Busy like a bee

Busy like a bee

IMG_9356Het mooie lentezonnetje heeft plaatsgemaakt voor grauwe wolken en regen, net nu ik een beetje gewend was aan het warme weer! Maar regen heeft ook wel weer zijn voordelen: alles wordt groener buiten en er is minder afleiding voor mij. De tijd is aangebroken om aan mijn scriptie te gaan werken! Met een mooi zonnetje buiten is het altijd lastig concentreren, want wat is er nou leuker: leren of buiten een tintje bruiner worden onder het genot van een haakwerkje? Precies. Dus misschien is het maar goed zo. De afgelopen twee weken heb ik besteed aan een spraak opname-experiment, en nu ben ik verder naar de gegevens aan het kijken. Nog steeds niet aan het schrijven dus, maar daar is heel de maand mei voor gereserveerd. Maar gelukkig heb ik toch al anderhalve pagina om mijn geweten te sussen en mijn stressniveau wat omlaag te brengen. Ondertussen moeten natuurlijk ook voor de gewone vakken presentaties en korte papers worden geschreven, ik hoop dat het allemaal gaat lukken. De komende tijd ben ik dus bezig als een bijtje! Over bijen gesproken, wetenschappers zijn er eindelijk achter waarom er de afgelopen jaren zo’n massale bijensterfte is, hoera! Als er minder bijen zijn kan dat veel gevolgen hebben voor de mens, omdat ze groente en fruit bestuiven. Het zal nog wel even duren voordat ze een echte oplossing hebben, in de tussentijd kunnen we daarom vrolijk doorgaan met het planten van ‘bijenvriendelijke’ planten in de tuin. IMG_9354Ik moet bekennen dat ik de bovenstaande deken niet zelf heb gemaakt.. schande! Vorige week liep ik langs een Hema ‘outlet’ winkel, hebben jullie die ook gezien? Het is zeg maar de sale afdeling van de Hema, maar daarvoor gebruiken ze pandjes van andere winkels. Anyway, ik zag er deze gehaakte deken (zonder twijfel machinaal gemaakt) voor maar 5 euro! Die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Hij is ongeveer een meter bij anderhalve meter, best groot dus. Fijn om over een stoel te hangen of als omslagdoek te gebruiken. En hij past perfect bij de mintgroene lakens van mijn bed. Er lag ook nog een granny square deken, maar die was wel erg slordig in elkaar gezet vond ik, dan verkies ik toch de handgemaakte variant! IMG_9357Ook heb ik dit bloemenkussen gescoord, voor een luttele 2,50. Perfect om wat kleur aan mijn kamer te geven. Is het gek als ik nu al zit na te denken welke kussens ik later op mijn eigen bankstel wil? In ieder geval een paar gehaakte..
Shoppen is trouwens niet het enige wat ik afgelopen weekend heb gedaan, ook de badkamer bij mijn ouders thuis moest geverfd worden! Dat was nog een hele klus.. Geen van ons had ooit eerder muren geverfd (laat staan een plafond), dus zo vlot ging het niet. Eerst alle shampooflessen en dingen van de kastjes af, kranten neerleggen en hoekjes afplakken met schilderstape. Toen eindelijk het verven begon, bleek dat lang niet zo simpel te zijn als we dachten! Maar na een tijdje hadden we het te pakken: eerst hoekjes en randjes met een kwastje, dan met een klein rollertje daar weer langs om de kwaststrepen uit te vegen, en dan de muren ‘inkleuren’ met de grote roller. We hadden volgens mij allemaal spierpijn aan het eind van de dag! Maar wel weer een mooi witte badkamer.
Trouwens, Ilona van I Love Green Grass heeft mijn Liebster-award vragen beantwoord! Superleuk om zo wat meer te weten te komen over je mede-bloggers! Ook benieuwd naar wat ze heeft geschreven? Hier kun je het lezen.
Net plofte hier de nieuwe Simply Crochet op de mat, die ga ik even lekker lezen met een kopje thee!

Previous post
W.I.P. Wednesday #31
Next post
W.I.P. Wednesday #32

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Busy like a bee