Het Stekenalfabet – The stitch ABC

Het Stekenalfabet – The stitch ABC

N van Noppensteek foto 2Hoi allemaal, de laatste tijd ben ik wat afwezig geweest.. Het is nog allemaal erg nieuw voor me om een fulltime baan te hebben en ik kom vaak tijd tekort voor alle dingen die ik graag zou willen doen. Klinkt vast wel herkenbaar, niet? Nu weet ik eindelijk ook hoe het is om ‘s avonds thuis te komen en gewoon helemaal geen puf meer te hebben om wat te haken. Een paar maanden terug kon ik me dat niet eens voorstellen! Nu ik naar een appartement aan het zoeken ben is het al helemaal hectisch 😉

T van tulpensteek feature foto

Maar gelukkig is hier en daar toch nog wel een verdwaald haak- of brei-uurtje, heerlijk is dat! Voor Breiclub.nl schreef ik de afgelopen weken steeds iets over een andere haak- of breisteek. De serie heb ik het stekenalfabet genoemd. Ik zal vast niet voor elke letter een steek vinden, en bij sommigen juist dubbele hebben, maar dat geeft niet zo. Hierboven zie je de Tulpensteek, je kunt wel zien waarom hij zo heet! Heerlijk Hollands, vind je niet? Hier vind je de beschrijving en wat ideetjes.

Ribbelsteek foto1

Een van mijn favoriete steken de afgelopen periode was de gouwe ouwe ribbelsteek. Heerlijk fijn wegbreien is dat! Dat het de simpelste steek is, wilt niet zeggen dat je er alleen maar saaie beginnerswerkjes mee kan maken. Klik hier voor wat inspiratie met deze steek.

G van golfsteek foto 2

De golfsteek! Deze steek had ik nog niet eerder gebruikt, maar hij is léuk! Lijkt me niet zo prettig voor een kledingstuk, als je met minderingen voor de taille rekening moet houden, maar voor bijvoorbeeld een deken is het perfect. Of een waslapje, of een kussenhoes.. Wil je weten hoe je deze steek haakt, en ben je benieuwd naar mijn top-tip over hoe je mooi mindert bij deze steek? Lees dan mijn blog hier.

O van Omastrepen foto 2

En de all-time favourite van heel veel haaksters: de granny stripe! Je kunt er veel kanten mee uit en je bent al heel snel weer een stukje verder met je deken, lampenkap, tas of overgooier. Wat vinden jullie van de kleurtjes?

Hebben jullie een favoriete steek, of misschien nog wel een suggestie voor deze reeks? Deel het in de reacties!

Previous post
Cut Out + Keep
Next post
Dream yarn dilemma's

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Het Stekenalfabet – The stitch ABC