Tuesday Goodies – Mini circular needles

Tuesday Goodies – Mini circular needles

IMG_6420

Het is weer tijd voor een Tuesday goodie! Maar voordat ik hier verder over vertel moet ik even zeggen: ik vind het héél fijn om op rondbreinaalden te werken. Zo fijn dat ik ze zelfs gebruik voor mijn rechte breiwerken! In plaats van in de rondte breien keer je je naalden gewoon weer om, net als met rechte breinaalden.

Waarom ik rondbreinaalden zo fijn vind? Ze zijn compacter op te vouwen voor onderweg, je steekt de mensen die naast je zitten er geen oog mee uit, en het is beter voor je houding. Bovendien ben je nooit een naald kwijt, want ze zitten aan elkaar! Maar ik moet er wel bij zeggen dat er projecten zijn waarbij ik rondbreinaalden het liefst vermijd. Sokken bijvoorbeeld, of mouwen van truien.. Vaak is het kabeltje van de rondbreinaald veel te lang en moet je er steeds zo’n lus tussenuit draaien (zoek maar eens op ‘magic loop knitting’, dan zie je wat ik bedoel). Dat vind ik heel vervelend, dus werk ik dan vaak op sokkennaalden.

IMG_6418

Maar! Nu heb ik toch eens de uitkomst… namelijk mini rondbreinaalden! Toen ik vorig jaar in Tokyo was kwam ik vaak (echt bijna elke dag, hihi), bij een van de grote craft ketens daar: de Yuzawaya. Werkelijk een walhalla voor crafters, je vindt er vanalles!! Papierkunst, stoffen, lintjes, viltgerei, schaartjes, modelbouwpakketten, en natuurlijk voldoende wol en brei/haak accessoires! Waaronder ook deze kleine rondbreinaalden, van het Japanse merk Clover – kennen jullie vast wel van de haaknaalden.

IMG_6419

Zo zien ze eruit! Toen ik ze in de winkel zag moest ik ze natuurlijk meteen hebben, ik had ze hier in Europa nog nooit gezien! Nu zullen ze ze vast wel ergens hebben.. maar ik dacht: ze nemen toch weinig plaats in in m’n bagage, hup! En toen lagen ze in mijn mandje. Met nog een of twee bolletjes Noro 😉

IMG_4800

Met die Noro breide ik vervolgens beenwarmers op de korte naaldjes, en het ging perfect! Met sokkennaalden moet je constant wisselen van naald, en zo duurt het wel even voordat je weer een toer hebt gehad. Maar op rondbreinaalden kun je heerlijk continue breien, en nu dus zónder de magic loop! Oké, steken opzetten is even #@&%$!!, maar dan kun je erna lekker onbezorgd doorbreien.

IMG_6413

En natuurlijk zou ik jullie niet helemaal lekker maken als er geen mogelijkheid was om ze hier in Nederland te kopen.. Ik heb namelijk ontdekt dat Addi ook mini-rondbreinaalden heeft! Klik hier of hier om ze te bekijken. Ze zijn er jammer genoeg maar in een paar diktes, maar gelukkig zijn het net de standaard diktes voor sokkengaren. Dus mocht je al plannen hebben voor kerstsokken is nu de kans om het je wat gemakkelijker te maken!

Gebruik jij wel eens rondbreinaalden? Lijken deze je ook handig?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Circles turning into squares
Next post
Rustic Lace Shawl

No Comment

 1. August 12, 2015 at 6:48 pm — Reply

  Leuke kleurtjes! Krijg je geen vermoeide/zere handen van de kleine rondbreinaalden? Ik heb zelf het idee dat ik dan meer kracht moet zetten om de naalden ‘recht’ te houden omdat het koordje zo kort is. En hoe is dat platte koordje? Schuift het garen daar goed overheen? Ziet er wel grappig uit!

  • August 14, 2015 at 10:30 pm — Reply

   Deze waren nog net groot genoeg om mee te werken. Ik heb ook eentje die echt super ieniemienie is, maar daar kon ik niet al mijn vingers op kwijt, dat was wel krampachtig! Het platte koordje is wel fijn, steviger dan een gewoon koord en het houdt je steken mooi open totdat ze weer op de echte naald schuiven. Het werkt allemaal heel soepel ja! 🙂

 2. August 14, 2015 at 10:37 am — Reply

  Vrolijke naalden!!! Inderdaad ideaal om kokers mee te maken. Ik werk zelf ook altijd op rondbreinaalden, vooral voor mijn houding en ideaal om mee te nemen (zelfs mijn moeder is om toen ze zag hoe makkelijk dat mee te nemen was…).

  • August 14, 2015 at 10:29 pm — Reply

   Het is heerlijk werken he! Ik vond het vooral fijn omdat ik vaak in de trein brei 🙂

 3. Arga
  August 15, 2015 at 11:07 am — Reply

  Wat is het maximum aantal steken dat je op mininaaldje kwijt kunt om toch nog min of meer relaxed te breien? Want zoveel verschil is er toch niet tussen beenwarmers en sokken?

  • August 15, 2015 at 11:14 am — Reply

   Hoi Arga! Dat hangt er natuurlijk van af hoe dik je garen is. Ikzelf had volgens mij tussen de 50 en 60 steken met een garen voor 3,5-4mm. Het ging prima, meer steken zou ook kunnen, alleen met minder wordt het lastiger opzetten. In de omtrek is er inderdaad niet zoveel verschil tussen beenwarmers en sokken, maar voor sokken zou ik vanaf de hiel naar beneden toch op sokkennaalden verdergaan voor het gemak.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Tuesday Goodies – Mini circular needles