Sweater Surgery!

Sweater Surgery!

Sweater Surgery on my As If Tee

One of my favourite things is to take an item that I rarely use, and customize it so that I use it more! Sometimes it’s painting a cupboard, or mending holes in socks, but this time I took one of my handknit items and completely altered it.
I made the As If Tee (pattern by Shay Johnson here) in 2019, and wore it a handful of times since. I loved the colours, but somehow the short sleeves and warm fibers just weren’t adding up for me. So, after three years, I finally decided to take the leap and convert it into a full sleeve raglan jumper.

Een van mijn favoriete bezigheden is het nemen van iets wat ik zelden gebruik, en het aanpassen zodat ik het wél gebruik. Soms betekent dit het verven van een kastje, een gat dichtnaaien in mijn sokken, maar deze keer nam ik een van mijn handgebreide kledingstukken om helemaal te veranderen.
Ik maakte het As If T-shirt (patroon door Shay Johnson hier) in 2019, en heb het enkele keren gedragen sindsdien. De kleuren zijn helemaal mijn ding, maar iets warms met korte mouwen werkt gewoon niet goed voor mij. Dus na drie jaar waagde ik eindelijk de sprong om dit t-shirt tot een trui te breien. 

The original yarn I used is by Dutch indie dyer Atelier Wolbeest. I still had lots of yarn left, so I knit the sleeves from that, joined the sleeves to the body and knit it up to the neckline. I’m explaining this in more detail in the video below. The yarn I used for the neckline is ‘Black Elephant‘ in the colour ‘Cornfield’. This yarn is handdyed in the UK, but I got it from the yarnstore MDLN in Brussels.

Het garen dat ik ervoor gebruikte komt van de Nederlandse garenverfster Atelier Wolbeest. Ik had nog best veel garen over, dus ik breide de mouwen daarvan, maakte deze aan het lijf vast en breide zo de schouders omhoog tot de nekboord. In de video hieronder leg ik dit in meer detail uit. Het garen voor de nekboord is van Black Elephant, in de Cornfield kleur. Dit garen komt uit het Verenigd Koninkrijk maar kocht ik bij MDLN in Brussel. 

I like it so much better now, and will wear it lots I think! This doesn’t mean anything negative at all about the As If Tee pattern, it just wasn’t for me. Would you like to hear even more about the sweater surgery? You’re very welcome to watch my video about it 🙂

Ik ben er nu zo blij mee, en denk dat ik het heel veel ga dragen! Ik wil trouwens helemaal niets slechts zeggen over het As If Tee patroon, het was gewoon niet echt mijn ding. Wil je meer horen over het proces? Bekijk dan de video hierboven 🙂

Support me by sharing with friends!
Previous post
The Summer of Shawls is here!
Next post
Knit & Purl Colourwork Masterclass now available!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
SHARE

Sweater Surgery!