54 Zacht Paars, 36m Amethist Mix, 01 Naturel, 53 Lichtgrijs, 37m Saffier Mix. De twee kleuren groen heeft mijn moeder besteld, de rest heb ik uitgekozen. IMG_9647Van deze kleuren ben ik van plan een poncho of iets dergelijks te maken, ik heb er in ieder geval genoeg garen voor! Ik weet het, maar liefst 8 bollen mintgroen.. Maar wat kan ik zeggen, ik vind het een hele mooie kleur! In het echt zie je trouwens dat het uit verschillende tinten groen en blauw bestaat. Het garen is geschikt voor naalden 9mm en groter, dat wordt dus een lekker dikke poncho! Of toch een trui? Hebben jullie een leuk idee?1wooleskimoVooruit dan, nog één foto van de wol! De ietwat fellere kleurtjes midden-rechts wil ik graag gebruiken voor het maken van vilten balletjes. Je weet wel, waar je ook vaak slingers en kettingen van ziet. Dit wordt meestal gedaan met lontwol, zo’n losse plukken wol zijn dat. Maar het blijkt ook te kunnen met dit soort garen dat geschikt is voor vilt-projecten. Ik ga het snel proberen!
Van de kleuren paars die je onderaan ziet wil ik graag slofjes maken, mijn eerste echte vilt-project! Hebben jullie wel eens wol gevilt?

Previous post
Perfecting your ribbons
Next post
Like a Pom Pom

2 Comments

  1. May 23, 2014 at 10:07 am — Reply

    Dat hartje is te schattig! Ik heb idd ook een ketting gemaakt van vilten ballen. Zo leuk! Veel plezier met alle bollen! Die mint zou ik ook wel heel graag willen, maar die kleur verkopen ze niet bij mij…online maar eens zoeken. Liefs Lisanne

    • May 23, 2014 at 7:54 pm — Reply

      Die mint kleur hebben ze inderdaad niet overal, je kunt even kijken op de pagina van Drops, bij verkooppunten van de Eskimo Mix kleuren 😉 xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

W.I.P. Wednesday #38