City of Tiles

City of Tiles

IMG_7412

Lissabon, ook wel de city of tiles (stad van de tegeltjes) genoemd. Het zal je niet verbazen waarom 😉 Vorige week was ik er, en ik spotte een aantal mooie exemplaren! Laat je inspireren, misschien wel voor een blokkendeken?

IMG_7410

Hier ge-photobombed door mijn vriend! Een hele geometrische print, doet me denken aan dit wandkleed van Jellina Creations.

IMG_7404

Blauw en geel lijken de hoofdkleuren te zijn, die vind je het vaakst in de tegeltjes.
IMG_7518

De foto is een beetje scheef, maar dat doet niet af aan de schoonheid van de tegeltjes. Je ziet dat deze echt stuk voor stuk handgeschilderd zijn.

Lissabon tegel 1

Deze zijn misschien wel mijn favoriet! Het lijkt net alsof het vier verschillende tegeltjes zijn (voor mij dan), maar het is echt maar één soort tegel! Ik plaatste de foto al eerder op Instagram, waar werd opgemerkt dat het patroon op de tegels erg lijkt op het haakpatroon van de Willow Square, en dat is ook inderdaad zo! Via deze link kun je een gratis ebook krijgen met het Willow Square patroon erin, mocht je plots geïnspireerd zijn!
IMG_7464

Om even te illustreren hoe ze die tegeltjes gebruiken.. niet alleen in de badkamer maar gewoon op de hele voorgevel van het huis! Ik vond het prachtig om te zien en zou graag zelf ook in een tegeltjeshuis wonen.. Zo mooi! Lissabon is me echt goed bevallen, ik ga zeker nog een keertje naar de ‘Stad der Tegels’. Zijn jullie er wel eens geweest? Wat vonden jullie ervan?

Support me by sharing with friends!
Crafty Queens sunburstsquare
Previous post
Modified Sunburst Square : The pattern!
Next post
Retrosaria Lisbon a.k.a. Yarnheaven

No Comment

 1. September 18, 2015 at 6:51 am — Reply

  Ik vind de tegeltjes ook heel mooi! Heb altijd een mooie tegelvloer willen hebben in mijn hal ofzo. Maar de hele gevel vol tegels hoeft niet voor mij 😉
  Wel een heleboel inspiratie om te haken hé… niet alleen de kleuren maar ook de motieven… prachtig!
  Groetjes, Sigrid

  • September 18, 2015 at 11:09 pm — Reply

   Haha ja misschien is een hele gevel een beetje too much hier in ons nuchtere landje 😉 Lissabon is sowieso een inspirerende stad! Kan niet wachten om nog eens te gaan 🙂 Groetjes!

 2. Caecilia
  September 18, 2015 at 12:29 pm — Reply

  We zijn een paar jaar geleden een week in Lissabon geweest en hebben heeeeeeel veel gezien.
  Wat een prachtige stad! Ik kan het echt iedereen aanraden.
  Heel begrijpelijk dat je de tegels inspirerend vindt, dat had ik ook gelijk.
  Ben je trouwens ook naar Sintra gegaan? Anders een hele goede tip voor de volgende keer!

  • September 18, 2015 at 11:07 pm — Reply

   Hoi Caecilia, ik ben het volledig met je eens, wat een mooie stad! We hadden niet genoeg tijd om naar Sintra te gaan, dat doen we zeker de volgende keer 🙂 Bedankt voor de tip!

 3. September 18, 2015 at 1:42 pm — Reply

  Al die vrolijke tegeltjes is weer eens iets anders dan bakstenen muren. Echt mooie patronen. Je hebt helemaal gelijk: Lissabon is een stad om nog eens naar terug te gaan. Maar ja, dat zeg ik wel bij meer mooie steden en dorpen.

  Groetjes, Margaret

  • September 18, 2015 at 11:10 pm — Reply

   Er zijn zoveel mooie plekken! Tot nu toe zeg ik over elke plaats dat ik er wel eens terug naartoe wil gaan, maar er is nog zoveel moois te zien! Groetjes, Carmen

 4. September 19, 2015 at 1:50 pm — Reply

  Street inspiration c: en wauw dat gebouw!
  Ik ben dol op de mediterraans architectuur c:
  Xx
  http://icepandora.blogspot.com

 5. September 29, 2015 at 10:41 pm — Reply

  Ja inderdaad mijn deken!
  Ik dacht dat ze daar alleen ‘tierelantijn’ tegeltjes hadden.
  Maar ze houden daar gelukkig ook van ‘het strakke werk’
  Leuk om te zien en ook erg inspirerend!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

City of Tiles