W.I.P. Wednesday #28

W.I.P. Wednesday #28

IMG_9091Mijn tas met haakwerkjes is gevuld met een enorme hoeveelheid wit. Als eerste mijn Japanse top, waar ik vorige week woensdag weer aan begonnen was. De voorkant lag toen al een paar maanden op me te wachten; nu had ik eindelijk zin om de achterkant ook te maken. Het haken van de achterkant gaat veel sneller, maar waarschijnlijk alleen omdat ik nu bekend ben met het patroon (al moet ik nog steeds om de zoveel steken kijken hoe het ook alweer ging). Nog even en dan kan ik gaan nadenken over de rand die ik aan beide zijkanten nog ga haken. Mijn haakwerk valt namelijk kleiner uit dan verwacht, dus met de rand maak ik het wat breder. Ik heb gemerkt dat haakwerkjes in het begin altijd breder zijn, dan rekken ze namelijk meer uit. Maar misschien is dat met blocking ook nog te corrigeren, even proberen voordat ik de rand eraan ga haken..
My project bag is filled with a staggering amount of white. First up is my lacy Japanese top. It’s amazing how fast this side works up compared to the front side, but I guess I’m familiar with the pattern now. The back panel is almost finished.. Then I’ll add an edging to the left and right sides (due to a slight mis-measurement making it a bit small). But maybe this is something that can be corrected by blocking the fabric.. 
IMG_9083 IMG_9082Ik ben ook bezig met een aantal gehaakte kleedjes, oftewel doilies in het Engels. Een tijdje geleden vertelde ik dat ik voor mijn tante een gordijntje aan het maken ben, helemaal van doilies. Dit is ongeveer het idee. De meeste kleedjes hebben we bij de kringloopwinkel gehaald, maar natuurlijk is het ook leuk om er een paar zelfgemaakte doilies aan toe te voegen. Bovendien waren er een paar gaten die opgevuld moeten worden met kleine gehaakte rondjes. Ik ga er ook een paar verven met dylon handwas verf, ik ben zeer benieuwd hoe dat gaat uitpakken!
I’m also making a few doilies for my auntie’s curtain I’m making. It’s based on this idea from Pinterest. We got most of the doilies from the thrift store, but I think it’s nice to add a few of my own. I’m also going to dye a couple of doilies, my aunt just loves a splash of colour! I haven’t dyed any of my projects before, I hope it’s going to turn out okay!
IMG_9092 IMG_9093Deze doily heb ik net afgemaakt, het patroon komt van deze website af.
I just finished this doily, if you want to make your own you can find the pattern here
IMG_9094Ik haakte hem met Durable katoen, wat vind ik dat toch fijn om mee te werken! Ik heb een rol wit en een rol gebroken wit gekocht, jammer dat ze niet in andere kleuren verkrijgbaar zijn, anders kocht ik ze allemaal! Of weet iemand toevallig een alternatief met kleur? Er zit wel 420 meter op een rol en de draad is fijn dun, perfect voor wat elegantere haakwerkjes vind ik. Nu weer een ander doily-patroon zoeken!
I crocheted it with Durable cotton, not sure if this is available outside of the Netherlands. I really like using it, since the thread is thinner than most cotton yarns, so it gives your work a more refined look. And one skein has 420 meters!! I wish they came in more colours than white.. I would buy them all! 

Support me by sharing with friends!
Previous post
Triangles and Flowers
Next post
*My First Giveaway!!*

4 Comments

 1. March 5, 2014 at 8:00 pm — Reply

  Jij maakt echt mooie doilies! Waar koop je die durable wollen 😮 Xx

  • March 5, 2014 at 10:36 pm — Reply

   Dankjewel! 😀 Die durable katoen hebben ze eigenlijk bij elke hobby/wolwinkel, of je kunt ze online bestellen. Wel goed opletten welke dikte je pakt, ik vind zelf de dunnere veel fijner 😉 xx

 2. March 6, 2014 at 10:11 am — Reply

  Carmen, het witte katoen is prachtig! Ik wil ook voor het voorjaar nog een shirtje maken! Omdat ik je heel erg getalenteerd vind en je zo’n leuke blog schrijft, heb ik je genomineerd voor de Liebster award! Ik hoop dat je het leuk vindt.

  • March 6, 2014 at 1:57 pm — Reply

   Dankjewel Sandra!! Ik ben superblij dat je me genomineerd hebt! 😀 Nu ga ik even flink nadenken over de vragen die op je blog staan 😉 xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

W.I.P. Wednesday #28