Rustic Lace Shawl

Rustic Lace Shawl

IMG_6270

Find the pattern here Vind het patroon hier

Kennen jullie de rustic lace square al? Overal op Pinterest en Instagram zijn er deze prachtige gehaakte vierkanten te vinden! Het patroon werd ergens in najaar vorig jaar bekend en ik werd er meteen verliefd op. Ik maakte er een driehoekshawl mee, met het Limited by Wolcafé garen.

Dit prachtige verloopgaren had ik al een tijdje in mijn kast, maar ik wist niet wat ik ermee zou maken! De standaard keus is natuurlijk de South Bay Shawl, maar ik wilde het liefst iets anders haken. Ik koos ervoor om beide kanten van de bol te gebruiken (je kunt namelijk vanuit het midden én vanuit de buitenkant werken), door er motiefjes mee te haken. De bloem in het midden maakte ik steeds vanuit de ene kant, en de rest van het vierkant haakte ik met de andere kant van het garen. IMG_6279

Zo kreeg ik tweetonige squares, en omdat het garen van kleur verloopt is elke square uniek! IMG_6275

Om er een driehoekshawl van de maken moest ik naast de volledige squares ook halve squares hebben voor de bovenste rand. Het patroon van het vierkant is onder andere hier te vinden. Ik vond het eerst op een Russische website maar ik kan de link niet meer vinden.. Ik vind het meestal heel belangrijk om naar de originele bron te vermelden, maar dit patroon gaat nog veel en veel verder terug dan de Russische website. Nu is het patroon al zo wijdverspreid dat niemand meer weet waar het precies vandaan komt. Als ik de originele ontwerp(st?)er zou kunnen bedanken zou ik dat zeker doen, want wát een prachtig patroon!!

IMG_6286

De omslagdoek had ik eind vorig jaar al af, maar het is er steeds niet van gekomen om foto’s te maken! Gelukkig had ik een paar weken geleden de kans 🙂

IMG_6300IMG_6296

Ik ben zo blij met mijn omslagdoek! Ik zit nog te denken of ik er een rand omheen ga haken..

IMG_6293

De wind vond mijn sjaal blijkbaar ook heel leuk, ik werd bijna omver geblazen!

IMG_6321 IMG_6337 IMG_6364 IMG_6366

Zouden jullie ook wel zo’n omslagdoek willen maken? Houd mijn blog dan in de gaten!

IMG_6383 IMG_6385 IMG_6386Mis geen blogposts meer, volg mij op Bloglovin’! 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Tuesday Goodies - Mini circular needles
Next post
Tuesday Goodies - Making stickers!

20 Comments

 1. August 15, 2015 at 5:33 pm — Reply

  Echt een prachtige omslagdoek. Mooi kleuren in het verloopgaren. Leuk idee om grote kanten vierkanten te haken. De omslagdoek staat mooi bij jouw blauwe kleding.

  Groetjes, Margaret

  • August 17, 2015 at 8:36 pm — Reply

   Dankjewel Margaret! Wat leuk om te horen dat je hem mooi vindt. Ik probeerde ook op jouw leuke blogberichten te reageren maar ik kan opeens niet meer reageren bij Blogger.. Ik vond je kangoeroetjes superschattig!! Groetjes, Carmen

 2. ingeniousbyme
  August 15, 2015 at 9:38 pm — Reply

  Hij is prachtig. Het garen is super mooi!

  • August 17, 2015 at 8:35 pm — Reply

   Dankjewel! Het garen is inderdaad prachtig.. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

 3. August 15, 2015 at 10:00 pm — Reply

  Hey Carmen,
  Ik wil eigenlijk al een hele tijd eens reageren op een van je leuke blogposts, want ik vind ze echt super gaaf. Echter heb ik er telkens geen tijd voor en vergeet ik het weer. Nu moet het maar eens gebeuren want wat een mooie omslagdoek is dit zeg. Wauw. Je ziet inderdaad vaak een south bay shawl en die heb ik zelf ook al een aantal keren gemaakt, maar dit is echt iets heel bijzonders. Het kleurverloop is schitterend! Ik zou er geen rand meer omheen maken, hij is nu al zo mooi ;-). Maar dat is alleen mijn bescheiden mening. Zo, ik wens je verder nog een fijne avond en weekend gewenst.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • August 17, 2015 at 8:34 pm — Reply

   Dankjewel Emily, wat een compliment! Ik twijfel ook al een tijdje over de rand… ik zie wel 😉 Groetjes en een fijne avond!
   Carmen

 4. August 16, 2015 at 7:23 am — Reply

  Die is prachtig! De kleuren passen goed bij je haar! 🙂

 5. August 16, 2015 at 8:12 am — Reply

  Super mooi Carmen..!! ♡♡

 6. August 16, 2015 at 11:17 am — Reply

  Dit is zeker een mooie omslagdoek. Wat een goede keus om de bol van twee kanten te gebruiken, het contrast van de bloemen maakt hem extra bijzonder. Ik wil zeker proberen om deze omslagdoek ook eens te haken, dus ik kijk uit naar je blogpost hierover.

  Groeten van Juffrouw Mier

 7. Miss Manitas
  August 16, 2015 at 11:38 pm — Reply

  Supercute!! I love the colors!!

 8. August 17, 2015 at 9:10 am — Reply

  Gorgeous shawl!

 9. August 17, 2015 at 9:47 am — Reply

  Inderdaad een prachtige, warme sjaal! Geniet ervan..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 10. August 20, 2015 at 9:15 am — Reply

  Prachtige, luchtige sjaal!

 11. […] Rustic Lace Shawl by Carmen of Crafty Queens […]

 12. […] 2015 I made a triangular shawl with the square pattern. I loved the blankets but knew I wouldn’t have the patience to finish one […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Rustic Lace Shawl