Winter blues

Winter blues

gloves1

Van de Jeanie sweater die ik een paar dagen geleden afmaakte, had ik nog heel wat Scheepjes Invicta Colour over! Nu zitten er een heleboel meters op één bol, maar toch was het even lastig om te bepalen wat ik ermee zou maken. Al snel viel mijn oog op de vingerloze handschoenen van Crejjtion! Het is een erg mooi patroon dat ik al een tijdje wilde uitproberen. Aangezien Maaike van Crejjtion het maakte met hetzelfde garen, zou ik weinig hoeven te veranderen aan het patroon.

Ik heb zelf een paar aanpassingen gemaakt aan het patroon, zodat ze voor mij perfect passen. Ik heb hier een paar aantekeningen voor je, voor het geval je ze zelf ook in een maat kleiner wilt haken!

In plaats van de aangegeven 50 lossen om mee te beginnen, haakte ik er 40, om de handschoenen wat smaller te maken. Omdat ik ze zoveel kleiner maakte, pasten ze alleen om mijn pols, en niet om de rest van mijn onderarm. Geen probleem, vandaar heb ik de handschoenen ook wat ingekort. In plaats van te eindigen met rij 5, kwam ik uit op rij 3. Om daarna verder te gaan met de rijen voor de duim, moest ik eerst een paar halve vasten haken, zodat ik weer op de top van de volgende schelp kwam. Voor de rest heb ik het patroon gevolgd zoals het er staat.

Het patroon is weliswaar wat onduidelijk op sommige plekken, maar als je de foto’s vergroot kom je er goed uit! Belangrijk is om te weten dat je in de ene toer schelpjes maakt, en je in de toer erop lusjes maakt om de volgende schelpjes in te maken.

Nu heb ik nog steeds wat Invicta over, wat zit er toch veel garen op zo’n bol! Ik denk dat ik er misschien kleine bloemetjes mee ga maken. Hebben jullie dit handschoenpatroon wel eens uitgeprobeerd? Of hebben jullie nog andere tips wat je met restjes Invicta garen kan doen? Laat het me weten in de reacties! 🙂

Previous post
FO Friday: the Jeanie Sweater
Next post
The Jeanie Sweater: Free Knitting Pattern!

No Comment

  1. February 1, 2015 at 2:48 pm — Reply

    Echte eyecatchers. Mooie vingerloze handschoenen. Misschien kun je van het restant van het prachtige garen een sieraad maken.

    Groetjes, Margaret

  2. February 3, 2015 at 12:37 pm — Reply

    These are really lovely.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
EUR Euro
SHARE

Winter blues