Yarncandy at the Brei- en Haakdagen 2015

Yarncandy at the Brei- en Haakdagen 2015

IMG_8377

Het is alweer bijna twee weken geleden dat ik op de Brei- en Haakdagen in Zwolle stond, wat vliegt de tijd! Hoewel ik niet veel tijd had om rond te lopen heb ik toch heel wat moois gezien die dag! Op beurzen word ik altijd erg geïnspireerd en dat was deze keer niet anders. Prachtige brioche-shawls heb ik gezien van de Brioche koningin Nancy Marchant, een sokkenbreimachine, allerlei kunstwerken van Wieke van Keulen en natuurlijk de bezoekers die stuk voor stuk met prachtwerken om hun nek kwamen aanlopen.

IMG_8359

Over kunstwerken gesproken, wist je dat Loret Karman veel van haar garenkleuren baseert op echte schilderijen? Persoonlijk vind ik de kleuren die ze kiest geweldig!

IMG_8358

Veel van haar inspiratie komt van de schilderijen van Van Gogh, en dat is goed te zien. Naast complete strengen maakt ze ook pakketjes met mini-bolletjes in 9 kleuren, waarmee je een mooi stukje fair isle kunt maken bijvoorbeeld.

IMG_8361 IMG_8360

Bij ‘Recht en Averecht‘ zag ik de mooie Pompom tijdschriften, mmm…

IMG_8362

De laatste tijd ben ik de schoonheid van mohair/alpaca in gaan zien, dus moest ik zeker een plaatje schieten van deze snoepjes! Prachtig sprekende kleuren ook samen.

IMG_8363

Malabrigo… need I say more?

IMG_8366 IMG_8368

Ik was ook erg onder de indruk van de kraam van Wol met Verve, die ook prachtig gekleurde strengen tentoon hadden gesteld. Ik heb vergelijkingen gehoord met Hedgehog Fibres, alleen zijn de wolletjes van Wol met Verve maar de helft van de prijs 😉 Erg fijn natuurlijk! Check ook hier hun abonnement, een soort verrassingsdoosjes met wol en accessoires verdeeld over het jaar. Een leuk idee voor Kerst!

IMG_8364

Naast luxe garens hebben ze ook fijne Stonewashed en Catona in hun assortiment.

IMG_8365

Deze foto moest ik even delen, ik was zo geïnspireerd door de kleurencombinatie! Misschien wel leuk voor een komend project…

IMG_8367

Deze verkorte opzet-rondbreinaalden zijn ook erg handig als je bijvoorbeeld graag mutsen breit. Met de ‘normale’ rondbreinaalden kun je soms niet helemaal de bocht maken.

IMG_8370

Dit leuke tafelkleedje zag ik bij het kraampje van garenwinkel Henja, een spiksplinternieuwe webshop!

IMG_8374 IMG_8373

Wolcafé was er ook bij, met hun ombré garens.. om van te watertanden! Ik heb nog steeds erg veel plezier van mijn sjaal ermee.

Vind het patroon voor de shawl hier

IMG_8356

Ook voor spinners waren de Brei- en Haakdagen de moeite waard. Al was deze wol meer bedoeld voor vilten, volgens mij kun je er ook heel leuk mee spinnen! Maar wat weet ik daarvan.. 😉 Misschien over een paar jaar!

Over beurzen gesproken, vorige week was ik ook op de Kreadoe! Dit keer als bezoeker, dus ik kon naar hartelust rondlopen. Binnenkort laat ik jullie mijn buit zien!

Ga jij ook wel eens naar een beurs? Was je toevallig op de Brei- en Haakdagen of de Kreadoe?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Pimpelmees patroon in de Mollie Makes!
Next post
New design coming up!

No Comment

 1. Caecilia
  November 5, 2015 at 10:34 am — Reply

  Naar de Kreadoe ben ik wel geweest, tijdens de Brei- en Haakdagen was ik (helaas) op vakantie.
  Heerlijk om naar dergelijke beurzen te gaan!
  Op de Kreadoe heb ik ook het nodige gekocht: mooie garens en een aantal nieuwe (gesigneerde) boeken.
  Alle inspiratie die je opdoet is geweldig he? 🙂

 2. November 5, 2015 at 3:18 pm — Reply

  Leuk om met je mee te kijken en wat veel soorten wol/garen zijn er zeg! De knuffels vind ik echt tof, ga ik denk ik ook weer eens aan beginnen. 😉

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 3. Christine
  November 5, 2015 at 7:43 pm — Reply

  Wat een kleurenpalet, om bij te watertanden… 😉

 4. November 6, 2015 at 3:51 pm — Reply

  Wat een prachtige garens en mooie kleuren. Ben je met veel garens thuisgekomen? Of had je het te druk in jullie stand. Jammer dat ik niet naar de brei- en haakdagen kon. Misschien een volgende keer beter.

  Groetjes, Margaret

 5. November 25, 2015 at 12:41 pm — Reply

  Leuk!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Yarncandy at the Brei- en Haakdagen 2015