Granny-fy your home: an update!

Granny-fy your home: an update!

IMG_7380

Ik heb al een paar hele vierkantjes af voor de raampjes in mijn kledingkast. Ik ben zo benieuwd hoe het eruit gaat zien! Ik vind in ieder geval de kleuren van het garen heel mooi uitkomen bij elkaar. Het is Linen Soft van Scheepjes, die laatst ook gebruikt was in de Scheepjes CAL van dit jaar.

IMG_7381

Langzamerhand moet ik toch eens gaan nadenken hoe ik ze in de raampjes ga bevestigen. Ik had het idee om dit met een soort hobbylijm te doen, van die witte die kleurloos opdroogt. Deze lijm wordt wel eens gebruikt om haakwerkjes stijf te maken, om bijvoorbeeld ergens op te hangen. Ik hoop dat het ook echt gaat lukken! Als iemand nog tips heeft, deel ze graag!

Een fijne dag gewenst! 🙂

Support me by sharing with friends!
Previous post
Tuesday Goodies - Scissors!
Next post
'De wondere wereld van Alice' - een boekreview!

10 Comments

 1. September 3, 2015 at 9:37 am — Reply

  Ik zou op zoek gaan naar iets dat tweezijdig plakt en ook op enig moment verwijderd kan worden. Stel over een poosje ben je deze kleuren zat, dan is het fijn om deze granny’s eraf te kunnen haken en te kunnen vervangen voor iets anders. Misschien heeft Lennie Flennerie iets voor je om dit handig mee op de raampjes te plannen. Je kunt het Hennie eens vragen.
  Anders bestaat er ook tweezijdig plakband waar je misschien iets mee kunt.

  De granny-blokken worden echt mooi. Hoe bevalt het haken met dit garen?

  Groetjes, Margaret

  • September 3, 2015 at 11:00 am — Reply

   Hoi Margaret, bedankt voor de tip! Als ik het ga plakken is het inderdaad vrij permanent. Ik zal eens kijken bij Lennie Flennerie 🙂 Mij bevalt het haken ermee heel goed! Het linen garen is weliswaar een beetje stug met 3,5mm haaknaald, maar hiervoor is het prima. Het splijt ook heel lastig! Groetjes, Carmen

 2. September 3, 2015 at 9:42 am — Reply

  Het ziet er heel leuk uit! Ik ben benieuwd hoe dit op je kast staat!

 3. September 3, 2015 at 10:21 am — Reply

  Misschien met kleine punaises als je ze aan de binnenkant van de kast gaat hangen? Dan kun je ze ook spannen.
  Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien, maar het wordt vast heel mooi!

  • September 3, 2015 at 11:02 am — Reply

   Het glas van de raampjes is ondoorzichtig, dus ik moet het wel aan de buitenkant bevestigen, maar desondanks een goede tip! Ik zal eens kijken of dat lukt 🙂

 4. September 3, 2015 at 11:17 am — Reply

  Hey Carmen.
  Ik las juist misschien iets interessants voor jouw projectje op Franciens Haakwerk-blog. Ik plak de link hierbij, dan kan je het zelf nalezen. http://franciens-haakwerk.blogspot.be/2015/09/great-way-to-stiffen-your-crochet.html

  Succes
  Carolien

 5. September 3, 2015 at 5:53 pm — Reply

  Hoi, wat wordt dat mooi! En leuke titel!
  Op het blog van ‘Franciens haakwerk’ werd getoond hoe zij gehaakte ijskristallen aan haar raam bevestigde met eiwit.
  Het zou heel goed plakken, maar het is nog in de testfase want misschien gaat dat nog stinken…
  Het eiwit zorgt ook voor het opstijven.
  Groetjes, Sigrid

 6. September 3, 2015 at 6:26 pm — Reply

  Hoi, ik hoorde van iemand dat je op zoek was naar tips. Toevallig heb ik er net over geblogd, zie http://franciens-haakwerk.blogspot.nl/2015/09/great-way-to-stiffen-your-crochet.html Het zit super vast, en is stijf geworden. groet Francien

 7. September 11, 2015 at 8:52 am — Reply

  Mooie kleuren, ik ben echt fan van Linen Soft!

  Groet,

  Corine
  http://blog.thelittlefarmhouse.nl/

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Granny-fy your home: an update!