Swan Market Utrecht

Swan Market Utrecht

IMG_5883IMG_5885 Afgelopen weekend was ik met Mei van Ice Pandora in Utrecht, bij de Swan Market!! Mei en ik waren allebei nog nooit bij een Swan Market geweest, dus we waren beiden erg benieuwd wat voor kraampjes er zouden staan. Het was een prachtige zondagmiddag en het was zó ontzettend druk!! Echt overal mensen die voor de kraampjes krioelden. Al schuifelend in de menigte kwamen we toch alle kraampjes voorbij, en wat waren er leuke dingen.. IMG_5881 Héle gave koperen lampen met betonnen voetstukken! Kijk voor meer kunstwerkjes op de website van Studio Steijn. IMG_5880 IMG_5877 Kijk die oorbelletjes met mini-garenklosjes!! IMG_5876 Overal waar we keken zagen we washi-tape, decoratiekettingen met houten kralen en van die DIY-letterslingers in zwart of pastel. IMG_5875 En niet te vergeten.. allemaal vintage spullen! IMG_5886 Op de Swan Market vind je niet alleen decoratie, kleding en accessoires, maar ook etenswaar! Kraampjes met kazen, tapas, oliën en ook champignonnetjes. Die kleintjes ‘Buttons’ zijn zo cute! Ik hoopte eerst dat het echt knoopjes waren zoals het bordje zegt.. IMG_5887 Yay, gehaakte dingetjes! IMG_5888 IMG_5889 Deze kettingen waren echt hilarisch! Vooral die met het schapen-achterwerk hihi. Ze hadden ook mooie kettingen gemaakt van de schakels van horloges. IMG_5891 Bijna alles wat je hier ziet is gemaakt van oude fietsenbanden! Vroeger knutselden mijn tante, mijn moeder en ik ook met fietsenbanden, zo leuk om te zien dat iemand anders dat ook heeft ontdekt! IMG_5893 Even ter inspiratie: een lampenkap met wasknijpers! Ik heb nog enkele kale lampenframes die ik een makeover wil geven, dit is ook een leuk idee! Misschien voor in het washok 😉 IMG_5892 Misschien heb je wel al gehoord van het Bloom-papier: papier (in de vorm van kleine bedankkaartjes of wenskaarten) die je in de grond kunt stoppen en waar dan bloemetjes uitkomen!! De potloden die je hier ziet hebben bloemen-, kruiden- of groente-zaadjes in het uiteinde. Als je potlood bijna ‘op’ is, zet je het in een beetje aarde, geeft het water, en een paar weken later heb je cherrytomaatjes! Of tijm, of vergeet-mij-nietjes… Zo’n leuk idee! IMG_5898 Meer gehaakte dingetjes!! Ik heb echt een gehaakte cactus nodig in mijn leven. IMG_5899 En toen…. the food!!! Als je ‘s middags honger hebt kun je een prima lunch kopen in het Foodcourt van de markt. Daar vonden we Italiaanse panini’s (met een belachelijk lange wachtrij), Surinaamse Pom-broodjes, aardappel tornado’s (ja echt), en deze heerlijke cupcakes! IMG_5900 Zo simpel, maar zo ontzettend leuk, deze kettingen met gebreide (of gepunnikte) details. IMG_5901 Als een liefhebber van vogels vind ik deze stoffen pauwen echt ge-wel-dig!! IMG_5897 Voor een leuk cadeautje ben je bij Hippe Snor aan het juiste adres! Al het porselein is hand-getekend! IMG_5896 Tasjes van kurk! Kettingen met echte vlindervleugels erin! Kan het nog gekker worden? Wel ontzettend gaaf. IMG_5894 En nog meer beton, een echte trend! Ik kocht hier een theekopje met een geurkaars erin 🙂 (links op de foto) Dit leuke kraampje was van I Am Exposing. IMG_5904 Op de markt leer je ook het een en ander over hoe je je kraam kunt stylen. Een ding is zeker, Allerlievelings heeft er een goed plan voor! Metalen kraampjes zijn echt helemaal hot op het moment, en die houten trapjes zijn ook zeker handig om die leuke potjes uit te stallen. Zo zie je de achterste potjes net zo goed als de voorste, en staat het minder rommelig dan wanneer je ze allemaal naast elkaar op je tafel uitstalt. IMG_5905 Gehaakte kraamcadeautjes blijven ontzettend leuk! Dit was nog iets van Mei en mij opviel, dat er zoveel kraampjes met babyspullen waren! IMG_5907 Ook zagen we dat de hout-trend, en dan met name sloophout, nog lang niet is gepasseerd! Overal verkochten ze broodplanken, krukjes, etc.. allemaal van het mooiste hout. IMG_5884Dat was ons dagje in Utrecht! We vonden het beiden ontzettend leuk, alleen was het soms een beetje te druk om echt van de markt te kunnen genieten. We hoorden dat het op andere edities van de markt nóg drukker is zelfs! Met leuke souvenirtjes gingen we die dag weer naar huis 🙂 Tot de volgende keer!

Support me by sharing with friends!
Previous post
Happy Easter!
Next post
Oranje boven

No Comment

 1. April 19, 2015 at 10:47 am — Reply

  Wat een leuke markt! Altijd een bron van inspiratie om daar overheen te lopen.

 2. April 19, 2015 at 11:23 am — Reply

  Wow!! Looks like you had a great time!

  I can’t wait for the next Swan Market to hit Rotterdam!!

  Gemma
  http://www.fadedwindmills.com

 3. April 19, 2015 at 12:05 pm — Reply

  Geweldig zo’n inspirerende markt met allemaal mooie spullen. Die stoffen pauwen zijn echt prachtig.

  Groetjes, Margaret

 4. August 24, 2015 at 10:26 am — Reply

  Thank you for nice opinion about our cupcakes 🙂
  https://www.facebook.com/CupcakeHouseTilburg

  Cupcake House

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Swan Market Utrecht