Why measuring is so important

Why measuring is so important

IMG_9064 IMG_9061IMG_9062IMG_8906Hoewel ik al bijna 5 jaar op kamers woon ga ik nog steeds bijna elk weekend weer even naar mijn ouders. Mijn moeder is ook altijd heel creatief dus in het weekend zitten we vaak samen te haken of te breien. In plaats van steeds een werkje mee te nemen in de trein, heb ik bij mijn ouders een of twee werkjes liggen waar ik dan in de weekenden aan werk. De afgelopen paar werken was ik bezig met de waterkruikhoes uit een nummer van de Mollie Makes. Het zag er zo simpel uit, ik dacht: dat doe ik wel even! Maar het werd een stuk lastiger toen ik zag dat de kruik ook een voering had. Ik moest echt goed opletten wanneer ik welke delen aan elkaar moest naaien, en dan met de goede kant naar buiten of naar binnen. Met de naaimachine ben ik ook nog niet zo behendig dus het ging allemaal wat langzaam. Maar dit weekend heb ik hem eindelijk afgemaakt! Ik nam de hoes mee in de trein en kon niet wachten om hem eenmaal thuis om mijn waterkruik te doen. Maar wat blijkt: de hoes is net een beetje te klein 🙁 Ik kan de hoes wel dichtmaken, maar dan drukt de hals van de waterkruik tegen de bovenkant van het hoofdje, zodat het een rare vorm krijgt..
Although I’ve been living on my own for the past 5 years, I still travel home to my parents almost every weekend. My mom is also very creative so usually we’re knitting or crocheting together, it’s so much fun! Instead of bringing my work with me on the train every time, I have projects I work on here, and projects I have at my parents’ house. The last couple of weeks I’ve been working on the hot water bottle cozy from a Mollie Makes issue. I thought it was going to be easy, but when I discovered it has lining it suddenly became much harder. You have to pay attention to which parts to sew together, and which side is facing out when you’re doing that. My sewing machine skills are also not very good, so it took me quite a while. But yesterday I finally finished it! I was super excited when I got on the train with my cozy, dying to try it on my hot water bottle at home. But when I got there, I found out that the cozy is a teensy bit too small.. I can close it, but the bottle pushes against the fabric from the inside, so the head looks really weird, see for yourself:IMG_9057 IMG_9059

Het was ook niet slim om de kruik op mijn kamer te laten terwijl ik bij mijn ouders aan de hoes werk. Waarschijnlijk heb ik de achterkant te kort gemaakt. Sommige mensen zullen wel denken: dat is toch helemaal niet erg? Hij past toch? Maar iemand die mij kent weet dat ik heel perfectionistisch ben, en zo’n mislukt DIY-werkje kan ik gewoon niet in mijn kamer hebben zonder me er aan te ergeren elke keer als ik het zie. Maar gelukkig zijn er nog een paar oplossingen. Mijn vriend kwam er bijvoorbeeld mee om het in plaats van met een kruik te vullen met kersenpitten! Dat kan inderdaad, al moet ik de magnetron wel steeds goed schoon vegen voordat deze spierwitte beer erin gaat.. Ik zie het de spaghettivlekken al voor me, haha. Wat ik ook dacht, is dat ik de hals van de hoes misschien wat kan trimmen. Het hoeft namelijk maar ietsie pietsie korter te zijn.. Maar om te gaan knoeien met iets waar heet water in komt vind ik ook niet zo’n fijn idee. Dan hebben we nog plan C: ik kan het gebruiken om mijn handschoenen en mutsen in op te bergen wanneer het te warm wordt om ze te dragen. Dan staat het beertje leuk als kussentje op mijn bed. Of ik kan hem gewoon vullen met kussenvulling en er echt een kussen van maken.
Some people will say, oh that’s not too bad! It closes, right? But I am such a perfectionist that I can’t let it look like this. It wasn’t very smart of me to make the cozy at home and not bringing my hot water bottle with me. The backside of the bear is simply too short now. But luckily, there are still a few options. My boyfriend suggested that I fill it with seeds instead, so it can be heated in the microwave. What a great idea! Although I would have to wipe the microwave thoroughly clean before putting this pristine white bear inside.. I can already see the spaghetti stains, haha. Or… I was thinking I could trim the water bottle a little bit. The ‘neck’ of the bottle is a bit long, I can cut off a centimeter without the lid being exposed. But I’m a bit afraid that this might effect the safety of the bottle somehow. Then there’s plan C: Use the bear as storage for my gloves and hats when it gets too warm to wear them, this way it could double as a pillow. Or I could just fill it and really make a pillow out of it.
IMG_9066 IMG_9067
Wat vinden jullie? Hebben jullie nog andere ideeën voor dit ijsbeertje? Laat het me weten in de reacties! In de tussentijd heb ik hem even opgevuld met een sjaal, en zit hij gezellig naast mijn uilenkussen.
What do you think? Any other great ideas? Let me know in the comments! Meanwhile I’ve stuffed him with a shawl, until I know what to do. 

Previous post
Just in time..
Next post
W.I.P. Wednesday #27

7 Comments

 1. February 24, 2014 at 1:48 pm — Reply

  Ahhhh jammer datie net iets te klein is :c
  Hij is wel super schattig joh c: Ik ben helaas
  geen kanje met naaien………. Xx

  • February 24, 2014 at 1:59 pm — Reply

   Ja echt jammer 🙁 Ik heb wel nog genoeg stof voor een nieuwe maar even geen zin haha, het was best lastig! Ik ben ook nog echt niet goed met naaien, ik moet nog veel oefenen! xx

 2. February 24, 2014 at 5:40 pm — Reply

  Die kersenpitten, dat lijkt me toch een goed idee! Maar dan zou ik daar een apart rechthoekig zakje voor naaien (en goed dichtstikken na het vullen), zodat het mooie witte beertje zelf niet in de magnetron hoeft ——.

  • February 25, 2014 at 11:59 am — Reply

   Wat een goede tip! Ik was al van plan om nog een extra sloopje te naaien voor de pitten, maar ik had er niet aan gedacht dat ik ook alleen dit zakje in de magnetron kon doen. Dankjewel!

 3. Mariska
  January 15, 2015 at 1:15 pm — Reply

  Zou je het patroon van de ijsbeer kunnen sturen?

 4. Kathleen Emde
  September 21, 2016 at 2:54 am — Reply

  I love your bear! He would make a lovely bag for storing pajamas or nightgowns. When I was a child we would always know where to find our pjs. If you place a hot water bottle inside along with the nightgown, it is deliciously warm when you are ready to jump into bed.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

Why measuring is so important