W.I.P. Wednesday #25

W.I.P. Wednesday #25

IMG_9022Wat is het deze week toch een guur weer hier in het westen van het land.. En de lucht zag er vanmorgen toch zo mooi uit! Eerst wilde ik nog graag dat het alsnog zou gaan sneeuwen deze winter, maar nu mag de warmte toch wel weer komen. Zo koud is het eigenlijk niet eens, maar het is de wind die het zo onaangenaam maakt. Je zou denken dat je in de winter prima dikke truien aan kunt doen, maar die van mij passen óf niet onder mijn jas, óf ze zijn zo grofgebreid dat het alsnog wel koud is met al die lucht die er doorheen komt. Ik zit eraan te denken om zelf een lekker warm vest te breien, maar niet zo grof dat de lucht erdoorheen komt. Maar eerst beter wat dingen van mijn works-in-progress lijstje afschrappen! Deze week was ik in sneltreinvaart aan het haken aan de bordercollie. De persoon aan wie ik het moet geven gaat namelijk volgende week naar Korea voor zijn studie. Aan de ene kant werkt tijdsdruk bij mij heel goed, want dan maak ik het sneller af. Maar aan de andere kant vind ik het helemaal niet leuk om onder druk te werken, vooral niet als het zo’n moeilijk haakwerk is. Ik werk er al aan vanaf het begin van dit jaar, en ik heb het steeds maar uitgesteld. Nu ben ik gelukkig bijna klaar, het einde is in zicht!IMG_9016Eigenlijk hoef ik alleen nog maar alles aan elkaar te naaien! Maar dat is vaak het minst leuke om te doen, voor mij vooral omdat je fouten niet makkelijk kunt corrigeren. Als je iets goed hebt vastgenaaid en je merkt daarna dat de plaats niet helemaal goed is, sta je toch voor een behoorlijk dilemma: weer losknippen of toch maar leven met de fout. Maar het zal wel goedkomen, zolang de pootjes links en rechts maar op dezelfde afstand staan! Ook moet ik nog een staartje haken, dat wordt nog krap met de kleine hoeveelheid bruine wol die ik over heb! Gelukkig zitten daar ook weer wat witte vlekjes in, dan kan ik afwisselen. To be continued!
IMG_9018In de trein vind ik het veel te lastig om aan de bordercollie te werken, dus toen heb ik nog een stukje aan mijn tweede paar sokken gebreid. De textuur van dit patroon (the waffle stitch) is heel apart! Je breit twee toeren rechts, en dan twee toeren in 2×2 rib (2 rechts, 2 averechts). Dit geldt trouwens voor breien in het rond, dus je breit steeds de ‘goede’ kant. Het resultaat lijkt op 2×2 rib (zoals het boord dat je ook op de foto ziet), maar de volledig rechtse toeren laten de ribbels wat vervormen van kleur. Hier kun je wat betere foto’s zien van het patroon, en ook de link naar het breipatroon zelf.
Nu ga ik snel weer verder aan de bordercollie! Waar zijn jullie deze week mee bezig?

Support me by sharing with friends!
Previous post
Will I ever have enough yarn?
Next post
Border Collie 2.0

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Back
Select your currency
GBP Pound sterling
EUR Euro
SHARE

W.I.P. Wednesday #25