FO Friday: the Jeanie Sweater

FO Friday: the Jeanie Sweater

IMG_5466Eergisteren werkte ik de laatste draadjes weg van mijn ribbelsteek trui, en ik ben er helemaal dol op! Hij is ontzettend zacht, en ik hou ervan hoe simpel de vorm is. Gisteren trok ik hem aan voor de foto’s, maar bleef hem de hele dag aanhouden omdat hij zo knuffelig was! Ik noemde hem de Jeanie Sweater omdat de kleuren van de strepen me doen denken aan jeans! Bovendien doet de onregelmatigheid binnen de strepen me ook een beetje denken aan een stonewashed effect.

The day before yesterday I finished my garter stitch sweater, and I am in love with it! It is so supersoft, and I just love the simplicity of it. I put it on yesterday for pictures, and ended up wearing it all day because it’s so cosy! I’ve named it the Jeanie Sweater because the colours of the stripes remind me of jeans! Plus, the irregular striping kind of gives it a stonewashed effect. 

IMG_5478

Zoals je ziet heb ik de mouwen wat korter gemaakt dan normaal gesproken, dat vind ik zelf erg fijn! Ik heb graag mijn handen vrij, en truien uit de winkels hebben vaak te lange mouwen voor mij. Nu kan ik tenminste met deze trui aan breien zonder dat de naalden in de mouwen blijven haken! Ook heb ik ze wat wijder gemaakt, dat vond ik leuk uitzien. Ik ben benieuwd of ze met het dragen niet iets té wijd worden, maar de tijd zal het leren.

As you can see I shortened the sleeves a little bit. Store-bought sweaters often have very long sleeves; usually when I’m knitting, my needles would get caught in the sleeves.. very annoying! So it’s lovely to have a sweater with sleeves you don’t have to roll up all the time. I also made them a tad wider, since I like the bell-shape. I hope the yarn will hold it’s shape so the sleeves don’t get wider!

IMG_5474

De subtiele strepen heb ik gemaakt door in die delen niet alleen met Stonewashed XL te breien, maar tegelijkertijd met een draad Invicta Colour. Beide garens zijn van Scheepjeswol! Ik had maar een beetje Invicta nodig, dus ik had nog genoeg over voor een ander werkje! Daarover later meer 😉

To make the subtle stripes, I didn’t just knit with Stonewashed XL in those areas, but also knit with a strand of Invicta Colour. Both yarns are by Scheepjeswol! I only needed a bit of the Invicta yarn, so I had enough left for a different project! More about that very soon 😉 

IMG_5473

En…. goed nieuws! Volgende week komt het patroon voor deze trui gratis hier op mijn blog te staan! Ik probeer hem in verschillende maten te schrijven, ik hoop dat dat goed gaat.. Ik heb in ieder geval veel foto’s gemaakt tijdens het breien om jullie goed op weg te helpen. Voor wie alvast wilt gaan shoppen: voor maat XS/S heb je 9 bolletjes Stonewashed XL nodig, en 1 bol Invicta. Ik maakte de trui in Stonewashed XL Crystal Quartz, maar ik zie hem ook al helemaal voor me in de citroengele kleur, lijkt me een heerlijke kleur voor in de lente! Misschien dat ik zelf ook nog even langs de winkel ga 😉 Houd mijn blog volgende week in ieder geval in de gaten!

And… good news! Next week the knitting pattern will be on my blog, completely free! I’m trying to write the pattern for different sizes, I hope it will all work out.. At least I took lots of pictures while knitting, to help you along during your knitting project. It’s suitable for beginners too! For those of you who would already like an excuse to shop: 9 skeins of Stonewashed XL and 1 skein of Invicta Colour will give you enough yarn for size XS/S. I used Stonewashed XL in the colourway Crystal Quartz, but I can imagine it would look beautiful in the lemon yellow colourway as well.. swoon! Would be perfect for spring, don’t you think? Maybe I’ll go and get some more yarn myself… Anyway, keep an eye on my blog around this time next week! 

Previous post
Crafter's gift guide
Next post
Winter blues

No Comment

 1. January 30, 2015 at 7:23 am — Reply

  Wat ziet het er weer leuk uit..helemaal gaaf. Geniet ervan

 2. January 30, 2015 at 9:07 am — Reply

  Erg leuk geworden!

 3. January 30, 2015 at 9:28 am — Reply

  Heel mooi gemaakt!

 4. Christine Westerhof
  January 30, 2015 at 7:22 pm — Reply

  Oh wauw, hij is echt te gek! Superleuke trui!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

FO Friday: the Jeanie Sweater