Perfecting your ribbons

Perfecting your ribbons

IMG_9608Wat een dilemma had ik deze week! Ik maakte voor iemand een sleutelhanger op verzoek, en daarbij werd ik gevraagd om een neutraal lint te gebruiken, zodat het geschikt is voor jongens én meisjes. Ik keek eens naar mijn verzameling lint: roze, bloemetjes, polkadots, kant, pastelkleurtjes.. Niet echt geschikt voor mannen dus. Op naar de winkel! In mijn hoofd had ik een effen lint van linnen, die had ik eerder al gezien bij de Intratuin. Toen ik eenmaal bij de Intratuin hier in het dorp was, bleek dat ze de lint-afdeling hadden weggehaald! Ik baalde als een stekker, want daar hebben ze altijd de mooiste linten. Maar, wanhoop niet! De Boekenvoordeel is ook een adresje voor leuke linten. En ze hadden inderdaad een mooi neutraal lint, met ruitjes! Erg leuk, maar eigenlijk veel te breed voor de sleutelhanger die ik aan het maken was.. En toen had ik een idee: kan ik het lint zelf niet smaller maken? Eerst dacht ik om het lint in de breedte dubbel te vouwen en vast te naaien, maar dan zou het wel een stug lintje worden. Toen kwam ik op het idee om het lint smaller te knippen, en het rafelen tegen te gaan met nagellak! En zo doe je dat:IMG_9610Eerst knip je de goede lengte lint af die je wilt gebruiken.
1lintEn dan is het eigenlijk heel simpel! Knippen in een rechte lijn (de ruitjes hielpen hier erg bij!), wat nagellak aan de zijkanten… en laten drogen op een papiertje. Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik hier nooit eerder aan heb gedacht!IMG_9615Et voilà, de perfecte breedte voor mijn tomaat-sleutelhanger!IMG_9606Van de zijkanten die ik af had geknipt maakte ik deze schattige strikjes 🙂 Nu ik naar mijn verzameling linten kijk zie ik opeens veel meer mogelijkheden!

Previous post
Pass it on
Next post
W.I.P. Wednesday #38

2 Comments

  1. May 18, 2014 at 12:58 am — Reply

    Dat is echt een goed idee 😮 ik ben dol op ribbons maar
    ik vind het zo jammer wanneer ze gaan raffelen :c Xx

    • May 18, 2014 at 4:33 pm — Reply

      Dankje 🙂 Ja inderdaad jammer! Volgens mij kun je heel veel soorten rafelen tegengaan met nagellak, ook ladders in je panty bijvoorbeeld! xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Perfecting your ribbons