W.I.P. Wednesday #44

W.I.P. Wednesday #44

IMG_0319Het is weer een tijdje geleden dat ik een work-in-progress woensdag blog schreef! De afgelopen weken was ik ook druk bezig met verhuizen uit mijn studentenkamer, dat was nog een hoop werk! Op het moment zit ik heerlijk in een huisje in Oostenrijk, en heb ik alle tijd om lekker te breien of te haken.
Ik vind het altijd zo’n dilemma wat ik mee moet nemen op vakantie.. Deze keer kon ik ook weer niet kiezen, dus ik heb wel vier werkjes meegenomen! Het eerste zie je hierboven al, de paarse shawl waar ik al een tijdje aan zit te werken. Ik ben nu bij het laatste gedeelte aangekomen, namelijk de rand. Bij de rand werk je verticaal op de shawl die je hebt gebreid, je werkt van links naar rechts. Het is weliswaar het laatste stukje van dit patroon, maar het is misschien het meeste werk van de hele shawl! De rand telt namelijk wel 600 rijen.. Oké, de meeste rijen hebben minder dan 10 steken, maar dan nog! Hier ben ik nog wel een paar uurtjes mee zoet.
Het patroon is geschreven door Laura Nelkin en krijg je bij de online videoworkshop van Craftsy: Mastering Lace Shawls. Ik vond hem zo leuk dat dit mijn tweede shawl is van het patroon. Dat doe ik meestal nooit!

It’s been a while since I showed you my works in progress! Today I’m writing to you from Austria where I’m spending my vacation this year. And every time I go on a holiday I can’t figure out which projects to bring.. This time I simply couldn’t choose, so I brought 4 projects! Tee-hee 🙂
The first is my lace shawl pictured above. The pattern is available via Craftsy’s online course Mastering Lace Shawls, by Laura Nelkin. I loved the first pattern (the course includes 2) so much that I’m making it a second time! This is really something I rarely do. I’m just about to finish the shawl, only the edging left to do. Yes, ‘only’ the edging. That’s a whopping 600 rows, mind you! Luckily most of them are under 10 stitches long, so I hope to finish this soon. IMG_0327
Mijn tweede brei-project is mijn allereerste Miette! Dit patroon staat al een paar jaar op mijn lijstje, en nu eindelijk heb ik het garen gekocht om het te maken! Ik heb voor dit vestje Drops Cotton Light besteld, en ik moet zeggen: wat een fijn garen! Ik kocht het tijdens de Drops Supersale, die trouwens nog tot en met morgen geldt! Dit garen was net iets meer dan een euro per bolletje. Voor dit patroon zou ik 7 à 8 bolletjes nodig hebben, dat wordt dus een goedkoop vestje! Het is iets dunner dan de Drops Paris en splijt ook minder snel. Het enige minpuntje: op de website stond dat deze kleur ‘mintgroen’ was, maar ik vind het toch meer lichtblauw.. Zien jullie er toevallig wel mintgroen in? Ach, lichtblauw is ook wel mooi, ik hoef ook niet alles van mintgroen te hebben 😉

My second knitting project is my first Miette! This pattern has been on my to-knit list for quite a few years now, and I finally bought the yarn to make it! The yarn I’m using is Drops Cotton Light, and I think it’s very nice to work with. Might be a bit too splitty for beginners, but it doesn’t split as much as Drops Paris. The only disappointment was that the colour is different from the website.. It said it would be mint green but it looks more like light blue to me. Oh well, I like this colour too! Just a shame that it isn’t exactly the same as the website showed. IMG_0324Mijn favoriete deel van het vestje tot nu toe is de lijn waarop je steeds meerdert. Ik vind het er gewoon zo mooi uitzien!

My favorite part is the line you get when increasing, I just think it looks so pretty! IMG_0328 IMG_0330En natuurlijk heb ik ook wat om te haken meegenomen.. Ik werd door een vriendin gevraagd of ik twee setjes duiveltjes wilde maken uit het boek Amigurumi’s in Love. Ik ga het patroon ietsje aanpassen omdat ze wel héél erg groot werden.

And of course I brought something to crochet as well! A friend of mine asked if I could make her two sets of these little devils, from the book Amigurumis in Love. I’m modifying the pattern a little bit since they were becoming quite large! 

IMG_0342En als laatste een kleine verrassing.. Of moet ik zeggen een GROTE verrassing? Binnenkort meer 😉

And finally a little surprise.. Or should I say a BIG surprise? Coming soon 😉 

Support me by sharing with friends!
Previous post
London Yarns
Next post
Blogtalk - How to update your blog when you're away

3 Comments

 1. July 30, 2014 at 2:10 pm — Reply

  Ahhh I bet you’re making a larger version of the birds c: Ben benieuwd!
  En je vestje/Miette ziet er super glad en mooi uit! Die katoenen garen is
  echt prachtig, bijna zijde effect 😛 En leuk die 2 duiveltjes c; Xx

 2. August 3, 2014 at 9:03 pm — Reply

  Wat weer een mooie brei- en haawerkjes. Vooral die paarse shawl ziet er prachtig uit!

  • August 3, 2014 at 9:44 pm — Reply

   Dankjewel Helma! 🙂 Hij is biiijjjjna af nu.. xx

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

*

Back

Widget Support

SHARE

W.I.P. Wednesday #44