W.I.P. Wednesday #31

W.I.P. Wednesday #31

IMG_9371 IMG_9370 IMG_9372Jullie moeten het vast al van iedereen gehoord hebben, maar wat vliegt dit jaar voorbij hè? Het is alweer April, en het zonnetje schijnt alsof het al juni is. Heerlijk! De vogeltjes zijn naarstig op zoek naar nestmaterialen en de vlinders komen ook alweer tevoorschijn. Maar gisteren merkte ik dat het met zo’n weer alsnog oppassen is.. Ik vond het zo warm op de fiets dat ik mijn sjaal maar af deed, en toen ik thuis kwam had ik opeens keelpijn! Dus nu zit ik braaf achter de laptop met een sjaal om mijn nek en een kop thee voor me (wat nog een heel geknoei was, want mijn waterkoker vond het ineens tijd om te gaan lekken!). Ach, ik hoop maar dat het bij keelpijn blijft en geen griepje wordt. Zijn er onder mijn lezers nog meer slachtoffers van het ogenschijnlijk zomerse weer?
Dat de lente begonnen is zie ik zelf terug in mijn crafts. Natuurlijk was ik altijd al fan van pastelkleuren, maar de laatste tijd valt het me op hoeveel ik er gebruik. Zoals het werkje hierboven, deze pastelgele kleur doet me steeds denken aan vanillevla!
IMG_9361Na een hele tijd wikken en wegen, verschillende patroontjes uitproberen en weer uithalen.. heb ik toch uiteindelijk gekozen voor de simpelste steek die er is: namelijk de ribbelsteek (of garter stitch in het Engels). Je hoeft alleen maar rechts te breien, perfect voor als je wilt breien zonder na te denken. IMG_9362Ik ben van plan om er een t-shirtje mee te breien, en om het toch nog wat interessanter te maken ga ik het schoudergedeelte met mintgroen breien. Het lijkt me zo’n leuke combi! Ik ben nog aan het twijfelen of ik misschien met mintgroen de gerstekorrel-steek ga breien, of toch maar ook de ribbelsteek. Mochten jullie zelf ook willen proberen: ik heb 80 steken opgezet op naalden 4,5, en je breit eigenlijk een vierkant, behalve dat je in het midden geleidelijk aan steken afkant voor de halsopening. De achterkant is écht een vierkant, daar hoef je niet in het midden af te kanten. En dan nog de mouwen, dat zie ik wel als ik daar ben 😉 Voor de niet-gevorderde breisters komen later nog meer aanwijzingen als ik het af heb, dan kunnen jullie dit ook maken!
Ik kan wel merken dat de scriptie-periode is aangebroken zeg! Ik heb allang niet meer aan 1 haak- of breiwerkje tegelijkertijd gewerkt. De huisjes waar ik vorige week aan werkte liggen even in een mandje totdat ik weer genoeg vulling heb, mijn granny deken wacht geduldig op nieuw garen.. Dat komt allemaal nog wel. Waar werken jullie deze week aan? Ook al iets met lente-kleurtjes?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Knock knock
Next post
Busy like a bee

3 Comments

 1. April 7, 2014 at 5:54 pm — Reply

  Aiiii beterschap met je keel hoor! Het weer is
  verradelijk soms 😛 en succes met je breiwerkje!
  Wordt vast een mooie shirt ^__^ Xx

 2. April 12, 2014 at 11:34 pm — Reply

  Wat een mooi kleurtje, dat geel! Inderdaad lenteachtig. 🙂 Ben benieuwd naar het eindresultaat.
  Ik heb trouwens mijn blogpost over de liebsteraward klaar. Vond het erg leuk dat je me nomineerde!

  • April 13, 2014 at 6:59 pm — Reply

   Ik ben bijna klaar met de achterkant nu.. en dan aan elkaar naaien! Ohh ik ga meteen lezen wat je hebt geschreven 🙂 xx

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

W.I.P. Wednesday #31