Tuesday Goodies – Scissors!

Tuesday Goodies – Scissors!

IMG_7368

De goodies van deze dinsdag heeft iedere handwerker wel thuis liggen: Schaartjes, ik kan er niet genoeg van hebben! Sommige zijn heel praktisch, maar andere koop ik gewoon ‘voor de heb’, ze zijn namelijk zo mooi! Een manier waarop ik het voor mezelf verantwoord is dat ik er dan eentje heb voor aan het bureau, eentje voor aan de grote tafel, eentje voor in mijn tas.. Maar eigenlijk zijn ze wel voor verschillende doeleinden bedoeld!

IMG_7365

Neem nou mijn Hello Kitty schaartje, dat éigenlijk een nagelschaartje is.. Maar ik vond hem zo leuk, dus ging hij – hop! – in mijn projecttas!

Het kleine groene schaartje wordt vaak gebruikt door naaisters en bij het borduren, meer voor dunne draadjes af te knippen dus.

En dan het kleine tandwieltje, of eigenlijk lijkt het meer op sporen van een cowboylaars. Dat is een handige yarncutter ‘garensnijder’. Je haakt een van de tandjes simpelweg achter het draadje dat je wilt afknippen, en zo snijdt hij het door! Heel handig want het zorgt niet voor gaten in je tas, plus je mag het meenemen in het vliegtuig! Dit is dan ook mijn vakantieschaartje 🙂

IMG_7364

En, hebben jullie ook een scharencollectie? Hoe ziet die eruit? 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Crochet workshop in Amsterdam!
Next post
Granny-fy your home: an update!

No Comment

 1. September 1, 2015 at 10:37 am — Reply

  Wat heb jij een leuke collectie schaartjes. Die van mij steken daar maar gewoontjes bij af. Geen foto waard.
  Echt handig om te weten dat je het kleine tandwieltje mee mag nemen in het vliegtuig. Ik hoorde dat een plastic haaknaald ook wordt toegestaan al heb ik dat zelf nog niet uitgeprobeerd.

  Fijne dag, Margaret

 2. September 1, 2015 at 8:39 pm — Reply

  Die Hello Kitty schaartje blijft leuk 😉
  En ik moet nog steeds zo,n handige schaarwieltje kopen :c
  Ik kon namelijk niet echt verder toen ik in het vliegtuig zag :’)
  Xx http://icepandora.blogspot.com

  • September 3, 2015 at 11:03 am — Reply

   Hihi ja supercute ^^ Ik neem nu steeds werkjes mee waaraan ik gewoon door kan werken, maar zo’n tandwieltje is wel heel handig ja! xx

 3. Maria
  September 2, 2015 at 12:36 pm — Reply

  Carmen waar koop je dat groene schaartje? en dat tandwieltje? Groet, Maria

  • September 3, 2015 at 10:59 am — Reply

   Hoi Maria! Het groene schaartje kocht ik in Japan, maar je hebt het hier misschien ook wel! Het tandwieltje is van het merk Clover, je kunt het vast vinden als je zoekt op ‘Clover yarn cutter’. Groetjes, Carmen

 4. September 3, 2015 at 10:04 am — Reply

  dat tandwieltje is nieuw voor me, lijkt me superhandig. Waar koop je dat?

  • September 3, 2015 at 11:01 am — Reply

   Het is ook heel handig! Ik kocht het in Engeland van het merk Clover, volgens mij kun je die wel ergens in een webshop vinden onder ‘Clover yarn cutter’. Groetjes!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Tuesday Goodies – Scissors!