More owls and new inspiration

More owls and new inspiration

IMG_9438Toen ik laatst weer eens thuis was bij mijn ouders, was mijn moeder schattige kleine uiltjes aan het maken! Daar kreeg ik zelf ook meteen weer zin van om zelf kleine dingetjes te haken met veel details. Die gebreide topjes die ik laatst maak zijn echt wel leuk hoor, maar soms is het ook weer leuk om aan zo’n priegelwerkjes te beginnen. Ofja, dat priegelen valt nog wel mee, in vergelijking met mijn mini-paddestoeltjes! Laat het nu net zo zijn dat een paar vriendinnen jarig waren, perfect om zo’n kleine cadeautjes te geven!

When I visited my parents again a week ago, my mom was crocheting the cutest little owls! I wanted to make one too right away, so I made this pink cutie. It so happens that a couple friends of mine celebrated their birthdays last week, and these owls are the perfect little gifts.
IMG_9441 IMG_9443Ook maakte ik nog een uiltje aan een sleutelring, dat is weer eens wat anders dan een mobielhanger! Bovendien is het ietsje steviger, en kan ik ook nog eens leuk lint gebruiken. Dat was nog wel even lastig kiezen, want ik heb zoveel leuke lintjes hier liggen.. Maar heb ik er ooit genoeg? No sir! De volgende keer dat ik leuk lint zie liggen gaat het gewoon weer in mijn mandje. De linten hierboven shopte ik bij de Action en de Boekenvoordeel, daar hebben ze geregeld leuke patroontjes voor weinig! Als ik wat meer luxe lint wil zoals van kant bijvoorbeeld, dan ga ik wel eens naar de Intratuin, daar hebben ze hele mooie! Wel een beetje minder meters op de rol, maar dan heb je ook echt wat.

I also made this other owl, but attached a keyring this time, rather than a mobile phone lariat. Changing it up a little! And I got to use a cute ribbon, it was a tough decision!
IMG_9440Vorige week was ik met twee van mijn nichtjes shoppen bij de Primark in Zaandam, heerlijk om er even tussenuit te gaan! Al krijg je wel hoofdpijn van shoppen bij de Primark, moet ik zeggen! Zoveel te zien, je overal doorheen wurmen en natuurlijk een mensenmassa! Al viel het afgelopen vrijdag nog wel mee, binnen een paar minuten in de rij hadden we pashokjes naast elkaar. Naast allemaal leuke nieuwe kleding en sandalen shopte ik ook deze snoezige tas van spijkerstof met madeliefjesprint erop, leuk! Het enige wat er naar mijn mening aan mist zijn die handige net-zakjes aan de zijkant voor een waterflesje of paraplu bijvoorbeeld. Maar ik zou geen echte DIY-er zijn als ik daar niet wat op kon vinden. Tijd om een netje te haken! Of misschien een vierkante doily? Ik ben nu nog even aan het denken over de vorm, hier binnenkort meer over!

Last week I went shopping at Primark with two cousins of mine, it was nice to get out of the house! I’ve been stuck here writing my thesis so this girls day out was a blessing! Among other things (many other things) I bought this cute little backpack, made of denim fabric and printed with daisies. So adorable! The only thing missing in my opinion was a pocket at the side, you know, those handy ones where you can put your water bottle or a tiny umbrella. But I’d be no real crafter if I didn’t think of a solution! I’ve decided to crochet a mesh-like pocket to attach to it, or maybe a rectangular doily? To be continued!
IMG_9446Boe! Deze foto maakte ik nu net van mijn Rilakkuma-tas, en ik vond hem te leuk om niet met jullie te delen. Toen ik hem maakte kreeg ik opeens inspiratie om een kleurenschema van deze foto te maken, misschien leuk voor een mobielhoesje of een gehaakte tas? Ik denk er nog even over na.. Wat inspireert jullie deze week?

Peek-a-boo! I just made this close-up picture of my Rilakkuma bag, and couldn’t resist sharing it with you. I was suddenly inspired to turn it into a color chart and make a mobile phone cozy or a large bag.. What’s inspiring you this week?

Support me by sharing with friends!
Previous post
*BettaKnit Giveaway*
Next post
W.I.P. Wednesday #35

2 Comments

 1. April 28, 2014 at 9:00 pm — Reply

  Wat een super schattige rugzak van Primark *o*
  en ja ik hou niet van onze Nederlandse Primark :c
  te druk, te chaotisch gewoon.
  En jaa Rilakkuma blijf leuk en schattig c: Je moet
  een mobielhoesje maken!! Xx

  • April 28, 2014 at 9:39 pm — Reply

   Ik kon die rugzak echt niet laten liggen, hihi! Misschien haak ik ook nog kleine madeliefjes voor erop 🙂 Laat ik nu ook net de goede kleuren in huis hebben voor Rilakkuma ^^ Binnenkort maar eens uitproberen! xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

More owls and new inspiration