W.I.P. Wednesday #34

W.I.P. Wednesday #34

IMG_9407 IMG_9409Twee weken terug deed ik voor de eerste keer mee aan een kledingruil! Het was erg gezellig, iedereen gaf elkaar complimentjes (“die kleur staat goed bij je haar!” etc) en we gingen allemaal weer met een volle tas ‘nieuwe’ kleren naar huis. Er was natuurlijk ook een stapeltje kleren die niemand wilde, en daar heb ik me fijn de dingen van jersey-stof uit gepikt! Perfect om textielgaren van te maken namelijk. Deze week maakte ik er onder andere twee pannen-onderzetters van! Het paarse stof komt van een lange jurk, het paars-witte stofje is een broek geweest, het gele een legging, en het felroze is échte Zpaghetti. Van één kledingstuk kan je niet heel veel garen knippen, dus meestal moet ik meerdere kleuren gebruiken in een werkje, maar dat vind ik juist leuk uitzien! Ik ga nog meer stofjes verzamelen..
IMG_9413Deze week breide ik een groot stuk van mijn ‘Pansy Tee‘, een ontwerp van BettaKnit. Een tijdje geleden bestelde ik de wol, maar afgelopen week had ik eindelijk ook het patroon en kon ik beginnen! En wat breit dit heerlijk zeg.. Een supergemakkelijk patroon en fijn garen, al splijt het soms wel. Het voordeel van dit garen is dat het dik is, dus breit het lekker snel op 7mm naalden. Ik vind de kleuren ook zo mooi bij elkaar! En als een bonus is het garen gemaakt van 100% gerecycled katoen, lekker groen bezig dus!
IMG_9414Ik heb het voorpand al af, en nu ben ik ook nog maar een paar rijen verwijderd van het einde van het achterpand.. Ik ben zo benieuwd hoe het uit gaat zien! Ik had een beetje te weinig wol besteld (stom!) dus ik moest het patroon een beetje smaller maken, anders had ik niet genoeg garen om alle rijen te breien. Of het gaat passen is ook nog even spannend dus, maar ik heb goede hoop! En mijn nagellak past er ook nog eens bij! Wat doen jullie deze week?

Previous post
Making choices
Next post
*BettaKnit Giveaway*

5 Comments

 1. April 23, 2014 at 11:37 pm — Reply

  Ik ben heel benieuwd naar het shirtje, het ziet er al leuk uit! En ik ben ook benieuwd naar je gele shirtje, misschien ga ik die ook eens breien. Gaaf dat je gewoon begint en dan al breiend het patroon bepaalt!

  Vraagje over het garen: je breit nu met 100% katoen? Ik ben op zoek naar een dik katoenen garen die lang mooi blijft. Ben je tot nu toe tevreden over de kwaliteit van het garen?

  Succes met het schrijven (en relaxen tussendoor ;))

  Oh ja, Poekie lijkt een beetje op Bloempje. Leuk om te zien 🙂 Is ze ook zo’n diva?

  • April 24, 2014 at 1:12 pm — Reply

   Dankjewel! Ik hoop dat ik het paarse truitje vandaag af kan maken.. Eigenlijk heb je voor een topje breien alleen het goede aantal steken nodig om op te zetten. Als je dat hebt, hoef je alleen nog maar 2 vierkantje lappen te breien, optioneel eentje met een lagere hals. Maar binnenkort dus een tutorial 😉 Het garen is inderdaad 100% katoen. Beetje minder soepel dan normaal katoen, maar het werkt fijn en het resultaat is mooi. Volgens mij gaat dat ietwat stugge gevoel er ook prima weer uit als je het wast met koud water en conditioner. Het heet Prato Cotton en ze hebben het in heel veel kleurtjes!
   Poekie lijkt inderdaad op Bloempje, haha! Beetje diva is ze wel hoor, ze laat zich niet oppakken en eet vaak met tegenzin haar eigen brokjes als ‘de mensen’ lekkerder eten hebben. Maar in tegenstelling tot Bloempje is Poekie heel dik en lui! haha 🙂

   • April 25, 2014 at 9:53 am — Reply

    Bedankt voor de uitleg! Ik ga het katoen bekijken 🙂

    • April 25, 2014 at 10:13 am — Reply

     psst, wacht wel nog een of twee daagjes 😉 Ik heb een verrassing!

     • April 25, 2014 at 11:54 am

      Ga ik doen (…helemaal niet nieuwsgierig….;)).
      x

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
EUR Euro
SHARE

W.I.P. Wednesday #34