Battle of the patterns

Battle of the patterns

Laatst was er een grote sale bij Bettaknit, een van mijn favoriete garenmerken. Niet alleen hebben ze mooie garens, maar ook hun productiemethode is heel milieuvriendelijk. Dus toen ze voor één dag 40% korting gaven, zat ik natuurlijk meteen voor mijn beeldschermpje hun online shop door te spitten! 

 bettaknit1

En dit is het onder andere geworden! Ik zat al een tijdje te azen op hun gerecyclede jeans-garen Love My Jeans, ik vind het zo cool! Het is verkrijgbaar in denim kleur (surprise!) maar ook in verschillende andere leuke kleuren. Ik koos voor 9 bolletjes denim en 1 bolletje limegroen. De kleuren zien er in het echt nog mooier uit, en het garen is verrassend zacht voor spijkerbroekgaren! Er zitten lekker veel meters op een bol (310,), dus heb ik met 10 bollen zeker genoeg voor een groot project.  

 bettaknit2

Zoals wel vaker kocht ik dit garen zonder een patroon in gedachten. Héél slecht, ik weet het.. Als je van tevoren nog niet weet wat je ermee gaat maken is namelijk de kans groot dat je altijd blijft twijfelen wat je moet maken met het garen, en dan blijft het lang in de kast liggen. Je wilt niet weten hoeveel wonderschone luxe bolletjes nog in mijn kast liggen, omdat ik het goede patroon nog niet heb gevonden. Maar geduld loont… meestal dan 😉

Deze keer had ik het geluk meteen een mooi patroon te vinden voor het garen. Zelfs twee patronen! Nu nog even de knoop doorhakken welke ik ga maken.. De laatste tijd kom ik erachter dat ik veel van mijn zelfgebreide kleding niet draag. Of ik heb een foutje gemaakt en de pasvorm is niet goed, of het is te warm om te dragen. Het is natuurlijk erg jammer als ik eerst zoveel tijd steek in het maakproces, en er daarna geen plezier van heb. Daarom moet ik extra voorzichtig zijn met het patronen uitzoeken. Helpen jullie mee kiezen?

 

1patternbattle

 

De ‘strijd der patronen’ gaat deze keer tussen een oversized top met kant-detail, en een lang vest met noppen. Ik vind beide patronen zo mooi! Ik draag heel graag oversized kleding, en de linker top lijkt me heel leuk om over een jurk heen te dragen. Het lange vest lijkt me ook geweldig, die noppen zijn zo leuk! De top is trouwens ontworpen door Norah Gaughan, en is te vinden op Creativebug. (Psst… volg de instructies op deze website om voor 1 maand gratis toegang te krijgen!) Het lange vest is een patroon van Pickles, en hier in hun webshop te vinden. 

Ik weet alleen niet of de noppen zo leuk worden met het wat stuggere garen, het patroon gebruikt er fuzzy mohair garen voor en dan komen de noppen wat meer tot hun recht. Maar of ik ooit een heel vest ga breien van mohair.. Dat lijkt me wel heel warm en kriebelig namelijk 😉 Lastige keuzes! Welke zouden jullie kiezen?

Voor beide patronen heb ik overigens genoeg garens, en de dikte van het garen komt ook overeen met het garen dat in het patroon gebruikt is.

Ik kijk in ieder geval erg uit naar dit project! Hebben jullie nog leuke werkjes op de haak- of breinaald?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Put a pin in it
Next post
Rood met witte stippen

13 Comments

 1. ineke rauwerda
  May 27, 2015 at 8:54 pm — Reply

  ik vind het lange vest heel mooi, maar zou eerst een proeflapje maken met noppen. als ze niet mooi worden is de keus snel gemaakt.

  • May 28, 2015 at 9:44 am — Reply

   Goede tip Ineke! Binnenkort kom de ‘strijd der proeflapjes’ dan 😉

 2. May 27, 2015 at 8:56 pm — Reply

  Ik vind die top leuker voor deze tijd van het jaar. Voor de winter zou ik zo’n dik vest maken maar die top vind ik heel erg leuk. Dus ik ga voor de top!! Ps. ik ken het heel goed, ik heb zoveel garen liggen waar ik nog niet van weet wat ik er mee moet doen maarja, aanbieding he. En dan neemt mijn vader laatst garen van de Lidl mee zonder dat ik weet wat ik er mee ga doen haha. Nu heb ik al 3 bakken vol met garen. Oepsie. haha. In ieder geval zou ik voor de top gaan. Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • May 28, 2015 at 9:49 am — Reply

   Haha niets mis met een beetje garens verzamelen 😛 Er komt wel eens een ‘stashbust’ projectje om alle schappen weer leeg te maken. Fijne dag!

 3. JipbyJan
  May 27, 2015 at 10:23 pm — Reply

  Oh dat vest, geweldig! Wat het ook wordt: heel veel plezier met het prachtige garen!

  • May 28, 2015 at 9:50 am — Reply

   Dankjewel! Ik zal jullie op de hoogte houden 😉

 4. May 27, 2015 at 11:33 pm — Reply

  Wow, mooi garen zeg! Ik zag de foto en bedacht me dat ik ook maar eens een leuk project moet gaan verzinnen voor dit garen (dan heb ik een mooi excuus om het aan te schaffen ;)). En je kleurencombinatie is echt goed gevonden! Gebruik je een dubbele draad voor bovenstaande patronen? Succes met kiezen (je kan altijd de twee patronen combineren en van het topje een vest maken :)).

  • May 28, 2015 at 9:46 am — Reply

   Hey! Ja hihi, ik ben ook altijd op zoek naar een excuus om garen te kopen 😉 Er werd aangeraden om dit garen dubbel te houden, misschien dat het anders snel slijt. Ik weet nog niet zeker of ik het lime erin ga verwerken, ik heb namelijk maar 1 bolletje daarvan.. nog even zien 😉

 5. May 27, 2015 at 11:35 pm — Reply

  Mooi garen heb je gekocht! Ik vind de top het mooist. Ik hou niet zo van lange vesten. En de top vind ik juist superleuk!

  Ik heb ook altijd te veel garen in huis. Ik ben nu bezig met een babydeken. Die moet eigenlijk eerst af voordat ik weer aan wat nieuws begin.

  • May 28, 2015 at 9:47 am — Reply

   Mijn voorkeur gaat stiekem ook al uit naar de top 😉 En een extra projectje erbij mag soms best hoor, een deken is wel een groot project om aan één stuk af te maken!

 6. Madhur
  May 28, 2015 at 6:23 pm — Reply

  Ik vind de top wel bij jou passen. Zelf ben ik bezig met een cirkelvest haken met Unicat, zulk mooi garen!

  • May 31, 2015 at 4:05 pm — Reply

   Wauw dat klinkt ook als een erg mooi project! 🙂 Ik denk dat ik voor de top ga!

 7. May 28, 2015 at 6:45 pm — Reply

  het vest vind ik helemaal passen bij jouw mooie wol! gr. Hennie

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

Battle of the patterns